väntan...

Vi väntar...det ska komma två gamla grannar till svärmor och jag har lovat att jag och barnen ska komma ner så fort de kommer... Var är de? Jag och barnen ska åka och bada när de har varit här och ungarna börjar bli ganska ottåliga...

rädd

Jag åkte med svärfar till Normans... Det är inte att rekomendera! Jag var livrädd! Hur kan man köra så illa? Framförallt undrar jag varför jag inte frågade svågern och hur överlever svärmor att åka med honom jämt? Stackars henne!

vilken tid det tar

I dag har vi åkt kommunalt. Mina barn var mycket nöjda med allt utom väntan. Det tog tjugo minuter att åka till verkstaden men det tog 2,5 timme att komma hem...Så är det att åka kommunalt! Tur att svärmor hämtade oss i Kumla annars hade det varit 6 km promenad hem också... Nu ska jag åka och hämta min kära bil (svärfar skjussar mig). Låt mig aldrig köra så fort att jag blir av med mitt körkort!! Jag skulle bli galen.

stackars lantisungar

Mina barn är jätteglada... Vi ska lämna in min bil och sedan åka buss och tåg tillbaka till Kumla. Vilken upplevelse va?! Det är inte ofta det händer så de är sååå förväntningsfulla.

minimojjer

Busen började kolla på Artur och minimojjerna. Han blev lite sur när jag stängde av efter halva filmen och tvingade honom i säng... Han har kollat på den flera gånger så han dör nog inte. Själv har jag bara sett de första tio minuterna förut så nu när han sover som en stock ska jag nog titta klart på de där minimojjerna. Måste säga att den första halvan var rätt bra.

oj

Skulle till soptippen med lite skräp. Det var 31,5 grader i skuggan så ni kan ju gissa hur varmt det var på tippen... Åkte förbi mamma och morbror på vägen dit för att hämta lite grejor som skulle med. När jag kom dit hade han fått i hop en hel traktorskopa med skräp. Dessutom två stora dunkar spillolja. Det hade jag inte riktigt räknat med... Det blev varmt, svettigt och kladdigt innan jag blev klar. Då var det bara att åka och lämna kärran hos en kompis och ta med deras son och åka och bada. Det var riktigt skönt att slänga sig i det kalla vattnet. Där träffade jag Elin. En gammal jobbarkompis (hon är inte gammal utan bara arbetsplatsen) hon var lika trevlig och snygg som vanligt. Hon blir lika brun och fin som min buse. Själv är jag mer magnesylfärgad trots att jag älskar att vara ute.


vinn ett halsband på sannornas blogg

Jag är med och tävlar om ett sånt här fint halsband.

bloggens adress är http://sannornasblogg.se

morgon

Det får bli ett morgon i stället för god morgon. Jag har sovit uselt i natt och kringelikrångel har inte gjort det bättre. Vi som skulle ha det lugnt och skönt när mannen jobbade och busen sov hos farmor. Men vem vet det kanske blir en bra dag ändå? Vi ska till tippen i värmen och passar nog på att bada i brottet när vi åker hemmåt... Det ska bli 31 grader i dag också så det är bara att passa på. Sova får jag göra i kväll framför tvn.

Jag vill tävla!



Jag hittade den här trevliga tävlingen på Alexandras blogg. Var med ni med! Partylite ljus är mina favoriter.
Hennes adress är http://alexandras-blogg.bloggspot.com

Syns de?


Eller är det bara alla mina rynkor nu när jag är ett år äldre?

de växer...

Det känns som jag har fått horn... De växer sakta men säkert och jag kommer när som helst att bli en arg Ann-Sofie. Tror ni det hjälper att sova? Kanske? I kväll börjar mannen att jobba igen. Då kommer livet att följa sin gamla vanliga väg igen och hornen kanske går ner igen? Vi får hoppas på det. Jag vill inte vara som en tickande bomb med horn i pannan. Jag vill vara glad och optimistisk om allt och alla det är mer jag!

jubileum

Detta är mitt trehundrade inlägg. Undrar hur det gick till? Jag sitter nog förmycket vid datorn kanske? Bäst jag går ut i friska luften. Jag återkommer till kvällen.

ny dag nytt värmerekord

Det är varmt i dag också... sonen är hos farmor och slår vallen med betesputsen. Fick höra av mamma i går att busar på knapt nio år ska köra traktor själva...men av nån konstig anledning så har jag för mig att det var just hon som lät en nioårig Ann-Sofie köra traktor själv... Konstigt med minnen ibland

I går var det varmt och vindstilla som synes...'

Jag bjöd familjen på grillat

snart osar det grillat

Det blev äntligen en paus i allt. Om en pyttestund ska jag tända på grillen (sätta in kontakten till grilltändaren). Snart kommer mamma, morbror, svärmor och svärfar på middag. Så nu laddar jag för att klara av att vara trevlig och snäll en stund. Svärfars besservissertendenser och mammas tjat kan gå vem som helst på nerverna så låt oss hoppas att de är på strålande humör i kväll.

Mannen är ute och badar med ungarna så lite hjälp fick jag tillslut...det är ju bra när det är en halvtimma kvar innan familjen väller in eller hur???...


Mat

Nu ska jag laga mat till mig och kringelikrångel. Köttbullar och makaroner blir den fantastiska lunchen i dag. Lite kanter från browniesarna blir det nog till efterrätt. Jag måste ju smaka så att de går att äta...

det doftar gott hos mig

Efter vissa inledande problem så som att hitta recepen, fixa ägg och smör som tydligen var slut så doftar det nu nybakta brownies hemma hos mig och i frysen står det cheescake med hallon på. Mmmm det kan bli gott fika i dag. Nu ska jag bara skala och koka potatis till min hemgjorda potatissallad och marinera köttet så att det smakar mumma till kvällen. Sen är det ett dopp i poolen som gäller eftesom det är stekhett i dag också.

hurra för mig

I dag är det födelsedag. Tänk att det blir mindre och mindre kul att fylla år för varje år som går. Men vädret är strålande vackert så ett dopp eller två i poolen blir det allt. Nu ska jag baka brownies och cheescake så att jag har något gott att bjuda på. Hipp hipp hurra för mig!

hästhagsbrottet

Var med busen, kringelikrångel och busens kompis till hästhagsbrottet idag. Det har blivit kanonfint där så det blir nog fler besök i sommar. Har nu städat av altanen in för i morgon kväll som det visst ska hållas kalas.

borde?

Jag gjorde inte som jag borde utan rensade ogräs vid uteplatsen och badade. Mycket skönare! Nu har jag handlat och ätit och nu är det bad igen som gäller.

Borde...

Jag är trögstartad i dag... fastnade vid datorn istället för att börja på min att göra lista för idag. Men nu ska jag börja! tror jag...

Utkast: Jag har ...

Jag har fått min första utmaning av min kompis Carro.  Enligt reglerna ska man utmana sex stycken andra bloggare. Kan bli lite svårt när jag bara känner två bloggare personligen och den ena har utmanat mig... Det får bli en. Carros blogg finns i mina länkar.

Reglerna: Svara på alla frågor. Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar. Be dem läsa din! Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.


Fem saker som finns på din att-göra-lista idag?
*Hushållsfix=städa klart, diska, laga mat.

*Klippa klart gräsmattan.

*Ta hand om mina barn.

*BADA!

*Skjutsa busen till hans kompis.


Vad gjorde du för 10 år sedan?
Då var jag 24 år och bodde här med mannen som då var sambo. Jag slet på Lill-Annas bageri varje dag och hade konstant ont i ryggen. Jag hade två hästar, satt i styrelsen och i ungdomssektionens styrelse i en hästklubb. Slet med huset och att få ekonomin att gå ihop. Hur orkade jag? Tacka vet jag att vara 34 år, hästfri (älskar hästar men vill inte ha slitet med egna igen), värkfri och utan uppdrag i föreningar.

Ställen du bott på?
Sannahed, Gränby och Hörstabacken.


Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
*Bygga ett STORT hus.

*Skaffa någon som kom några timmar om dagen och röjde upp här hemma och fixade middag.

*Hjälpa mina vänner ekonomiskt

*Skänka till välgörenhet

*Besöka Island


Ny utmanade: Pernilla


utsikt över Närkeslätten

Busen var en duktig buse i går så mannen bestämde att han skulle få lön i form av en glass i Hjortkvarn. Kanske mest för att han själv ville ha en men iallafall... Vi tog en snabbtur upp på Kvarntorpshögen för att kolla på utsikten i det underbara sommarvädret. Den är vacker... man ser också att vi bor i sveriges plattaste landskap med vissa berg i utkanten av vårt fina landskap. Döm själva!

Det som förr var fula sår i naturen efter Kvarntorp är idag vackra sjöar.

Halkbanan för alla blivande körkortsägare...

SAKAB förbränning och förvaring av Sveriges farligaste avfall.


jag blir aldrig klar...

Nu har jag städat i två timmar...det syns knappt...varför blir man aldrig klar? Kanske för att man aldrig får städa ifred utan har två tjatande barn som ständigt avbryter, förväntas laga mat samtidigt, tvättar samtidigt, diskar samtidigt och längtar efter att få slänga sig i poolen istället...

sommar sommar sommar

Vilken tur att sommarvärmen kom till sist. Det har ju inte varit jobbigt väder på något vis. Men lite sommarvärme är inte helt fel eftersom det värmer upp vattnet i poolen och i sjöarna. I dag står det bara städning och badning på schemat och det känns helt okey. Fast dagen har ju bara börjat så jag hinner nog fylla på listan en aning...

fest ska det bli

Nu är det bestämt... det blir byafest den 9 augusti. Jag erbjöd mig att lämna ut inbjudningar och bära bord och annat så nu blir den av i år igen. Det brukar vara jättetrevligt och vissa grannar pratar man faktiskt bara med där. Annnars vinkar man bara när man möter dem i bilen. I dag har vi gjort stora skyltar till loppisen så nu står de i mammas garage och väntar på att bli uppsatta.

Annars har vi varit på barnkalas i dag. Vår granne fyllde åtta och busen var bjuden. Kringelikrångel hittade hans lillebror så hon ville inte gå hem igen. Det blev till att stanna på kalas och hjälpa till med busfrön. Vi blev bjudna på pizza så det var inte helt fel. Hon beställde två familjepizzor som de och vi vuxna fick dela på. Rätt smart faktiskt. Nu har busen bestämt att det ska han också ha på sitt kalas. Han har dessutom bestämt att han ska ha filmkalas...konstigt att ha ett lugnt och tyst kalas för första gången, men han hinner ändra sig hundra gånger till innan december. Vi får väl se vad det blir.

Nu ska jag läsa lite på alla mina favoritbloggar som jag inte har hunnit med...ha det gott!

söt hundvalp

Vi var äntligen till Finnerödja och hälsade på mannens kompis. Han hade en väldigt söt hundvalp vid namn Sigge.


I går var vi på kalas hos mamma och morbror. Jag fick grilla och sen satt alla i trädgården och åt. Sommaren har äntligen kommit! Vi hittade ett getingbo och jag utrotade dem.

varför inte en sväng till ljusfallshammar?

Familjen var en sväng till Ljusfallshammar i går för att besöka ett lantbruksmuséum. För den som gillar gammla grejer så fanns det en uppsjö av dem. Den här traktorn var lite kul tyckte jag. Vi hittade en kul gubbe också som kunde ALLT om gamla maskiner och annat. Så mannen fick en specialtur med all information som han ville och inte ville ha...Nu väntar jag på att resten av familjen ska komma hem så ska vi åka till Finnerödja.

var är värmen?

När jag fyller år är det nästan alltid fint väder (sex dagar kvar). Men var är mitt fina väder? Det är 15 grader ute och regnet hänger i luften, det hela kryddas med en hel del blåst. I dag ska jag plocka ved på förmiddagen sen ska vi förhoppningsvis till Finnerödja och hälsa på mannens kompis. Vi får se vad dagen har att bjuda på. Kanske hinner jag gräva klart ett av mina många projekt i trädgården...

lite bekymrad?

Har nu hittat och brännt skivan med alla semesterbilder som låg i mannens dator. Hittade ett mysko foto av mig när jag en aning bekymrad försöker få fart på engångsgrillen...behöver jag säga att tröjan luktade lite rök efteråt?

kul lördagkväll?

Det är speedway på tv... Det är inget som jag gillar även om mannen och busen gör det. Jag ska snart försöka få kringelikrångel att sova vilket inte är så lätt som det låter. Jag hoppas det går bra så att jag kan få lite tid till mig själv i kväll. Jag ska försöka få över lite bilder på en skiva så att vi kan visa dem på mammas tv när vi har kalas för morbror på tisdag. Sist var det lite trångt runt datorn så det blir nog bättre på tvn för alla närsynta tanter och gubbar. Ha en bra kväll!

Åk till Hjortkvarn!

Vi åkte en sväng till Hjortkvarn i går kväll(!). En håla vid vägens ände som inte har mycket att erbjuda nuförtiden utom ett samhälle med väldigt billiga hus, ett stort sågverk och en glasskiosk. Det var glassen vi kom för...Hemgjord italiensk glass...mmmm. Den var väldigt god måste jag säga. Så har ni vägarna förbi (det är inte ofta man har det) så stanna och köp en glass. Glömde ta kort insåg jag när vi åkt därifrån så ni får hålla tillgodo med en bild på fotbadande barn på vägen hem vid Tisarstrand...


Fin kväll var det iallafall så jag tog nåra kort på omgivningen också när jag ändå var igång...

gullig igelkottbebis

Vi har en igelkottbebis under trappen. Visst är den söt


Hyr en kille

I närheten där vi bor finns det en kille som har en firma som heter Hyr en kille. Undra om det är dyrt? Jag tog det säkra före det osäkra och lånade en kille istället. Nu har busen en kompis tills i morgon och jag fick lugn och ro. Nu har de cyklat en sväng så det är bara Disneychannel som surrar i bakgrunden annars är det rätt skönt här hemma. Mannen kapar ved och kringelikrångel tittar på tv med sina nya stövlar på...barn är underliga varelser på något sätt.


Till och med kringelikrångel tyckte stövlarna var fina trotts att de inte var rosa.


är det detta som är semester?

Jag har ingen mottivation att göra något vettigt. Är det det som kallas semester? Jag har varit till Lithells och köpt korv och pålägg, hälsat på mamma, provat vedkapen, fått frågor om min annons och rensat lite ogräs. Sen hade jag inte lust att göra mer idag... jag tog cykeln till Lidl och handlade lite så nu är motionen fixad för i dag. Nu ska jag duscha och steka pannkakor till familjen sen blir det datorn i kväll för mannen och busen ska titta på speedway och det är inte så spännande tycker jag.

Vill ni ha en leksak i sommar så får ni gärna köpa vår fyrhjuling...

Håll tummarna

Har lagt ut en annons på blocket. Hoppas någon ringer!

vilken jävla smäll!

Blev påkörd idag. Helt plötsligt åkte det ut en bil rakt i sidan på mig. Man ska ha max 70 cm hög häck mot vägen...hennes är ca 200 cm. Jag och kringelikrångel blev bara lite chockade men bilen är repad och bucklad från framskärm till bakskärm. Det är iallafall inte mitt fel men jag får nog cykla ett tag medans bilen är på verkstaden. Å sno mannens bil innan han börjar att jobba igen så fort jag får chansen.

I kväll var vi och spelade minigolf...jag var sämst...tur att jag inte är en dålig förlorare. Svärfar var bäst i kväll...det sved värre...han gillar att skryta så han kommer tjata hela veckan nu att han var bäst.

det ekar här!

Jag brukar storhandla när mannen får lön. Det är i morgon.... fattarni ekot i mitt kylskåp??... Nu ska jag och kringelikrångel cykla ner till Lidl och köpa det allra viktigaste så blir det Willys i morgon.

Solen skiner och det är måndag i dag! Jag gillar soliga måndagar! I dag ska jag nog vara lite royalist och hissa flaggan för vår prinsessa.

blommor högt och lågt

Jag var på öppenträdgård i dag. Det är trädgårdsintresserade privatpersoner som öppnar sina trädgårdar för allmänheten en gång om året. Vi åkte bara till Ängatorp i dag. Den är verkligen värd ett besök!


Var man än tittar så är det gångar och blommor överallt...
Grannen undrade när jag ska vara med i öppenträdgård...det får nog ta några år till...tio kanske...
Jag ska leta på Ängatorps hemsida och lägga ut den senare.

tvätta,tvätta,tvätta

Fy fan vad tvätt det kan bli av fyra personer på en vecka! Ute är det regnskurar med jämna mellanrum så nu hänger det tvätt på hela altanen... Snart ska vi cykla ner till Lidl och köpa lördagsgodis till ungarna. Hoppas vi hinner mellan skurarna...

uppdatering

Har uppdaterat vad som hänt med alla mina favoritbloggare när jag varit borta några dagar. Nu ska jag ta hand om tvättberget...Hur kan det bli så mycket tvätt på fem dagar? Brukar tvätta varje dag annars så då märks det inte så mycket.


Jag är hemma!

Jag älskar att åka bort ibland. Framförallt älskar jag Ullared! Fast jag måste erkänna att det är rätt skönt att komma hem... Borta bra men hemma bäst!

Endast Ann-Sofie är vaken

I dag ska vi åka på semester. Regnet öser ner och bara jag är vaken. Dottern vaknade klockan fem, hon somnade om...det gjorde inte jag. Nu sitter jag här med katten och har både duschat, fixat till mig, ätit frukost och läst tidningen på nätet. Jag hoppas och tror att den här dagen blir bättre än gårdagen.

Hittade en intressant sida för alla med lockigt hår på Mumaris blogg. Den var riktigt bra så nu ligger den som länk på min blogg för alla som också har en kalufs som jag. I dag regnar det=uppsatt lugg.

konstig färg på livet

I bland är livet mattsvart... nu är det mer grått. I morgon ska jag åka på semester med familjen. Jag hoppas att färgen på livet är härligt himelsblå tills jag kommer hem...

Var rädda om er så uppdaterar jag på fredag:)

hemma igen

Nu har vi cyklat klart...stannade vid en plats som någon eller några gjort till sin. De har ställt upp bord och stolar mitt inne i skogen där grusvägen slutar...
 Vi hittade också orsaken till att det är en och annan skogsmyra på platsen...

det är också motion

Nu har ungarna lekt hela dagen och fått en korv från Tjurskallen i magen. Nu ska vi bara dra på poolskyddet och ge oss ut och cykla en sväng. Barnen blir glada och jag får motion...

fredag

Då var det fredag då... en dag bland alla andra när man är ledig. Busen är bättre så nu blir det kompisar hela dagen för mina barn. Ska hinna till banken och till ICA innan bara. Sen vore det bra om jag kunde hinna att fixa lite i trädgården och städa... Jag börjar nog med trädgården för det är roligast. Städa kan jag göra när jag ändå är inne för att laga mat...

cykelvägar kan se lite olika ut...

Vi cyklade en liten sväng i kväll. Först tog vi kort på mannen när han dundrade förbi på E 20. Sen fortsatte vi en liten sväng tills min något snorige buse ville vila. Tog ett kort på vår närmaste cykelväg...de kan se lite olika ut om de är i stan eller på landet...

varför går tiden så fort?

Trots att man planerar sin vecka i detalj så blir det aldrig som man tänkt sig. Konstigt. Gårdagen blev i allafall trevlig och det gick rätt bra att ha med båda barnen till Carro trots att det är åtta mil till henne. Busen och kringelikrångel var mycket intresserade av bebisen. Men fåren, grisarna och hundarna var kringelikrångel allmänt rädd för. Tur att hon hittade taxen Dora så att hon gillade nåt av djuren vi träffade.

Sen åkte vi till Nora och åt Noraglass. Den var lika god som vanligt och ska man till Nora så får man inte missa den. Vi tog sedan vägen förbi Pershyttan hem och där fanns det många spännande saker att titta på. Vi ska åka dit igen om ett par veckor och åka veteranjärnväg och spana in en gruva. Det kommer att bli en spännande utflykt.


I dag ska jag äta Noraglass...

I dag ska vi till Carro, när vi åker hem ska vi stanna i Nora och äta Noraglass. Mmmmmm den är supergod!




så har man skaffat sig en ny erfarenhet

Jag bestämde mig för att sätta ut lite grejer på tradera istället för att gå till uff-containern med dem. Det gick rätt bra för jag tjänade 137 kr på dessa. När vi kommer hem från semestern ska jag sätta ut resterande som ligger och väntar på försäljning. Kanske blir det några sköna slantar till... Jag har även värvat en till som vill vara med på min, busens och min morbrors loppis i augusti. Jag har lämnat orginalet på utskicket till min morbror i dag så snart är han nog igång och trycker upp lappar.

Jag har varit och jobbat i dag och jag trivs där jag var i mina gamla hemtrakter. Det är en tant där som är 60 år, hon får gärna bli pensionär om två år så kan jag tänka mig att ta hennes tjänst... Fast sån tur har man nog inte, fast hoppet kan man inte ta i från mig. Nu ska jag straxt gå och lägga mig för i morgon ska jag och barnen åka till Carro och titta på hennes bebis. Det ska bli jättekul!


RSS 2.0