första intrycket kan vara fel

Tänk att den person som man stör sig på vid första mötet kan visa sig vara en vänlig själ. Tänk också att den som upplevdes som vänlig och öppen efter en tid upplevs som allt annat än vänlig. Livet är konstig ibland...

nu är matten slut

Kursen är slut! Nu väntas en pluggfri men en allt i från lugn helg. Det känns skönt att vi i dag har slutfört halva utbildningen. På måndag har vi mindre än hälften kvar... Livet leker men jag skulle helst vilja gå och lägga mig efter ett par sömnstörda nätter när dottern varit sjuk. Men än är inte hoppet slut. Hon mår bättre och jag kanske får sova i natt!?!

vet nu hur mycket jag hatar snö nu?

Som jag har längtat hela vintern efter snö! Jag älskar snö. Men nu vill jag inte ha en endaste flinga till. Den kalla och ogästvänliga vintern är inte välkommen till min trädgård. Jag vill ha tillbaka mina blommor som jag njöt av häromdagen.

Men sonen är iallafall lycklig...han älskar snö även om den kom alldeles för sent. Vi har varit till pulkabacken i dag och sen hade vi snöbollskrig, det var ganska kul.

Enda fördelen med snön är att det lockar ut domherrar och koltrastar ur skogen så att jag kan få ta mig en titt på dem innan de flyger tillbaka till skogen. Hoppas det blir vår snart, både för min skull och för fåglarnas.

du är nu samtal 38 i kön...

Jag har ringt idag... Jag började med Telenor där jag började med att slå in mitt personnummer för att sedan bli erbjuden en meny (ni vet tryck ett för det etc...) vilket jag än valde så fanns det inget alternativ som var kundtjänst. Det slutade med att jag efter tredje försöket (eftersom man inte kunde backa i menyerna) valde att ringa en fjärde gång och tryckte då att jag var en ny kund som var intresserad av ett abonnemang...Tänk att då kunde man trycka för att komma till kundtjänst. Efter ytterligare ett antal minuter så kom jag fram till en liten snäll tjej som kunde hjälpa mig trotts att jag ville säga upp mitt abonnemang i stället för att teckna ett.

Efter det tillbringade jag 9 minuter i kö till Swedbank och 17 minuter i kö till Eon. Sen var det bara Länsförsäkringar kvar... det tog 15 sekunder sen hade jag en handläggare i örat. Undra om de har bättre personal eller färre som ringer?

Nu tänker jag inte ringa ett enda jobbigt kösamtal på mycket länge!!!

Då var det visst påsk

Glad påsk på er alla! Dottern har tjatat sedan halv sju att det är dags att klä henne till påskkärring. Men snart så är nog grannarna vakna så att vi kan ge oss ut... Är skittrött i dag efter en dålig natts sömn. Inte så kul när vi ska till mamma på påskmiddag med min familj, svärföräldrarna och mammas kusin och son som är på besök. Det blir nog en tupplur till bolibompa i kväll.

TV kan vara bra för dig

Nu städar jag igen. Rent hus är ett program som inspirerar iallafall mig till att göra lite vettiga grejor. Idag har jag städat grovhallen. Det blev två kassar med skor till soptunnan och två maskiner tvätt (jag har en stor tvättmaskin). Nu får alla skor plats på hyllorna och det ser rent och fint ut. Nu har jag börjat med köket. Hoppas jag orkar bli klar med det idag. Efter att ha sett alla kryp på tv så vill jag städa skafferiet så att det känns rent och fint också.

Det blåser och är allmänt skitväder idag så jag gjorde en playdo deg till dottern och en bröddeg till mig. Färskt bröd till mellis sitter inte fel.

Mozart har tystnat...

I sex år har grannens hund Mozart stått och skällt. Inte bara då och då utan i timmar varje dag i sex år. Det känns konstigt att det är tyst när man går ut i trädgården...fast rätt skönt. Han hade dåliga höfter och epelepsi så han borde ha sluppit för länge sen.

nu känns det bättre

Lite fika i magen var det som behövdes. Nu känns det mycket bättre. Men det finns fortfarande inget att titta på...varför? Måste alla program som jag vill se sändas samma tid och samma dag fast inget idag? Det stavas nog konkurens vare sig jag vill eller inte.

hur kan man tro att det var fredag?

Jag var för fem minuter sen så himla nöjd. Dottern sover och jag ska titta på Let´s dance... FAN! Det är torsdag idag. Hur kan jag röra till det så i mitt huvud så att jag tror det är fredag? Fast det känns fortfarande som fredag förutom att det inte finns något på tvn att kolla på.

Nu ska jag koka mig lite te så får vi se om jag blir på bättre humör...

Det kommer att bli sååå tyst här...

Mannen och sonen har åkt till Göteborg så det är bara jag och prinsessan kringelikrångel hemma. Hon har först varit på dagis sedan lekt med en kompis och sedan direkt till sin jumpa. Hon kommer nog att somna snällt i kväll. Då kommer det att bli sååå tyst här hemma och jag kommer för första gången att få se hela let´s dance. Tjoho!

Snart är det påsklov!

Vi blev klara med examinationsuppgiften idag. Det känns så himla skönt! Nu är det bara en individuell uppgift kvar att göra klart och den fixar jag i morgon. Sen är det påsklov!!!

Tänk vad skönt det är att sova

Jag har fått sovit en hel natt och det känns underbart. Att få vakna och sovit klart för en gångs skull. Nu har jag lite kraft att ge till examinationsuppgiften som förhoppningsvis ska bli klar idag.

Snö överallt!

Förra veckan grävde jag i rabatterna...idag åkte sonen skidor. Suck! Kunde den inte ha kommit på sportlovet istället? Tur jag har vinterdäcken kvar på bilen.

Örjan har varit här!

När man valt att bo på landet som jag och min familj har valt så har man valt bort all slags service. Som att det är 4 km till närmaste affär och närmaste busshållsplats. Men en toppenservice finns det för alla oss och det är Örjan. Han kommer var femte vecka med en fullastad bokbuss och mina barn älskar när han kommer precis som jag gjorde när jag var liten. Om man möter någon som bor på landet utanför Kumla och säger att Örjan kommer i kväll så får man inte se många förvånade ansikten utan alla säger jaha är han hos er i kväll. När man är en person som han är och har kört i ca 30 år då vet alla vem han är. Fast jag vet ingen som vet vad han heter i efternamn...han är liksom bara Örjan den vandrande (åkande) ikonen från Kumla.

Min dotter passade på att tala om för honom att till hennes dagis kommer det också en Örjan....fast den Örjan heter Tomas. Ja ja så var det med det.

Jag var och beställde tid hos frisören idag, så nu ska alla hemska grå hårstrån färgas över nästa vecka. Det ser jag fram emot.

Nu får det vara slut med velandet!

Det var ett bra möte med studievägledaren. Nu har jag bestämt mig för att läsa musik och teknik i höst. Det är bara reservvalet jag inte har bestämt mig för ännu, men det är ett mindre bekymmer. Det känns skönt att jag vet vad jag vill igen.

Var tog våren vägen?

Otroligt vackert ute med snö, strålande sol och 4 minusgrader. Men varför nu? Jag vill ju ha vår nu! Idag ska jag få hjälp av studievägledaren att välja kurs för hösten. Tänk att jag som alltid vet vad jag tycker och vill inte kan bestämma mig...konstig känsla...

Varför somnar jag alltid?

Jag är så himla kvällstrött! Jag somnade när jag la dottern i kväll igen. Så nu kommer jag förmodligen att ligga och vrida och vända mig när jag ska lägga mig i kväll. Detta gör att jag är trött i morgon kväll igen och jag kommer att somna när jag läser saga igen. Jag är lite hopplös ibland.

I dag har vi gjort halva vårt arbete till matten. Det känns allatiders att det gick så himla bra. Med lite tur blir vi färdiga på onsdag och kan ta lite påsklov sen. Fast jag har ju inte gjort färdigt mitt individuella arbete än så jag vet ju vad jag borde göra imorgon och på torsdag så att jag kan slappna av och göra något kul med ungarna när det är lov. Jag är lite sugen på att åka till Gustavsvik och bada. Jag lovade vid ett svagt ögonblick att när sonen lärt sig simma skulle vi åka dit. Nu kan han hålla sig flytande i vattnet och simma lite så jag vet vad jag måste göra...

varför tar byxorna alltid slut?

Var tvungen att tvätta byxor i kväll. Sonens byxor har alltid en tendens att ta slut i lådan hur många par han än har. Nu hänger sex par Linusjeans i torkskåpet så vi får hoppas att de är torra tills i morgon bitti. Annars blir det lite kris vid sju i morgon bitti när vi ska åka.

Fler byxor behövs alltid! Ge mig en resa till Ullared nu! Eller i morgon går också bra...

tänk att man kan bli så trött av lite ungar

I morgon är det fredag och det känns faktist ganska skönt. I går jobbade jag till halv sju. En liten busig och något ouppfostrad tjej hade jag kvar till sist. Hon ville minsann inte spela spel eller läsa...hon ville busa, gnälla och bygga kojor. Suck! Tur att jag inte behövde stänga idag. I dag är jag trött! Tänk att lite ungar kan göra en så trött... Men i morgon ska jag dit igen. Men då ska vi gå till skogen med 33 ungar...det kan bli spännande... Jag ska iallafall ta med mig matsäck och sittunderlag sen kan de kuta runt bäst de vill i skogen.

Nu är det full fart mot helgen som gäller!

smörgåstårta är sååå gott!

Magnus fyller 35 år idag, hurra, hurra, hurra! Han fick ett par skor av oss. Riktigt snygga var de. Sen fick vi hemmagjord smörgåstårta....den var mumsig. Det står en bit i kylen till mannen när han kommer hem i natt. Det kommer han att uppskatta. Han har gått ner åtta kilo sen jul så en bit blir nog alldeles lagom för honom. Själv har jag ju nästan slutat med choklad, något som jag trodde var helt omöjligt. Men jag har nu under 2008 ätit ungefär lika mycket choklad som jag brukade äta under EN vanlig vecka förut. Lite stolt är jag över både mannen och mig.

I morgon ska jag iväg och jobba så som resten av veckan. Skolan tar jag tag i nästa vecka. Nu vill jag jobba och tjäna lite pengar.

Ann-Sofie fick en son i går, GRATTIS till din lilla kille!

vilka underbara människor det finns

En dag som började med en stor gäspning och slutade med ett leende. Klockradion stod på 5,30 i morse, började jobba kl.7 så det var bara att stiga upp. Fixade allt och väckte ungarna...de är inte vana att bli väckta så det var inga glada miner. Dottern var vansinnig över att jag ville klä på henne och åka så tidigt. Hon ville minsann sitta i nattlinnet och titta på barnprogram tills hon tyckte det var dags att åka.

Sonen hade en bottendag och åkte med min kompis till tippen när hon slutade. Alla borde ha en kompis som vaktmästare när ungen har en kaosdag och behöver komma därifrån. Hon är toppen!

Hittade en härlig hemsida när jag gjorde läxor i kväll. När man åker och jobbar på pluggdagar får man skylla sig själv att man sitter här på kvällen. Den gjorde iallafall mig glad. Gå gärna dit och läs : www.hjalm.org/Sites/anna.htm sidan är skriven av en bonuspappa till en tjej med downs syndrom. Hon verkar vara en toppentjej, som fick mig att le mitt i allt elände.

Nu ska jag gå och lägga mig och ladda för en dag i skolan i mogon. Godnatt!

solen skiner och livet leker

Äntligen mår jag bättre. Solen skiner och Loke är här en stund.
image23

livet är på väg tillbaka

Jag står upp, jag har börjat röja i kaoset hemma kort sagt så är livet på väg tillbaka till mig. Det känns skönt att leva upprätt och inte bara ligga och sova hela dagarna. Snart är jag tillbaka!

snälla någon gör mig frisk!

Jag sov hela dagen igår. Jag sov hela dagen idag. Nu ska jag gå och sova. Snälla någon gör mig frisk.

jag vill bli frisk!

Halsflussen är tyglad med pencillin men jag åkte på en hedlig förkylning också. Feber, snorig och hostig BLÄ! Jag vill bli frisk! Snälla ge mig orken åter...

sänder en tanke till pappa idag

Idag är det pappas dag. Första söndagen i mars när vasaloppet går var den enda dagen på året som var helig. Inget jobb, inget pappersarbete och ingen telefon. Han bänkade sig vid tv halv åtta på morgonen och åt sedan såväl frukost, fika och lunch vid tvn. Sänder en tanke till honom idag. Synd att han inte finns hos längre.

Tankarna kommer när man minst anar det...

Vaknade vid 4 i går morse. Tycker inte man ska behöva gå upp så tidigt så jag låg kvar och försökte somna om. Jag har ju lite svårt att somna om så jag låg och tänkte på eximinationsuppgiften vi ska göra härnäst. Hur man nu kan få för sig att tänka på sånt klockan 4 på morgonen!??. Ja jag vet jag är lite konstig på den här punkten men mina bästa idéer brukar komma i arla morgonstund. Nu måste jag bara förankra mina idér med min kompis och framförallt kolla om idéen och uppgiften stämmer överens. Fast i dagsljus kanske det var en konstig idé? Vi får se...

RSS 2.0