Nu kommer stormen

Det blåser lite ute. Stormen Tuva är på ingång. Hörde nyss från säkra källor (mannen på väg hem från Göteborg) att det blåser och snöar en hel del där ute i mörkret. Jag ska nog gå och lägga in några extra klabbar i pannan och gå och krypa ner i sängen. Låt oss hoppas att den sista delen av vedbodtaket finns kvar i morgon...Men chansen är kanske inte så stor. Tack och godnatt!

jumpadax

Nu är det dags att åka på jumpa med dottern. Hon är jättenöjd för hon har fått en rosa gympadräkt med tillhörande kjol av Smulan. Jag har satt på henne t-shirt och tights och hon har nöjt sig med det...men nu är det kört! Hon älskar allt som är rosa, glittrigt och volangit. Tvärt emot sin mamma, jag gillar så lite lullull som möjligt.

Det var kul att jobba i dag också. Det är lite mer verklighet än att sitta på föreläsningar...I morgon är det föreläsninga igen. Suck! Skulle hellre ha åkt och jobbat faktiskt.

Åh vad det är härligt att tjäna pengar!

Jag har ju anmält mig som springvikarie inom barnomsorgen. I dag var första dagen som jag hade anmält att jag kunde jobba. Men telefonen var alldeles tyst i morse...lite snopet kändes det nästan. Men fram på förmiddagen ringde det så jag fick jobba fyra timmar på eftermiddagen. Det var kul att jobba igen och ännu roligare när de frågade om jag kunde komma i morgon också. Summan av kardemumman blev att jag kommer att tjäna 1000 kr den här veckan...det är så skönt att äntligen tjäna pengar!!! Fast jag ska inte röra dem är det tänkt. De ska bli reservkassa om jag inte får ett sommarjobb. Men jag tror jag får ett sommarjobb så då har vi en fin liten reservkassa att göra något kul för...

Jag kan faktorisera!!!

Jag klarade uppgiften från igår!!! Fast det behövdes en hel del hjälp innan jag fattade hur man gjorde (tack Carro). Det hela slutade med att jag i stället för att lyssna på föreläsningen på förmiddagen faktoriserade mitt och sedan kompisens födelsedata. Hur tråkig var den då? TRÅKIG! Snälla någon gör så att fredagens föreläsning blir intressantare. På eftermiddagen hade vi farbrorn Kjell och han är himla mysig. Då kändes det lite bättre igen. I morgon är jag ledig! Så ledig man kan bli med ett fullklottrat papper med "Måste göra saker". Men jag tänker låta min naturliga väckarklocka ringa i morgonbitti (dottern) i stället för klockradion. Om jag har tur får jag sova till 7.

Ååhh vad det stör mig!

Jag har inte haft matte i skolan på 15 år men ändå går mitt lilla matteego igång direkt. Jag gillar verkligen att räkna och lösa problem. Det är bara ett problem...jag är så mycket sämre än för 15 år sen så det finns inte. Det stör mig så förbannat att jag inte klarar av att lösa matteproblem längre! Vi fick en uppgift till i morgon att faktorisera vårt födelsedata. Googlade hur man skulle gå till väga och började räkna och testa olika kombinationer. Jag är inte den som ger upp i första taget, men nu ger jag upp! Jag tror jag fattar hur man ska göra men hur jag än gör så blir det inte rätt svar...Alltså förstod jag inte riktigt hur man skulle göra. Men i morgon är en annan dag och den här dagen har varit alla tiders förutom att mitt matteego fått sig en ordentlig törn.

Då var det måndag igen...

Hur fort kan en helg gå egentligen? Ganska fort tydligen... Nu är det måndag igen med allt vad det innebär. Föreläsning i tre timmar...grupparbete (med min trevliga grupp) sen ska jag förbi en kompis för att bli bjuden på lunch. Mums! Sen är det det vanliga kvar.... handla, laga mat, diska, tvätta, ta hand om barn, pussa mannen hejdå och sen stupa i säng. Jag kommer nog vara trött nog för att somna ovaggad i kväll med...dottern gick upp 5.20(!).

Borde göra läxor men det är ju lördagkväll...

Vad kan få en mottiverad till att göra läxor? Piska eller morot? Själv pluggar jag bäst under en viss tidspress. Därför har jag bestämt mig att det får vänta till i morgon. Då måste jag göra det och kommer följdaktligen att göra det också. Nu ska jag titta på Göta kanal. Det har hänt förr...

Jag klarade det!

Inte gick det fort men jag klarade av att jogga hela varvet. För tjugo år sen sprang jag viaspåret (2,5 km) på 13,30 nu tog det 17,30. Men med tanke på att det var så länge sen jag sprang så är jag jäkligt stolt att jag klarade av att ta mig runt.

Vilket konstigt beslut jag tog...

Jag har bestämt mig för att testa om mina höfter pallar löpträning. Jag har inte sprungit mer än efter ungar på många år. Sist jag sprang för att springa var nog fem år sen. Men nu ska jag testa ett varv i motionsspåret för att se om jag pallar. Fortsättning följer...

Varför är jag nervös?

Jag ska vara uppe på kommunhuset om 55 minuter för att få skrivas upp på listan för springvikarier. Man behöver ju inte vara nervös när man vet att man får jobbet eller?? Men det är alltid läskigt att granskas i sömmarna... Vem vet jag kanske är en buse och inte en harmlös 33-årig studerande småbarnsförälder. Fast det är förstås att när det drar ihop sig till tenta och dottern har väckt mig sju gånger under natten och sedan har glädjen att berätta klockan fem på morgonen att hon vill titta på my little pony... då är jag ingen mysig människa...!

vad hade det med matte att göra?

Hade första föreläsningen med vårt mattesnille till lärare idag. Jag antecknade snällt men jag förstod inte vad han sa hela tiden (föreställ er en man från Kina som lärt sig svenska i skåne). Han pratade massor om Kina och lite om matematik. Det var inte lätt att bestämma vad som var viktigt att förstå och vad som man kunde förbise. Imorgon blir det första seminariet med Kjell. En mysfarbror med vitt hår och lila kavaj. Det blir spännande... Nu är mina limpor klara i ugnen så nu ska jag åka och hämta mina barn.

Nya kurskompisar i dag!

I dag började nya kursen. Slut på natur och skapande för nu börjar matematiken. Inlärning i matematik hur låter det... Fast matte var ju faktiskt ett av mina favoritämnen i skolan så det kanske blir allatiders... Det känns hur som helst avlägset länge sedan som jag överhuvudtaget behövde tänka på matte. Fast å andra sidan gör jag det ju varje dag. Jag älskar siffror och logiskt tänkande. Inget humanist flum för mig tack! Jag vill ha saker som jag kan bevisa och förstå. Funderade ett tag på att bli revisor för jag gillar företagsekonomi...men jag insåg tack och lov att jag skulle bli helt uttråkad av att göra det hela dagarna. Nej nu kommer det att bli ungar för hela slanten ända fram till pensionen. Det blir alla tiders det!

Jag ska bli nykterist tror jag...

Det är bara att inse att man blivit för gammal. Det är söndagkväll och jag är fortfarande helt slut sen jag var på fest i fredags. Det var trevligt men jag blev nog lite onykter. Nästa gång det blir fest ska jag ta bilen själv och slippa må dåligt i flera dagar. Det är inte värt det! Dessutom är jag blåslagen eftersom jag på morgonen svimmade och ramlade rakt genom bordet i tv-rummet och landade på betonggolvet. Nu är den tiden förbi. Fast jag ska nog inte bli nykterist...fast mer än salongsberusad vill jag inte bli på länge.....

party i kväll

Ska på party i kväll och det var ju inte igår så det ska bli trevligt. Ha en trevlig kväll alla människor!

dagens outfit..

När andra skriver så har de någon modern tjusig look. Själv har jag underställ som ska kompletteras med tröja väst och regnställ. Idag ska vi till skogen i fem timmar för att ha avslutning på natur och skapande kursen. Kul hoppas jag! Dottern väckte mig kl.5,00(!) i morse så jag är lite seg. Surt för jag ska på fest i kväll... Men det ska nog gå bra hoppas jag. Jag tänker inte komplitera detta inlägg med en bild för det känns inte så glamoröst... Kängor, rengställ, ryggsäck (med matsäcken jag ska göra nu), mössa och vantar. Ha en bra dag alla!

Den här listan var lång...


Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
Måste kolla, vänta lite...bilen, båda dörrarna, mamma och svärmor 5 blev det.
Vilken svordom använder du mest?
Fan
Äger du en Ipod?
Nej, jag har mp3 i min mobil, räknas det?..
Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
6.00
Hur många resväskor äger du?
En var till alla i familjen. Men den gröna är bara min.
Använder du flip flops även när det är kallt ute?
Jag använder aldrig flip flops
Var köper du dina matvaror ifrån?
Willys, ICA och Lidl
Skulle du hellre ta bilden än att vara med på bilden?
Det är alltid jag som fotar i min familj, men jag har inget emot att bli med på bild.
Vilken var den senaste filmen du såg?
Shrek den tredje
Har någon av dina vänner barn?
Ja de flesta har barn eller har barn pågång...
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Ett större hus
Har någon någonsin kallat dig lat?
Det har hänt, men det är inte så vanligt.
Tar du medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Det klarar jag så bra själv.
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Har bara en cd-spelare i bilen, där satte sonen i Aqua tidigare i dag
Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjölk?
Som den bonnunge jag är gillar jag mjölk!
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Japp! Tänker inte tala om den för någon
När var senast någon stötte på dig?
Det var många år sen
Vad åt du till middag?
Mjölk och flingor med leverpastejmacka till. Orkade inte laga middag i dag.
Använder du huvtröjor?
Jajemen, alldeles för ofta
Kan du vissla?
Ja, Loke kommer iallafall när jag visslar så nåt måste det låta
Har du någonsin deltagit i en demonstration?
Nej och jag lär aldrig göra.
Vem var den senaste som ringde dig?
Ann-Sofie ringde och ville köpa kursböcker av mig. Tack för det! 
Vilken är din favoritattraktion på ett nöjesfält?
Berg och dalbanor
Tror du folk pratar bakom ryggen på dig?
Helt klart!
Vilket riktnummersområde befinner du dig i?
019
Tittade du på tecknat när du var liten?
Disneydax var en höjdare på lördagarna. Det var innan Disneychannels tid.
Hur stort är ditt närmsta köpcentrum?
Stooort! Och det blir större...
Hur många syskon har du?
Jag är syskonlös. Fast kanske ett halft om jag får räkna kompisens bror som jag köpte av henne för 1.50 när hon var trött på honom. Fast det var för 20 år sen så det räknas nog inte.
Är du blyg inför det motsatta könet?
Kan vara det ibland men oftast inte
Vilken film kan du alla replikerna till?
SOS en segel sällskapsresa
Äger du några band-t-shirts?
Bara en från Gessles turne i somras
När flög du senast?
Till London 1999
Hur många stolar står runt ditt köksbord?
Fyra stolar och en kökssoffa
Läser du för skojs skull?
Det händer men oftast kurslitteratur
Pratar du några andra språk?
Halvtaskig engelska. Jag kan göra mig förstådd, det räcker för mig
Diskar du din egen disk?
Ja och alla andras också offtast
Har du gråtit offentligt?
Ja
Har du en stationär dator eller en laptop?
En av varje
Försöker du alltid lära dig nya saker?
Varje dag!
Vill du ha några tatueringar eller piercingar?
Har velat tatuera mig i många år men är alldeles för rädd att jag ska ångra mig. Jag vill INTE pierca mig!
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Jag har inga problem med att betala för mig, men det vore trevligt att bli bjuden.
Kan du kasta macka?
Ja, fast inge vidare
Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej
Vem går du med på BIOn?
Sonen är det vanligaste sällskapet
Vem var dina favoritlärare?
Min första lärare Helena Palm. Har inga favoriter förrens jag blev vuxen då var det... Monica på komvux i Kumla och samhällsläraren på komvux i Hallsberg (som jag just nu inte minns namnet på). På universitetet har jag mött många bra lärare men bäst av dem alla är Jörgen.
Vad har du för väder?
Nollgradit skitväder!
Skulle du någonsin kunna tänka dig att dejta någon med mycket tatueringar?
Ja
Har du en blogg?
Jajamensan.
Vilket var ditt favoritämne i gymnasiet?
Företagsekonomi och matte
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Ärlighet
Har du någonsin blivit attraherad av en oattraktiv?
Ingen som har varit oattraktiv i mina ögon
När sov du senast på golvet?
Det måste ha varit länge sedan för jag minns inte. Kanske tio år sen.
Vilken är din favoritdrink?
Nått syrligare med citron eller fläder
Gillar du din boendesituation?
Ja den är helt okej. Även om vi har ett litet hus så är det vårat och jag gillar det.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Sju timmar
Äter du frukost dagligen?
Alltid, jag älskar frukost
Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Det händer ganska ofta
Hamnade du ofta i trubbel för att du pratade under lektionerna?
När jag var yngre, aldrig för jag var en grå mus i hörnet. Nu för tiden, jo det händer.
Vilken är din favoritfrukt?
Clementiner
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Vad är kalorier?
Hur gammal blir du din nästa födelsedag?
34
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Nej, jag är värdelös på stavning och grammatik.
Tror du på liv på andra planeter?
Nej
Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Jag blir ofta arg men det går fort över. Det var nog sonen som retade upp mig sist.
Tror du att gud är en man eller kvinna?
Jag tror inte det finns någon gud
Vad var det senaste du åt?
samma som middagen, flingor och mjölk med leverpastejsmörgås.
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller det motsatta?
Det spelar ingen roll vilket kön de är det är personligheten som avgör
Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Pappa valde och mamma lät honom göra det för första och sista gången i sitt liv.
Gillar du senap?
Bara grov senap på julskinka
Vad säger du till dig själv när allt blir svårt?
Det finns en mening med allt som händer.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Var sugen på ett tandemhopp när jag var yngre. Men med ålderns rätt så tvekar jag.
Sover du på sida, mage eller rygg?
På rygg och sidan.
Har du någonsin köpt något från ebay?
Nej
Tycker du om att krama folk?
Ja, kramar är alltid trevligt.
Skulle du säga att du är trendig?
Nej
Äger du en digitalkamera?
Japp
Om  någon som du inte var intresserad av bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?
Tacka nej, jag är faktiskt gift. Men lite smickrande vore det.
Vilken är din favoritkaraktär i star wars?
Jag har aldrig klarat av att se en hel star wars film. Jag förstår inte mig på den sortens filmer.
Stör det dig om någon säger att de ska ringa, men inte gör det?
Nej inte så farligt. Det är mänskligt att glömma.
Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
Böcker och film får mig att gråta floder. Det kom några tårar när jag läste Mio min Mio för sonen förra veckan.
Tycker du att du är attraktiv?
Ibland och ibland inte.
Vad är du allergisk mot?
Oärliga människor. Det kliar på hela kroppen när jag träffar på dem.
Vad har du för åsikt om sex utan känslomässiga förpliktelser?
Det funkar inte för mig.
Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Nej
Om du hade varit född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Mikael

Grattis lilla O!

Han som fick mig att vilja jobba med barn resten av mitt liv fyller år i dag. 16 år! Det är inte klokt vad tiden går. Han var min buse som jag var resurs till i två år när han gick i trean och fyran. Han var himmel och helvete i samma person. Men nu när det har gått 4,5 år sen jag slutade kan jag nästan bara minnas himmelsdagarna. Jag saknar honom och tänker ofta på honom. Jag springer på lilla O iblan på Lidl och jag måste erkänna att han är inte så liten längre, längre än mig faktiskt. Grattis lilla O! Jag tänker på dig och hoppas du har det bra.

Hon är bäst, så är det bara!

Jag njuter av att kursen är slut och jag har inget som helst pluggande att bry mig om på flera dagar. Nu är det bara avslutningen kvar på fredag och då ska jag bara fixa matsäck. Imorgon ska jag förbi revisorn med bokföringen som är klar. ÄNTLIGEN! Även det känns toppen! Sen är det bästa av allt...jag ska äntligen klippa mig! Mitt hår är långt, tjockt och slitet. Det går inte att göra något åt det! Men i morgon ska jag till Marina på salong Goa och då blir det ordning på barret. HON ÄR BÄST! När man äntligen hittat någon som kan få fason på mina krullar så vill jag inte byta frisör.

Jag fick sova på soffan...

Sonen brukar sova som en stock hela nätterna men i natt hade han mardrömmar. Vi har tack och lov varit väldigt förskonade från det men i natt slog det till och han kom kl.3,00. Vet ni hur det är att ha en 46 kg tung, varmblodig torktumlare i sängen. TRÅNGT OCH VARMT! När klockan var 4,30 gav jag upp och gick och la mig på soffan. Med dubbla filtar somnade jag skönt utan någon som trängdes. Inte äns katten kom och trängdes...han väckte dottern i stället. Regnet öser ner men jag hoppas det blir en bra dag ändå.

Så här ser mina kvitton ut...

Det ekade i kylskåpet, skafferiet och frysen i morse så jag tog en sväng förbi Willys... 144 varor blev det visst... Men nu är det en månad kvar till nästa storhandel. Men åtta kassar med mat och tvättmedel, å så 6 kg kattmat och allt bröd som inte fick plats i kassarna. Men jag glömde ändå mjölet och havregrynet...det hade blivit en kasse till...
image10

Trodde det var ett skämt!..

Jag var skitnervös i morse tror jag. Dagen började bra men när jag var mitt inne i Örebro bland bilar och rödljus så tappar jag linsen. Hur smart är det när man kör bil och är närsynt... Jag fick blunda med det linslösa ögat vid varje korsning så att jag inte krockade med någon. Att stanna mitt i rusningstrafiken för att pilla in en lins är nog ingen bra idé. Men jag tog mig till parkeringen vid skolan, hittade linsen på jackan och lyckades pilla in den. Men synen blev inte bättre för det. Stressad och fin fick jag tag i en toa där jag kunde fixa till det...den hade kommit åt fel håll.

Nu gick det lite bättre. Kom till tentasalen i god tid och det kändes helt okey. Vi fick in tentan och jag gjorde som vanligt och tog en fråga i taget. Första sidan var frågor med tre alternativ, varav ett var rätt. Andra sidan var lika dan. Tredje och sista sidan var det två frågor att svara på. Jag trodde det var ett skämt! Kan en tenta vara så liten och lätt och ändå vara en tenta. Efter en kvart var jag klar och hade gått igenom alla frågor tre gånger. Tur jag tog med en banan att äta så att jag hade något kvar att göra tills man fick gå efter en timma. Men man ska vara tacksam att det inte var en skitsvår tenta om gastrulering och annat onödigt vetande.

Då var man vaken då...

Färdigduschad, allt som ska med är framlagt, ont i magen, hungrig... Ja allt är som det ska när det är tenta dag. Så här lite har jag aldrig pluggat till en tenta. Hoppas det går bra ändå... Borde kanske kolla anteckningarna en gång till samtidigt som jag äter frukost... Det blir nytt inlägg till kvällen om hur det gick...

Varför är det inte den 15 januari kl. 9.00?

Jag vill flytta fram klockan tolv timmar. Då har jag redan skrivit tentan och behöver inte tänka på att jag har pluggat alldeles för lite. Jag borde läsa lite till men jag är skittrött och halsen knorrar. Men det är ju inget ovanligt så i morgon är jag pigg och glad igen. Köpte faktiskt Esperitox i dag för säkerhets skull. Jag har inte tid att vara sjuk den här veckan. Den är fullbokad från kl.5,30 i morgon när jag måste gå upp till söndag kväll när jag kommer att stupa i säng. Men sen är det ju lugnt till måndag morgon kl.9,00 när nästa kurs börjar... Om man inte känner att man lever i bland hur ska man då veta att man gör det? Först då kan man njuta av guldstunderna!

Alla borde ha en sån tant

Nu har vi träffat svärmors ingifta faster Ruth. Alla borde ha en sån tant. Hon hade med sig 500 kr var till barnen så att jag kunde köpa dem något fint! Hjälp! Varför hade inte jag en sån tant när jag var barn? Jag hade ju morfar men han hade bara ett slitet men varmt hjärta, ingen tjock plånbok. Fast tanten är ju snäll dessutom. Jag och barnen träffar nog henne max två gånger om året och ändå hade hon med sig så mycket pengar. Det bevisar att det var hennes man som var snål och inte hon. Bara tanken på att de bodde i en etta hela sitt gemensamma liv. Han tyckte det var för dyrt annars. Nu bor hon i en stor fin tvåa, det är hon värd lilla tanten.

Hur många ursäkter finns det?

Jag kan komma på många ursäkter för att slippa tentaplugga... Jag har rensat kylskåpet och skurat alla hyllor och lådor. Plockat ner alla julsaker. Damsugit snart hela huset. Ååhh så tvättat lite. Ska bara komma på några fler ursäkter så att jag kan skuta upp pluggandet till i morgon.

Fick ett kul meddelande på facebook...

Kommer ni ihåg? 80-talet, visst är det ofattbart att:
1 Vi på fullt allvar trodde att George Michael var hetero.
2 Vi köade utanför telefonautomater varje gång vi ville ringa hem.
3 Hockeyfrillan fanns på var mans huvud - gärna i kombination med en synthtofs.
4 Seglarskon betraktades som 'klassisk' och 'tidlös'.
5 En krusig permanent ansågs vara en trendig frisyr - både på tjejer och killar.
6 Dirty Dancing stjärnan Patrick Swayze betraktades som supersexig.
7 Ett Lycra-plagg vid namn 'Body' (som knäpptes i skrevet med en konstruktion som var fullkomligt ohanterlig, särskilt i kombination med alkohol) hade en naturlig plats i våra garderober.
8 Axelvaddar, ju större desto bättre, gav oss en naturlig siluett.
9 Mascaran inte skulle vara svart utan ha samma färg som ögonen - blå, grön eller brun.
10 En bit kassler med ananasskiva betraktades som exotisk och att alla maträtter som innehöll ananas hette någonting med Hawaii.
11 Den lyxigaste förrätten var räkcocktail och den flottaste efterrätten glace au four.
12 Vi fick inte hoppa på golvet när vi lyssnade på musik - då blev det hack i skivan.
13 Det fanns en särskild möbel att förvara skivspelaren på, den kallades stereobänken.
14 Vi gick med i bokklubbar, skivklubbar och samlade på receptkort som vi förvarade i speciella boxar.
15 Det gick rykten om att Michael och Janet Jackson var samma person.
16 Det vita mirakelmedlet Tippex var det enda sättet att åtgärda stavfel.
17 Vi trodde att vi skulle få HIV vid blotta anblicken av Jacob Dahlin och Sighsten Herrgård.
18 Tights och storskjorta var en naturlig kombination.
19 Våra finaste tavlor förställde kyssande par i solnedgång, gråtande clowner och galopperande enhörningar.
20 Vi gick och tränade med stringtrosor utanpå gympadräkten.
21 'jag skriver en check' var en vanlig replik i shoppingsammanhang.
22 Snabbmat var detsamma som 'en grillad med mos'.

År 2007, du vet att du lever år 2007 när :
1. Du av misstag knappar in en pin-kod på mikrovågsugnen
2. Du inte har lagt patiens med verkliga kort på flera år
3. Du har 15 telefonnummer till en familj på 3 personer
4. Du skickar e-post till dem som sitter bredvid dig
5. Ursäkten för att du har tappat kontakten med gamla vänner är att du inte har deras e - postadresser
6. Du har jobbat vid samma skrivbord i 4 år men för tre olika företag
7. Din chef klarar inte av att göra ditt jobb
8. Din lunch består av rå fisk som du äter med pinnar
10. Du ringer familjen för att höra om de är hemma medan du kör in i garaget
11. All reklam på TV har en internetadress under
12. Du får panik för att du lämnat huset utan mobilen (som du inte hade de första 20-40 åren av ditt liv) och måste åka tillbaka för att hämta den
13. Det första du gör när du kliver upp på morgonen är att gå 'online' innan du hämtar kaffet i espressomaskinen 14. Du lägger huvudet på sidan för att le :)
15. Du läser detta och nickar och ler
16. Ändå värre; du vet precis vem du ska skicka detta mail vidare till
17. Du är för upptagen för att lägga märke till att nr 9 saknas i denna lista
18. Du scrollade upp för att kolla att den faktiskt inte var där
19. Och nu sitter du och ler åt dig själv Ha en fortsatt trevlig dag!!!

Ibland är de så söta så!

Ibland är de så söta så!

Rent och fint

Nu har jag städat sovrummet, det blev betydligt odammigare nu. Jag har bytt alla lakarn så jag funderar om jag kanske ska gå och lägga mig snart...det finns inget skönare än att lägga sig i sängen när det är nybäddat. Det luktar gott och det känns så skönt. Men det blir mycket tvätt...ändå har jag sonens säng kvar, det får bli i morgon. Nu borde jag plugga men jag är fortfarande inte motiverad. Suck! Men jag kanske ska ta med mig läxorna till sängen, då kanske det går bättre. Vi får se om det finns någon ork kvar när barnen somnat.... Men jag skulle inte tro det.

Ta reda på andras skit!

Under det här året på lärarutbildningen har jag läst natur och skapande. Visst låter det kul! Det är det, tills man måste ha bild...Jag trodde vi skulle få lära oss massor av kul tekniker och få ännu fler kul idéer hur man kunde jobba med bild tillsammans med barn. Nehä det visade sig att trotts att 80 % av oss 60 elever som går den här inrikningen ska jobba innom förskola så är det inte det vi får med oss från utbildningen. Vi har fått skissa av motiv i naturen i flera månader, målat akvarell och lite annat som man inte kan omsätta i praktiken.

Men dagens undervisning tog priset. Vi skulle göra en slags folder i papper där vi skulle sätta vårt naturvetenskapliga arbete som vi gjorde på jullovet. Detta ska sedan bli en utställning på tisdag med alla sextio foldrar. Så långt var allt okey förutom att vi skulle göra detta i sju timmar!!! Min tog 20 minuter effektiv tid att göra. Men ingen fick gå tidigare och om man var klar då skulle man göra extrauppgifter. Sen klämde hon i med en timmas obligatorisk städning av bildsalen av var och en! Vi har haft en lektion där på hela höstterminen! Hon tyckte att några hade städat undan för dåligt den gången så nu blev hela klassen kollektivt bestraffad med städning av andras skit! Man tror inte det är sant att det kan vara så här. Det är undervisning för bildelever i dessa salar flera gånger i veckan men det är vi som ska städa!!??!! Det märks vad lågt de ser på oss. För dem är vi som luft, vi syns inte men vi är nödvändiga för deras överlevnad (läs lön).

Vi träffade några av våra naturkunskapslärare på vägen till parkeringen och jag kunde bara inte hålla tyst. Ibland kanske min glappande käft är bra...

Vet ni hur 22 sexåringar som inte har träffats på tre veckor låter?

Vet ni hur 22 sexåringar som inte har träffats på tre veckor låter? AAAAAAHHHHH! Ljudnivån var sanslös i dag. Dottern var sjuk ett par dagar under praktiken så jag tänkte ta igen dem den här veckan. Enda problemet är att tiden är tänkt att tentaplugga på...oj vad jag pluggade. Borde plugga i morgon men då ska jag till skolan hela dagen och kommer inte hem förrens vid fem, helt slut förmodligen. Borde plugga på fredag men då ska jag till mina härliga sexåringar igen. Hmm...jag vet vad jag måste göra i helgen. PLUGGA! För på måndag är dagis stängt så då har jag en treåring hemma. Mamma hjälp!

Varför fastnar jag alltid här?

I kväll skulle jag lägga mig tidigt hade jag bestämt... Men så ringde telefonen, jag la två barn och så ringde telefonen igen. När jag var klar med det så var klockan nio och det jag skulle titta på var redan slut. Så det fick bli datorn en stund i stället. Stund och stund förresten... Ganska lång stund blev det. Den här sidan gick inte att logga in på så det fick bli facebook i stället. Jag har en slags hatkärlek till facebook. Jag tycker det är rätt kul att kunna ha lite kontakt med folk som man inte ser så ofta. Å det är rätt kul att hitta människor som man inte har sett på länge. Ett och annat skratt blir det när man inser att åren går.

Det värsta är att allt står på engelska. Jag är helt värdelös på engelska! Orboken är min bästa vän när jag är på facebook. Men förfrågningarna bara ramlar in, jag vet inte vad jag ska göra med alla. Kan man trycka på ignore utan att vara otrevlig????? Det skulle jag tycka var den allra bästa och enklaste lösningen. Nu slutar det med att jag loggar ut efter en stund...

Borde plugga till tentan på tisdag men jag har slarvat bort motivationen.... Kan någon hitta den åt mig?

Nu börjas det..

Skolan började i dag igen. Dottern valde att vakna en halvtimme innan klockan ringde. Så jag hann ju i tid och det ska man vara glad för...eller? I morgon hoppas jag att jag får sova till klockan ringer klockan sex...det vore himla skönt. Undra om man skulle läsa något till i morgon? Hur som helst så är jag för trött nu, det får bli morgonens problem. Min hjärna är på sparläge nu så det är ingen idé att fundera för mycket. Hade klasskompisar som satt uppe i natt och skrev på redovisningen tills i dag. Hur orkar man? Min hjärna är fullständigt avstängd när klockan passerar 22.00 allt efter det är som i dimma.

Jag kan konsten att tjata hål i huvudet på folk

En vis person jag hade som handledare berättade för mig vad hennes mamma hade lärt henne. Låt inte din största fördel bli din största nackdel. Hon är otroligt ordningssam och är duktig på att organisera. Egenskaper man uppskattar hos sin jobbarkompis tills hon tar över för att det är lika bra det blir ordning och reda på en gång. Själv är jag ganska lagom på de egenskaperna. Jag har en annan styrka...jag pratar. Jag är inte särskilt blyg, har inga problem att tala inför folk och uppfattas som väldigt social. Tills jag kommer igång...jag pratar och pratar och pratar. Det värsta är att jag är medveten om detta men ändå pratar och pratar och pratar. Jag måste skärpa mig! Eller så får jag skaffa öronproppar till mina vänner, för då hör de ju bara det de vill och kan sålla bort pladdret. Hmm...ska fundera på det... Eller så kanske jag ska försöka att vara tyst lite oftare och låta andra människor komma till tals. Det är ju betydligt trevligare! Fast i morgon blir det svårt, jag har nästan lite lappsjuka här hemma på landet när jag har haft jullov. Men på tisdag ska jag försöka att skärpa mig...Jag lovar inget, men jag lovar att försöka.

Vet ni hur sugen man blir när man ska låta bli?

Jag har inte särskilt svår att stå emot frestelser i vanliga fall men nu när jag slutat med godis för en månad så blev det lite jobbigt nyss. Jag skulle packa min skolväska och i den låg en halv chokladbit. Alla som känner mig vet att jag är galen i choklad. Men jag klarade det. Ingen choklad i min mage inte. Har jag lovat så har jag. Fast lite jobbigt var det. Men det är bara 25 dagar kvar tills jag får äta choklad... fast tänk om min man utmanar mig på ännu en månad. Hjälp hur ska jag överleva!

Ljuset har kommit åter

Vet ni hur mörkt det är när man bor på landet. MÖRKT! Nu har det kommit snö och man kan nästan se utan ficklampa utomhus. Äntligen! Jag tänker nu förtränga att de lovade slask och skitväder snart igen och bara njuta av all snö som lyser upp min tillvaro.

Men om man fortfarande tycker det är mörkt hemma hos mig kan man sola sig i grannens belysning. Jag har en liten slinga vid verandan. De har fler... Det är ganska tjusigt men lite för amerikanskt för mig. Men de tycker det är fint och då får de gärna ha det för det är inte jag som betalar elräkningen. De måste gilla det för sin egen skull i alla fall för vi bor inte så centralt. För om man åker från närmsta stad (Kumla är faktiskt en stad), tar sig till utkanten av staden, åker tre kilometer på asfalt utan lyse och fortsätter sedan på grusväg en kilometer till en återvändgränd mot skogen där ingen annan åker än vi som bor här och brevbäraren. Då måste man har lagt ut alla dessa tusentals kronor på belysning för att glädja bara sig själv. Själv skulle jag ha lagt dessa tusenlappar på att göra något roligare men det är tur att alla får göra som de vill.

Lördagkväll och jag är redan trött klockan tio

Jag önskar ibland att jag orkade vara vaken mycket längre. Men jag gick nog upp strax efter sex i morse. Det börjar kännas nu. I dag har jag hunnit med allt det vanliga plus försökt handla en present till svärmor. Ska försöka komplettera den i morgon innan kalaset klockan ett. Jag har hunnit med lite bokföring också... Låg sisådär ett år efter med den. Men det har gått bra, jag är redan halvvägs. Om en månad ska allt till revisorn men i den här takten så är jag nog klar i morgon kväll. Det var kanske tur att det är halv snöstorm ute så att ingen (inte ens barnen) ville gå ut särskilt länge. Eftersom det ska fortsätta vara oväder i morgon så får jag kanske chansen att göra klart i morgon. Imorgon är det sista dagen på jullovet. På måndag börjar vardagen igen.

Inte ens katten vill gå ut!

Fem minus, frisk vind och ymnit snöfall. Nu kom den äntligen, vintern. Själv har jag undvikt att gå ut för mycket och har eldat i pannan hela dagen så inne är det inte kallt kan man säga... Ungarna har åkt pulka, druckit varm oboy och njutit av vädret. Själv är jag mest nöjd med mina nya supervarma gore-tex vantar. De var inte direkt gratis men jag kommer inte att frysa om händerna i fortsättningen i alla fall. Dottern fryser alltid om händerna också så hon fick också supervarma svindyra vantar. Tur att det var lite rea på mina vantar för det gick i alla fall på 500 spänn! Dottern längtar så mycket till i morgon när hon kan åka pulka igen så hon har satt på sig sin älskade pulkahjälm... I morgon ska jag sätta på mig termobyxor, mössa och mina varma vantar och gå ut och skotta snö. Men man ska vara glad över att vintern äntligen har kommit och snö är väldigt vackert. Ut och lek med er!
image8


Är det meningen att man får fram sanningen så här eller?

Hur svarar du i hemtelefonen? Ja det är Ann-Sofie.
Hur svarar du i mobiltelefonen? Likadant som i hemtelefonen.
Ringer det mycket till dig? Nej
Ringer du mycket? Inte så många samtal, men de jag ringer blir långa.
Vem ringde du senast? Lasse.
Hur mycket pengar har du? Några tusen tror jag.
Senast kramat och när? Mannen (igår innan han åkte), barnen i dag.
Antal timmar sömn inatt? 7 ungefär
Sov du ensam? Jo jag gjorde det. Mannen var i Göteborg som vanligt och dottern sov hela natten.
Vem sov du hos senast? Carro i somras
Vem sov hos dig senast? En kompis till sonen i somras
Vem vet mest om dig? Monica tror jag
Vem vet du mest om? Monica helt klart
Vad ser du fram emot? Våren
Vad vill du ha just nu? En platt-tv och en trimmer (till trädgården).
Vem hånar du? Snacka hål i huvudet på folk är jag bäst på, håna är jag inge vidare på.
Vem längtar du mest efter? Kompisar jag inte träffat på länge, mina klasskompisar som jag bara ska gå med i två veckor till. 
Vem vill du helst slippa? De enda människor jag avskyr, ett ex och en man som är gift med en släkting.
Vem stör du dig på? Elaka människor.
Vem vill du sova bredvid inatt? Min kära man.
Vilken buss åker du oftast? Jag åker alltid bil.
Vilken årstid är det nu? Vinter.
Anser du dig själv snygg? Det svenska lagom är ett bra uttryck.
Har du varit kär? Ja!
Är du kär nu? Jo vars, så kär man kan vara efter 14 år.
Är du en bra partner? Inte varje dag, men oftast.
Har någon varit otrogen mot dig? Hoppas inte det!
Har någon varit otrogen mot någon , med dig? Skulle inte tro det.
Har du varit otrogen? Nej, inte vad jag vet.
Brukar du oftast ragga eller bli uppraggad? Det var länge sen...sist blev jag uppraggad.
Pratar du fortfarande med personen du kysste senast? Varje dag.
Vad åt du senast? Makaroner och kebabkött.
Är du polare med grannarna? Min bästa kompis bor granne med mig. Vissa andra skulle jag fira om de flyttade.
Har du varit på ett party? Japp kompisen och hennes man fyllde 30.
Har du varit utomlands? Det var länge sen men det har hänt.
Var är dina syskon just nu? Jag har inga syskon.
Vilken tid gick du upp imorse? Klockan sex
Vad gjorde du kl 2 inatt? Sov som en stock.
Vad är det första du gör på morgonen? Sätter på mig glasögonen.
Vad ska du göra efter det här? Lägga mina barn

Jag vet att det är för tidigt

Men å så gott det var. Det ringde en kompis mitt i pluggandet som ville komma över en sväng. Kul tänkte jag eftersom jag var nästan klar. Vet ni vad hon hade med sig? SEMLOR!!! Vet ni hur goda de var? Gudomliga! Jag har väldigt få laster när det gäller fikabröd. En av lasterna är helt klart semlor. Den andra är kakor med nötter och choklad...mmm. I kylskåpet står det en halv semla kvar. Den är min! Ska gå och smaska i mig den nu...

Mina fötters älsklingar

image7

Mina fötter älskar mina tofflor!

Det här var himla bra...

Som den person jag är kommer jag bara att skriva om det som var bra under 2007. Negativa saker tänker jag igenom, lär mig något av och lägger bakom mig. Detta har varit bra under 2007:

 • Fått några nya goda vänner och massor av härliga kompisar.
 • Klarat av ett år på lärarprogrammet.
 • Brände mig inte av solen på hela sommaren.
 • Fick goda tomater från växthuset.
 • Jag svalde stoltheten och köpte foppatofflor i höstas. Nu är de mina ständiga inneskor från morgon till kväll.
 • Värken i mina fötter har äntligen släppt.
 • Mitt bäcken är mycket, mycket bättre.
 • Jag klarade av att vandra. Äntligen!
 • Jag har äntligen börjat baka bröd igen.
 • Jag har ganska ofta fått vara en stolt mamma.
 • Jag har renoverat klart sovrummet. Det blev så bra!
 • Jag har renoverat klart tv-rummet. Äntligen ogröna väggar!
 • Startat en egen blogg.
 • Lärt mig en massa nyttiga och onyttiga saker.Ut med den!

Julen har nu tagit slut slut slut. Julegranen dansas ut ut ut. Men till nästa år igen kommer han vår gamle vän, för det har han lovat.

Så går det när man är uppvuxen på 70-talet då julgransplundringar var vanligare än fredagsmys och usaimporterade högtider.
image5image6

På håll ser den fin ut, men om man går närmare ser man högen med barr...

RSS 2.0