då var det redan lördag då...

Jag har städat, burit ved och hämtat busen hos hans komis där han har tillbringat natten. Nu har vi avklarat dagens första kalas och ska om en timme på nästa. Två karlar som båda väljer att fira hos mamma...behöver jag säga mer? Nu har vi klarat av den 35 årige kompisen och ska snart fira den 39-årige svågern. Hoppas det blir något vettigt fika...

Pausen mellan kalasen utnyttjas till att plugga och surfa(helst samtidigt) med vissa blickar kastandes mot godispåsen på bänken...

roligare än så här blir det inte i dag, ses i morrn =)

fredagsfoto-fordon



Fler fredagsfoton

fredagsfärger- rosa och grön

Allt med rosa är lätta färger att hitta i dotterns rum...


För fler fredagsfärger följ LÄNKEN

fredag=)

Det drar ihop sig till helg=) Jag skippade den krångliga vikarieförmedlingen i dag och valde plugg och vänner i stället. Ska hinna läsa ut en bok innan måndag morgon. Men jag hann ju en bok i går så det går nog bra... Busen är alldeles sprallig för han ska sova över hos en kompis i natt=) Så i kväll ska jag och krångel fredagsmysa.


Det är vår i luften

Solen tittar fram, fåglarna kvittrar och den smältande snön droppar sakta från taket =) Det är vår i luften=) Men eftersom jag måste plugga så har jag suttit och läst i över 2 timmar. Inte lika kul men det är bara 20 sidor kvar i boken så det känns bra. Den hinner jag läsa ut när barnen lagt sig. I dag har jag köpt eltandborstar till hela familjen så hejdå plack och annat jox som kan finnas på mina tänder. Jag har inte lust med mer tandläkar besök...det blir så himla dyrt... Nu är det straxt dax för att hämta ungarna och sen är det full fart igen.

dagens outfit för omoderna 090226

Jag har fått min nya meandi tröja som jag köpte på Tradera förra veckan=) Jag tog även min nya kofta och leggins som jag shoppade på lager 157 häromdagen (170 för båda =)) Å så min kjol som jag köpt på Lidl =) . Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag är drottning av budjetshoppande=)

Rufset till hår ska tucktas på måndag så då får vi se hur mycket lockar som faller...det är upp till min frisör, det är hon som bestämmer.


äntligen kväll

Nu är det kväll och vi har klarat av gympa (inte jag då...jag bara babblar) var efter det hemma och bytte unge och åkte på fotboll. Satt på en hård bänk i en iskall gympasal och pluggade. Skolverks texter är ju så spännande.....eller kanske inte. Inte är nog ett passande ord i sammanhanget. Nu ska jag kolla igenom allt tills i morgon så jag har koll på läget. Lektion tidigt så det gäller att tänka igenom morgonen så allt klaffar när jag och två ungar ska iväg. Det är inte alltid så lätt som det låter...jag har en morgontrött och sur krångel att tampas med...

tekniken stör mig

Jag är ganska teknikfrälst förutom när det gäller telefoner tydligen...Jag har nu missat två vick på grund av att jag tydligen svarar fel på sms:en...nu har jag mailat till vikarieförmedligen för att kolla vad jag gör för fel.

Jag är i alla fall stolt över att jag har simmat i dag igen och att jag träffade mina härliga cerise-ungar där:)

ordlös onsdag- olika nyanser av...

olika nyanser av orange. Jag gillar sällan orange men när tigerliljornas knoppar brister blir jag förväntansfull.



Fler nyanser av...finner du hos ordlösonsdag

äntligen kväll

Lång dag med skola (ny kurs) och föreläsning i två timmar i sträck från 8.15. Följt av information om att shemat inte stämmer...jag blir så trött... Passade på att åka till Marieberg för att leta efter en ny jacka till krångel som helt plötsligt har växt ur både jacka och overall...När hände det? Vinterkläderna var slut överallt men tillslut hittade jag jacka och termobyxor på intersport. Halva priset, det var ju trevligt synd bara att ursprungspriset var 900 kr... Jag köpte en som var lite för stor så kan hon ha det till nästa vinter. Brallorna var toklånga men hon kan ha de som är till den lilla jackan. Hon har ärvt sin mors korta ben och långa överkropp...stackarn!

Fick erbjudande om vick i morgon men svarade fel på sms:et så fick det inte. Ringde vikarieförmedlingen för att fråga vad jag gjort för fel. Hade tydligen missat ett mellanslag...surt! Men hon sa att hon blivit jätteglad när jag registrerat att jag ville jobba, kul att höra=) Finns kanske hopp om anställning efter utbildningen =)

Fick en återbudstid till tandläkaren klockan sex. Det var inte trevligt...jag hade ett litet hål...det värsta var tandstenen...jag har jävligt ont just nu! I morgon ska jag åka och köpa en ny eltandborste för att förhindra allt vad plack och hål och annat skit heter.

Nu ska jag snart gå och lägga mig i fall det blir jobb i morgon. Annars blir det motion och plugg =o)

tisdagstema figur

Inte en, inte två utan sju figurer hittade jag på dotterns rum


De sju små figurerna är givetvis de sju små dvärgarna =)

Fler bidrag finns hos tisdagstema

japp!

Nu har jag varit och simmat=) Det var inte förmiddagsöppet i Hallsberg så jag åkte till Kumlahallen. Hade bestämt mig för att simma 500 m eftersom det var rätt länge sen jag simmade. Men ingen av de andra motionärerna gick upp så jag simmade lite till...750 m blev det så nu känns det bra. Hittade inte baddräkten i morse så jag tog en bikini som brukar sitta bra...den satt inte så bra...överdelen var typ förstor så jag måste nog leta på baddräkten till nästa gång. Det är jobbigt att rätta till bikinin hela tiden när den inte sitter still.

Ett helt gäng högstadieungdommar var där och hade lektion...tur man inte är 15 längre. Jösses vad de ska piffa och greja. Många typ, ba och hon är sååå jobbig kom till uttryck i bastun. Jag gick...för att inse att det var fyra av dessa töser i kö till hårtorken och jag hade glömt min hemma...jag åkte hem med blött hår. Gissa varför?

Nu är det högtid för plugg :(

Måndag morgon =)

I dag är det måndag=) Full fart igen. Ska om en halvtimme åka och lämna ungarna, sen tänkte jag passa på att simma lite innan jag åker hem och sätter mig med alla läxor. Jag har inte tittat åt dem på hela helgen eftersom kursen börjar först i morgon. Den heter inflytande och samtal i förskola och skolan tror jag...hoppas den är intressant. Den är ju bara fem veckor som alla andra kurser den här våren. Nu ska jag kolla väskor och leta fram alla kläder. Ha det bäst!


min dag

Full fart i dag=) Jag och busen skruvade ihop de kvarvarande byråarna till hans rum på morgonen. Därefter var det matsäcksdax för vi hade bestämt oss för att spendera en stund vid kvarntorpshögen. En fullpackad skoda efter en stund for vidare mot kvarntorp... Krångel blev trött och ville fika ganska fort...


Efter lite pannkakor och varm choklad blev det full fart igen



Busen var också med



När orken tog slut for vi förbi mormor då busen kastat långa blickar mot den lilla slalombacken och jag råkat nämna att det kanske fanns nån gammal slalomutrustning på vinden där...japp! Mina gamla pjäxor, mormors skidor och tre par stavar senare var vi redo för att åka vidare. Väl hemma var det bara att börja skotta då natten och dagen bjudit på nysnö


Vi har också hunnit en snabb sväng till Marieberg och forsatt röjt bland skräphögar och dammelefanter på busens rum. Det kan bli riktigt bra när vi blir klara någon gång=)

Utmaning om äcklig mat

Jag har blivit utmanad av Olle och av Catti

Utmaningen går alltså ut på äcklig mat...man ska skriva vad den man fått utmaningen från inte vill äta, och då berätta vilket av det man själv skulle kunna tänka sig att mumsa på.

Sen ska man då själv skriva ned 5 maträtter man själv aldrig skulle äta.

Dessa är Olles:

1. Spenat, denna äckliga gröna sak från helvetet...
2. Ostron, slemmigt äckligt och inte meningen att det ens ska ätas. Det ligger ju förpackat i ett kassaskåp typ..
3. Sniglar, läs nr 2....
4. Grisfötter, dom klafsar runt i sin egen avföring hela sina liv och det finns ärligt talat inte mycket ätbart på deras skånkar...tycker mest det brukar knastra äckligt när nån sitter o tuggar på denna "delikatess".
5. Fisk med mycket ben i... Jag älskar fisk, men den måste vara 100% benfri..annars kräks jag... :P

Dessa är Cattis:

1. Blodpudding
2. Lever/leverbiff, framkallar huvudvärk och kräkningar.
3. Hackkorv. Vad är egentligen de där små håren som sticker upp ur röran?
4. Hjärta. Kommentarer överflödiga.
Mat är intressant så denna utmaningen skickar jag vidare till:
5. Lutfisk. Innehåller, och smakar, gift. Lever sitt eget liv i munnen.

Vi börjar med vad jag skulle kunna tänka mig att äta av detta...av Olles äckelrätter får det bli den där beniga fisken. Resterande rätter framkallar kräkreflexen allt för fort hos mig.

Sen var dett Cattis lista...den var lite lättare eftersom jag gillar hackkorv=) Knaperstekt med potatis och ketchup. Behöver jag säga att jag är den enda i familjen som äter det?

Nu till mina val:
1 Ärtsoppa- vidrig lukt, vidrig smak och fullkomligt oätligt!
2. Svamp-kul att plocka vidrig att äta.
3. Ägg- slemmigt och läskig lukt.
4. Kokta grönsaker- grönsaker ska knapra när jag äter dem tack.
5. Mannagrynsgröt- passar bebisar inte fullvuxna.

Nu ska jag utmana fem nya bloggare till den här utmaningen
Jag utmanar dessa fem:
Siri Pernilla Emelie Fatima Dagens Eko

vi ska till ikea=)

Busen har nu mornat sig och vi ska försöka göra något åt hans kaosrum i dag...Inte lätt när man har en son som inte riktigt kan det där med städning. Han får helt enkelt inte ihop det. Vi har nu bestämt att vi ska åka till ikea och köpa 4 små byråar och två sänglådor till lego och annat. Hoppas detta gör att han får bättre struktur och fixar städningen bättre. Han bor ju på vinden (dumt det där lät...) det är snedtak, en stor skorsten i mitten och en trapp. Det är inte lätt att möblera...tro mig... Nu fixar han lunch till oss så vi kan åka så fort som möjligt. Helst nu!!

Beslut!

Nu har jag bestämt mig för flytt vid mitt 1000:e inlägg. Jag ska flytta till min blogg på bloggspot . Jag är uppe i 910 eller nåt just nu så jag har en månad ungefär på mig att fixa till designen där och ladda för flytten.

lördagshatten hos Mumari

Om man är en mamma som ibland försöker föregå med gott exempel så är det bäst att coola till det så att inte hela bilden av mig "förstörs"...


Fler lördagshattar hos Mumari

show me yours and I'll show you mine-busigt

Bus är temat för veckans utmaning och det var inte svårt att hitta...Enda problemet är att vi inte hade digitalkamera på den tiden...fick scanna ett kort på min buse där han var en lillbuse som hittat min nya kartong med tepåsar. Han ville bara se hur de såg ut innuti...varje påse...


Bäst att lägga ut den här innan han vaknar...
 Fler bidrag finner ni hos Whatthefuckdotcom

lite konstigt

I går morse när jag blev väckt klockan fyra och inte kunde somna om var jag inte trött. I dag fick jag somna om och vaknade sista gången klockan åtta. I dag är jag trött...
Mannen är på ADR kurs för hans intyg går snart ut (man måste ta om det vart femte år) krångel har flyttat till farmor men ska flytta hem igen klockan tio. Busen är helt slut efter veckan och sover fortfarande!!! Han måste vara trött. ADR är förresten tillståndet som krävs för att med lastbil frakta farligt gods. Har ingen aning om vad det står för...

fredagsfoto-arbetare

Mina härliga arbetare slet i snöhögen i söndags. Busen, krångel och busens kompis fixade en snögrotta =)


Fler fredagsfoton =)

fredagsfärger-turkos/svart

Lite klurig färgkombination...men jag har en favorittröja som är turkos...
När jag tittade i bloggarkivet klarade jag visst av att klä mig själv en dag i somras precis som de flesta dagar i livet ;)


Titta på fler fredagsfärger här

varför pz2?

Gick inte att kommentera hos finnpajsaren så jag svarar henne här på den frågan som har dykt upp lite då och då av olika läsare och kompisar. Varför pz2? Förklaringen är enkel, det är min favorit bits =) Ni vet den där lilla grejen som man sätter längst fram i skruvdragaren när man ska skruva upp saker. pz2 är helt enkelt den bitsen man inte kan vara utan, den passar ofta. En enda har listat ut det och det var en anings galen snickare som bloggar lite fräckare än jag... Nu kommer jag inte ihåg hans bloggadress (den är sparad i den andra datorn).

sååå seg...

Jag kunde inte somna om när mannen och busen gick upp klockan fyra i morse...det har gått bra tills nu...jag är liiiite seg nu. Det var kul att bada och min krångel är ett riktigt blötdjur, jag var visst också det en gång men nu för tiden fryser jag mest. Vi var bjudna på lunch hos mamma på hemvägen och det var nog tur för vi var ganska hungriga...vi hann också sätta upp badrumsskåpet till morbror så nu har han bara lampan kvar att byta. Men el försöker jag hålla mig i från...fast om jag visste hur man gjorde skulle jag nog inte det... Krångel fick lön i form av en handuk som legat i skåpet oanvänd sedan o-ringen i Borås 1986. Ja ni läste rätt, 23 år =)

äntligen fredag!

I går var det full fart hela dagen och redovisning på kursen. Jag är nöjd med vårt arbete så det känns bra att lägga den kursen bakom sig. På tisdag tar vi nya tag för då börjar nästa kurs. I dag har jag och krångel lediga så vi ska bege oss till hallsberg och bada på förmiddagen är det tänkt.

lovat är lovat

Eftersom det är busen som gör menyerna här hemma så har han i dag valt att äta piroger...jag har aldrig gjort piroger men har av någon anledning skrivit en lapp med ordet piroger på och lagt i vår matburk. Mannen och busen är någon stans på vägen i en lastbil och kommer hem sent så jag ringde och kollade om jag kunde ändra lite i menyn...nepp, lovat är lovat blev svaret. Om en halvtimma kommer det visa sig om jag lyckats...


ordlösonsdag - skimrande

Den rostiga kyrkan på kvarntorpshögens topp ser ut att skimra i solskenet.


Fler bidrag finns hos ordlösonsdag

Show me yours and I´ll show you mine- kärlek

Whatthefuckdotcom har startat en ny fotoutmaning och denna veckas tema är kärlek =)


Här finns alla bidrag


dagens outfit för omoderna 090218

Länge sedan jag visade en dagens outfit för omoderna...får skärpa mig på den punkten...


Tröjan är från Ullared, koftan från Lager 157 och sjalen från Lindex. Till detta trottsade jag kylan (jag har varit inne hela dagen) och tog kjol....



Den har jag köpt på Lidl för 80 kronor = fynd =)

Krångel kan också klä sig själv...


Va då passa ihop? Sköna kläder passar alltid ihop =)

svååårt!

Vi skriver om något jätteintressant (ADHD) men det är så svårt! Det finns så mycket man vill få med och vi har inte så mycket plats kvar att skriva på... Om några timmar måste det dessutom vara klart...

Tiden går fort

Veckan rusar i väg och mina tankar finns en hel del i examinationen i stället för i bloggen... Men i dag ska den vara klar så mitt liv kan fyllas av annat nonsens =) Borde tända i pannan en stund... Tände i går morse och trodde på nåt sätt i min enfald att det skulle eldas lite då och då under dagen...dum tanke...det var utkylt när jag kom hem :( Telepati funkade alltså inte...

morgon igen...

Verkar som jag bara hinner blogga på mornarna i bland... Nu är det morgon och jag ser fram emot en dag på universitetet. Jag och min kompanjon skriver på vår examination och vi fick ihop två sidor i går. I dag hinner vi nog ännu mer eftersom vi inte har någon lektion utan kan koncentrera oss på uppgiften. Eftersom det är en kort kurs behöver man inte läsa mer nu och efter torsdag är det tre sköna dagar utan att läxorna hänger över en som ett tungt moln. Solen kan skina i mitt liv till helgen! Eller vänta nu...det finns lite andra moln också...  Ja ja jag får fokusera på solen så blir nog helgen bra =)

efter

Ny färg så mina gråa inte syns =) Nu är det full fart mot Örebro som gäller.

så var det måndag då

Härlig måndag morgon och jag bestämde mig för att jag behövde en ansiktslyftning i dag (bildlikt talat alltså...)
Vadå, färgar inte alla håret klockan sju en måndag morgon? Vi får se hur det blir...

Jag är på gång

Jag känner att jag kommer hinna med läxorna jag satt upp som mål i dag =)
Nu kokar potatisen på spisen så i om 20 minuter serveras potatismos och korvpengar i detta hem. Efter maten kommer jag tvinga ut alla busungar i snön för att göra av med lite energi =) Det är så vackert ute så det gör ont i dag.

Lugn morgon

Gårdagen gav inte utrymme för bloggande som vanligt när det är lördag. Städning och barn får gå före...det är ju faktiskt viktigare. Bloggen finns ju alltid kvar. Nu leker busen och hans kompis på övervåningen och krångel gör sin favoritsysselsättning...tittar på tv =) Själv ska jag försöka få möjlighet till lite läxor, de där som jag inte gjorde i fredags när jag borde...


fredagsfärger-grön/röd

Jag anpassade shoppingen efter fredagsfärger och valde "rätt" färg på de nya diskborstarna =o))


Fler fredags färger

freakyfriday-skrockfull

Japp jag är skrockfull, men jag hade inga A-brunns bilder så det fick bli stegen...pax att inte gå under där!


Här finns fler deltagare i Mumaris freakyfriday

Fredagsfoto-gryning

Det var så vackert i måndagsmorse så jag kunde inte motstå att springa ut i tio minusgrader för att ta ett par snabba bilder.


Fler fredagsfoton

Äntligen funkar det!

Är liiite trött på blogg.se som krånglar igen. Det gick inte att blogga på hela kvällen och jag fick logga in sju gånger för att läsa kommentaren som jag ville. Jag var suur:( Nu är jag glad igen och får skriva ett nytt inlägg eftersom det jag gjorde i går kväll försvann...
 Vi börjar med gårdagen
Plugg


Promenad i runt enebackehagen (snöpulsning sista biten)


Krångel fick rida på Kajser



Jag fick rida på Phebe (uttalas Fiibi på närkingska)



Det var så roligt att rida så jag måste nog göra det snart igen =)
Enda som känns i dag är nog att jag inser att anledningen till att rumpan blivit lite "lösare" med åren har nog inte enbart med åldern att göra...jag tror man använder musklerna där när man rider...

Resten av torsdagen var inte så spännande utan gick mest på rutin...laga mat, tvätta, elda och lägga barn.

Då var det över

Avhandlingen är läst (skummad) och den var lika tråkig som de flesta avhandlingar. Ska läsa igenom anteckningarna från hans föreläsning i stället för den var betydligt intressantare. Nu är det värmning av matlåda och promenad som väntar. sen ska jag försöka mig på den engelska texten vi skulle läsa... Sen måste jag leta på mina ridkläder, hoppas de ligger där de ska...

vilken onsdag, tur det är torsdag=)

Gårdagen var lååång, därav den dåliga blogguppdateringen... Vi åkte hemifrån vid sju, var hemma och vände och tände i pannan vid fyra, sen var jag hemma straxt efter åtta och då skulle barnen läggas. Behöver jag säga mer?

Den här dagen känns inte lika stressande. Jag har kört in några skottkärror ved, hängt en omgång tvätt och satt på en maskin till, nu ska jag bara läsa en avhandling på 140 sidor sen ska jag åka till min kompis och rida=) Spännande!

ordlösonsdag/kyla



Fler kyliga bilder hos ordlös onsdag

I Kumla gör vi inte som alla andra...

I Holliwood står det Holliwood på berget (eller hur det nu stavas??) i Kumla gör vi inte riktigt så...Vi har inga berg utan bara en gammal slagghög (största industriminnet i sverige) dessutom skriver vi inte Kumla...vi skriver Johansson...

tisdagstema-utomhus

Glömde kameran när jag var ute på äventyr i dag (skridskor och pulka) men bjuder på ett kort jag tog på väg till skolan i går morse. Kvarntorpshögen i morgonsol=)


Fler tisdagsteman


vem lyssnar inte?

Jag trodde mannen skulle sluta halv sex...det sa han i går...trodde jag... Halv sex blev han avbytt och åkte hemmåt, så långt stämde det...fast det var från Karlstad han åkte inte Örebro...det var visst tio mils skillnad. Oj då

Nu har mina trötta ungar slagit sig ner i soffan för kvällen och kommer inte att flytta på sig förrens jag tvingar dem i säng. I kväll kollar de på det hemska svampbob igen. Gaaahhh! Vet ni hur mycket jag hatar den där vidriga tvättsvampen??? Så hääääääääääääääääär mycket!

Han är lite söt när man slipper höra honom=)

fototriss-doft

Ute ligger snön djup men när jag gräver lite i arkivet så hittar jag snart lite höstbilder med en av mina favoritdofter...skog=)
Välkommen till en rundtur i min favoritmiljö.






Fler fototrissare

nä hä

Somnade inte om... men klockan ringer först om 20 minuter så jag kanske hinner med en fototriss...doft var det visst...

Uppe med tuppen

Har lite problem att somna om i dag...väckte mannen klockan fyra sen har jag legat här och vridit och vändit på mig sen dess...tänkte jag kunde surfa lite så kanske jag kan somna om en stund, vi får se hur det går. Jag ligger i alla fall i sängen så det är bara att släcka lampan om jag blir trött...

Annars är det skola i dag, grupparbete om inkludering i klasser. Var med och föreslog att vi skulle spela teater om vårt ämne...undrar hur jag tänkte då? Jag kan ingenting om teater och tycker nästan det är läskigt...jag borde lära mig vara tyst i bland...

fortfarande snö!

Snön har inte smält bort än(det brukar försvinna rätt snabbt här på närkeslätten) hoppas den får ligga kvar för om en vecka är det sportlov och ungarna gillar att leka ute när det är snö. Till och med krångel leker ute! Hon har varit hos grannkillen och lekt i snön och om en liten stund ska hon tillbaka och leka mer=) Jag ska åka och handla och hämta allt som jag glömde hos kompisen i går...jag kan vara lite glömsk...

jag har snö =)

Jo jag lever trotts att jag inte bloggade i går...jag har ett liv ibland...
Vi var hemma hos en kompis och sen när vi väl kom hem så var det fullt upp tills jag gick och la mig.
Men i dag är det snö, snö och mer snö=) Om det inte kan bli vår så är snö helt klart att föredra. Jag gillar snö. Så här ser det ut hos mig idag.


jag får inte sova

Krångel väckte mig halv sju...efter att ha sprungit in här flera gånger och skrikit efter mig ännu fler gånger så har jag nu gett upp. Busen är också vaken och har gått ut och åkit skidor. Det finns lite batteri kvar i datorn så jag behöver inte lämna min varma säng riktigt än...

nu blev det kväller

Busen är hämtad och ordningen återställd. Han var nog trött för han mötte mig i kapphallen färdig för att åka hem. Det har aldrig hänt förut. Undrar om den tidiga uppstigningen, lek i snön, skola, pulkabacken, lek, lek i snön hade något med denna trötthet att göra? När snön kommer är det som att han inte vill komma in. Helt plötsligt är allt som kallas utomhus det bästa han vet, till och med snöskottning är kul. Undrar om det håller i sig tills han blir tonåring?

busen till disco

Det är fredagkväll och dans i folketspark...nej jag skojar bara, det är busen som ska på disco. Alldeles för sent i mina ögon men vad vet jag om det? Mannen jobbade från 06.00 till 03.00 i går (och idag) så han borde fortfarande ligga och sova eller nåt men nejdå...han har åkt och jobbat igen... Nu har jag kallat in reserven...mamma=) Hon ska snällt sitta här i soffan när jag skjussar omkring på busen.

fredagsfärger-gul/grå

Lillkillens reflex till vagnen



Fler fredagsfärger

fredag=)

Nu väntar dagens svåraste uppdrag...att väcka och klä på krångel...önska mig lycka till:)

härligt ljud

Ljudet av sovande barn är härligt:) Busen slocknade klockan åtta och krångel en halvtimme senare. Det låter härligt när de ligger och snusar.

Själv har jag hängt tvätt och satt på torkskåpet. Busen har en tröja som han gillar och han vill helst ha den varje dag...i dag vägrade jag tvätta den för tredje gången den här veckan...men jag har ju liksom lärt honom att tvätta så han tog hand om det själv...han nöjde sig inte med mindre än att jag lovade att jag skulle fixa att den var torr tills i morgon bitti.

Skridskor!

I dag ska jag och krångel (ev busen) åka skridskor när jag hämtar dem. Jag kanske ska göra lite matsäck? Lite fika är aldrig fel...

Läsandet går sådär i dag och jag höll på att somna i soffan så jag tog en promenad till. Nu har jag sparat 50 sidor som jag ska läsa i eftermiddag och kväll. Barnen är nog trötta om de åker skridskor och vill titta på tv när vi kommer hem. Värsta är om jag också blir trött...tänkte inte på det...

finns ingen återvändå

Nu har jag städat (inte diskbänken, den tar jag sen), promenerat med svärmor och ätit. Nu finns det inga mer ursäkter kvar för att inte plugga. Måste läsa ut boken...hoppas den är bra.

Blev en kaosmorgon när vi skulle åka i morse. Busen skulle bara visa en sak med bobben men stupade och slog i armen (den han gipsade i våras) och näsan. Eftersom han är en sån som blöder näsblod så forsade det...det var bara att byta jacka som var nerblodad och stoppa i blodstillande vadd i näsan. Konstigt att sånt bara händer oss på mornarna. Han som var så lycklig över dessa milimeter med snö så han gick ut och lekte 20 över sju i morse i mörkret. Stackarn!

så fort det blev morgon!

Nätterna försvinner allt för fort tycker jag i bland... Det blev inget onsdagskaos i går för jumpan var inställd. Kändes lite snopet att helt plötsligt ha en massa tid över. Synd att jag inte gjorde nåt vettigt av det...fast jag läste ju klart läxan ju, det kanske var vettigt? I dag ska jag börja med att städa här hemma och sedan börja läsa nästa bok till skolan. Om jag vet att jag ska plugga när jag städat klart kanske jag städar lite längre än vanligt i dag...

Jippi!

Jag fick komma till mitt första val till vfun. Har varit där och jag får vara på det spåret jag vill och med den handledaren jag ville ha. Jag är glad=)

Nu börjar min kaosonsdag straxt så vi hörs ï morgon=o)

utmaning

Tack Catti för denna utmaning.




Reglerna:
1. Placera ovanstående banner på din blogg.
2. Lista tre saker på din kropp som du är särskilt nöjd med.
3. Länka till den du blev utmanad av.
4. Skicka vidare till tre personer som du tycker borde vara extra nöjda med sig själva.

Ingen lätt sak att hitta saker man är nöjd med på sig själv så jag tänker praktiskt...

1. Ögonen
 
Visserligen är jag närsynt men med linser så ser jag utmärkt och de är väldigt praktiska att använda när jag gör ALLT. Jag skulle inte klara mig utan dem.

2. Händerna


Stora som dasslock och med olika långa tummar, men de är väldigt praktiska att ha till hands och dessa är en förutsättning för att över huvudtaget kunna blogga.

3. Fötterna


Japp jag står stadigt på jorden med mina fötter i storlek 41. Dessa fötter bär mig över stock och sten när jag inte kan sitta still längre.

Det var mina kroppsdelar det nu till nomineringen...

Jag utmanar dessa tre att finna kroppsdelar de är stolta över:
Siri, Carro och M-L

ordlös onsdag-skuggor

Jag längtar till sommaren!


Fler skuggor hos ordlös onsdag

I morgon får vi snö

Om vi har en rackarns tur i morgon så ska även vi på närkeslätten få lite snö i morgon=) Hellre det än slask, lera och mörker. I dag är det mer läsning på shemat...70 sidor kvar...snart klar alltså. Sen blir det promenad! I dag är det också krångels jumpa att se fram emot och eftersom mannen är hemma i kväll(!) så åker jag själv till busens fotboll utan att känna stress. Trevligt!

Men jag läser nog inte alla sidor nu...blir nog en bloggpaus om en stund...

hästar!

Jag och ungarna har varit och grattulerat min kompis.Hon bor på landet och har en massa djur och sånt där. Nu är det bestämt. Nästa torsdag ska jag få rida=) Nästan två år sen är det så jag är alldeles sprallig. Krångel ska också få prova på deras lilla ponny så hon är också ganska nöjd. Tänk att jag som var en så n hästtjej inte suttit på en häst sen i maj 2007. Det är inte klokt! Köpte cykeln gjorde vi också så nu har krångel en för stor men fin cykel till nästa år. Jag är glad=)

dagens mål är nått=)

Målet för i dag var att läsa en bok och gå en promenad och det är klart. Nu är det dags för lunch och lite annat fix. Det är bra att sätta upp små och många mål för då blir man lite nöjdare med sig själv lite oftare=o)

tisdagstema-mjuk

Ville ta kort på världens mjukaste katt men han är livrädd för kameran och kröp in under soffan. Det fick bli en arkivbild på samma katt som jag lyckats fånga tidigare genom fönstret.


Fler tisdagsteman

läsning på shemat i dag

Har en del att läsa till skolan...några hundra sidor. Men det är inget att skriva så det går betydligt fortare när jag inte behöver anteckna samtidigt. Tänkte läsa en av böckerna i dag, sen blir det skogspromenad=) Det är så skönt när ungarna är friska och jag kan ta mig en skön promenad helt själv. Avslappnande på nåt sätt.

Till eftermiddagen ska jag fixa en fin blomma och åka och grattulera min kompis som har fyllt år. Hon har också en urvuxen cykel från dottern som vi ska titta på. Den är lite för stor för krångel men hon har busens gamla som går det här året så får hon ta den nya nästa år.

Ska ta lita kort till Cattis utmaning också...men det kommer senare när jag har tröttnat på läsningen:)

mellanlandning

Är hos mamma på mellanlandning. Har fått kallops och potatis till min hungriga mage och ska nu följa med henne till netonnet för att köpa en ny micro. En ny lampa till morbrors pågående badrumsrenovering ska också fixas. Hoppas mannen har tänt i pannan när han vaknade/vaknar för det var 10 minus i morse...
nu ska vi åka! hej då!

Jag är vaken!

Duschad, mätt och påklädd. Dessutom på strålande humör än så länge=) Nu väntar väckning av barnen och det får vi se hur det går...

jag är nöjd=o)

Ville bara tala om att jag är nöjd med min dag=). Ja menar vilken dag skiner solen, jag hittar almenackan, äter inte choklad och går över 10000 steg på samma dag=). Nu ska jag snart gå och lägga mig, men jag ville bara tala om att jag är nöjd. Dessutom är min nya tvättunna så stor att ingen smutstvätt syns=)  Bara det kan få mig att le länge, länge. Just det ja, jag har nu 50 vänner på facebook så jag kommer allt längre från medelålderskrisen och kan räkna mig som en ung tjej på 29 (+) en liten stund till. GONATT!

fototriss-så här ser det ut där jag är i dag del 2

Busen har lekt med sina lastbilar i dag och givetvis framför tvn så att jag fått klivit över dem varje gång jag skulle förbi. Många gånger blev det då toan, tvättmaskinen och pannan ligger åt ena hållet och köket åt andra...






Inte värdens finaste foton men dessa och 114 till har sonen åstakommit i dag. Tack och lov för digitalkameran...

Fler fototriss

morgondagens outfit för omoderna 090201

Jag har varit ordentlig och lagt fram kläder för i morgon. Jösses vad duktig jag känner mig=) Ser ni min nya tvättunna? Lite finare än min gamla trasiga i plats...


Jeansen ha jag köpt på tradera, strumporna har jag fått av mamma i julklapp men allt annat är köpt på min favoritaffär=) Gekås i Ullared.

jag hittade den=)

Min almenacka är hittad! Den har varit borta i snart en vecka och jag har ju lite taskigt korttidsminne så lite problem har det varit. Värst är det att inte vara säker på att man minns allt...förra veckan viste jag inte vilken dag det var och glömde till och med busens läsläxa bara för att jag trodde det var fel dag...pinsamt! Nu började vi läsa i kväll för att vara på den säkra sidan. Nu har jag packat allas väskor och lagt fram kläder till mig och krångel. Måtte morgondagen bli en bra måndag...

söndag

söndag innebär fotbollsträning...busen är på hugget så det är nog bra om han får springa av sig lite energi. Krångel fryser och jag med. Jag borde gå och tända i pannan så det är okey temperatur till vi kommer hem. Men just nu krävs det ganska mycket vilja för att gå till pannrummet. Jag är fortfarande trött och lättretad och hes. Hoppas dagen visar sig från sin ljusaste sida, det skulle kännas skönt. När jag räknat till tio ska jag resa mig och gå till pannrummet...ett, två, tre, fyra, fem, sex, sju, åtta, nio, tio...nepp det funkade inte...får tänka ut en annan strategi...

RSS 2.0