Från botten till toppen på 20 minuter

För en timma sedan var mitt liv i fullt kaos. Datorn hade låst sig och i den förbannade datorn fanns mitt examinationsarbete som tagit mig två dagar att skriva. Jag var lite arg, ledsen och förtvivlad. När jag mitt i detta bottenlösa träsk tryckte överallt på tangentbordet startade datorn om sig och helt plötsligt fanns det där. Den adrennalinkicken gjorde att den sista sidan gick i ett höj att skriva och livet kändes helt plötsligt toppen efter dessa 20 min i kaoset. Nu är jag klar med det första utkastet och hinner ta en promenad i skogen innan jag ska göra en god sallad till matlåda och hinner på vägen till universitetet svänga förbi soptippen med min trasiga datorskärm som är i vägen på mitt överbelamrade skrivbord. Livet är toppen!

Åtta dagar kvar till friheten...

Om åtta dagar slutar skolan. Sen väntar tre månader sommarlov (om jag inte får jobba något vill säga). Känns konstigt fast rätt skönt. Den här veckan har flytit på rätt bra tycker jag. Jag har skrivit klart omtentan (ska bara fixa till några saker), räknar med att vara klar med det första utkastet till examinationen i morgon. I morgon ska jag en sväng till skolan sen är det grillkväll med busens klass och det ser ut att bli toppenväder. Tack för det!

Sen är det bara övernattningen i militärtält på fredag kvar. Busen skäms över sin mamma (mig alltså) så han ska ta med sig ett eget tält. Han tror inte att det kommer nån annan mamma eller pappa än mig. Det är bara jag som är så pinsam så att jag frivilligt anmäler mig till att övernatta med tjugo ungar i ett tält. Oj vad jobbig jag måste vara... kan någon vara så snäll och förklara för honom att han ska vara glad att han har en mamma som bryr sig kanske... Hur som helst så har jag lovat att inte komma närmare än tio meter om inte han vill det. Det är nog bäst jag lyder annars får jag väl aldrig mer följa med på strövarutflykt...

Snodde en lista av Carro

Min kompis Carro gillar listor...den här har jag snott på hennes blogg: http://carrobondmora.blogg.se
 Här kommer den...

DAGENS KLÄDSEL: Jeanskjol & svart top
DAGENS FRISYR: Rufsigt utan skum
DAGENS HÄNDELSE: Jag har skrivit tre sidor på examinationsuppgiften.
DAGENS LÅT: Glassbilen var här, den har fastnat...
DAGENS VILL HA: Mer timmar på dygnet
DAGENS SAKNAD: Mannen och choklad
DAGENS DUMMASTE: Fick veta att vårt vatten inte är riktigt bra...det kommer att bli dyrt...
DAGENS ROLIGASTE: Promenaden med Loke
DAGENS TRÅKIGASTE: Att jag var tvungen att sitta inne och plugga
DAGENS KÖP: Frimärken
DAGENS GODIS: Önskar jag hade choklad hemma...
DAGENS HUMÖR: Nöjd trotts allt
JAG SOVER: Snart!
OM SEX MÅNADER: Som nu ungefär...pluggar, jobbar och är mamma
JAG SAMLAR PÅ: Snögubbar
JAG BLIR GLAD AV: Väldigt mycket faktiskt (kopierat av Carro)
JAG BLIR FÖRBANNAD PÅ: Väldigt mycket det också.(detta svar också)
GRÖNA ELLER RÖDA ÄPPLEN: Röda.
VEM RINGER DU NÄR DU ÄR ARG/LEDSEN: Monica eller mannen
VAD SKULLE DU BEHÖVA NU: Sömn
VAD HAR DU NU: Torra ögon, kurrande mage och trött huvud.
SENASTE FILM DU SÅG: Har inte varit på bio sen sportlovet, då var det Alvin och gänget
SERIER DU FÖLJER/GILLAR: Jag gillar fixar serier men tittar sällan på tv
VAD STÖR DU DIG PÅ JUST NU: Att jag låter skolstressen gå ut över mitt liv.
VARFÖR: Jag gillar inte den jag blir av för mycket stress.
VILKEN TID GICK DU UPP IDAG: Klockan sex
HAR DU SOVIT I DIN EGEN SÄNG I NATT: Ja.
HAR NÅGON ANNAN SOVIT I DIN SÄNG: Ja, busen låg i mannens säng.
VAD SÅG DU SENAST PÅ TV IDAG: Har inte kollat på TV idag
HAR DU STRUMPOR PÅ DIG NU: Är bara barfota när det är över 25 grader varmt.
HUR SVARAR DU I TELEFON: Ja de är Ann-Sofie
VAD LÄNGTAR DU MEST TILL: Söndag kväll och allt skoljobb är klart
HAR DU KÖRKORT: Ja
ÄR DU ENSAM NU: Ja, förutom barnen som sover.
VAD SKA DU GÖRA IKVÄLL: I kväll? Klockan är 10 och jag ska sova snart...
IMORGON: Jag ska plugga och åka till biblioteket i Hallsberg.
VEM HADE DU SENAST EN SERIÖS PRATSTUND MED: Med Monica på vår promenad med Loke.


Jag har hittat den!



Har ni sett vilket fint linne. Den kan man vinna på min nya favoritblogg. Äntligen har jag hittat en bra förebild innom bloggandet. Hon skriver om livet och är grym på foton och fotomontage. Nån gång i framtiden ska jag också lära mig göra en snygg layout och sånt. Fast nu är det lite mycket.... jag får ta det en annan gång.

Besök gärna hennes blogg och låt dig inspireras och imponeras som jag gjort!
www.mumari.se


bara lite kvar...

Nu har jag fått ihop två sidor på examinationen. Bara lite kvar...så där fem sidor...
Fick flytta in datorn för det var så varmt på altanen.
Nu ska jag äta och ta en promenad så får vi se om jag får ihop en sida till idag. Det vore inga fel!

zzzZZzzz

Tänk att jag fick sova hela natten utan att bli väckt! Underbart, nu orkar jag ta tag i examinationen idag.

visst är min clematis fin?

image28


Den blommar även om det mesta just nu är grönt hemma


Det luktar så gott!

Syrenerna blommar, hästkastanierna blommar och ljuvligast av dem alla kaprifolen blommar. Jag älskar att gå runt i trädgården och bara njuta av att det luktar gott. Just nu är det annars mest grönt i rabatterna, alla gullvivor (säkert 100 plantor) har blommat över och alla vårlökar har blommat över. Men nu kommer snart det igång för många har fått knoppar...pioner (har ett antal av dem), lupiner och liljor. Snart, snart, snart...

Var finns min förebild???

Förut så tillhörde jag Ugglas bloggfanclub. Han var min ständiga förebild som gjorde att jag kände att jag ville blogga också. Han la av så jag har funnit några andra bloggar som gör mig glad och bloggvillig. Nu har min favoritblogg stängt för alla utom hennes vänner så nu behöver jag en ny förebild...

Är det någon som vet en bra blogg som inte handlar om dagens outfit utan om livet i största allmänhet tar jag tacksamt emot nya tips. Jag behöver bli inspirerad!

Såå gott!

Om ni någon gång råkar vara i Kumla och är hungriga rekommenderar jag å det varmaste att gå till Sjösidan. Vi var där och firade morsdag och maten var det bästa jag ätit på mycket länge. Vi kommer att bli stammisar...

Var rädd om mamma idag

I dag är det morsdag. Jag, busen och kringelikrångel ska åka till mamma och fika på förmiddagen. I eftermiddag ska vi bjuda våra mammor på middag. Själv hoppas jag på extra snälla barn idag.

Snälla gör så att dygnet har fler timmar!

De närmaste tio dagarna består alla lugna stunder av plugg. Imorgon ska jag börja med extrauppgiften till tentan jag kuggade, sen ska jag baka 200 bullar till busens fotbollsklubb. Jag har lovat i ett svagt ögonblick att jag kunde ställa upp och baka (jag måste nog sluta med mina svaga ögonblick för de knäcker mig). Sen är det fotbollscup hela kvällen där busen och hans gipsade arm ska agera hejarklack och jag ska vara bullutdelare. Sen är det väl bara hem och plugga lite till. För det räcker ju inte med att jag ska skriva extrauppgiften och examinationen nästa vecka, vi ska givetvis ha lektioner två gånger nästa vecka också. De kan man ju inte komma helt oförberedd till så den text som jag skulle läsa och delge mina vänner i förseminariegruppen har varit min kvällslektyr i dag.

Konstigt nog så händer allt annat nästa vecka också. Just nu är jag rätt glad för det där gipset som gör att han inte kan träna för nästa vecka är det även föräldramöte, grillkväll med klassen och övernattning med strövarna. Hur fan ska jag få ihop tiden. Kan jag få mer timmar dessa tio dagar tack!

nytt gips på busen

Jag var till sjukhuset med busen för att röntga armen idag. Den läker fint men han hade spräckt gipset så nu har han fått nytt gips, den här gången blev det rött. Snyggt! Han är ju en aning svår att hålla lugn men det löser sig nog så småning om. Nu ska jag ladda för morgondagen med jobb och skola. Det blir fullt upp hela dagen som vanligt.

Heja Sara!

I dag vaknade jag av att tv-spelet gick för fullt klockan fem i morse. Katten hade väckt busen och han kunde inte somna om. Det kunde inte jag heller så det var bara att kliva upp. I dag har jag fått restuppgiften till tentan som inte gick så bra... Jag frågade läraren varför jag inte blev godkännd och det visade sig vara en bagatell. SUCK! Nu väntar några timmars extra skrivande för att jag inte var tillräkligt tydlig i mitt svar. Nästa gång ska jag vara tydlig, tydligare och tydligast så att det hela går vägen. Den här kursen är iallafall himla bra, bra litteratur och en härlig seminarieledare. Heja Sara!

väderberoende

Jag gillar inte att min personlighet ändras med vädret. Jag vill vara den pigga och glada som jag var för en vecka sen när det var varmt och soligt. Inte den trötta sura person som jag är i dag. Men jag gillar ju måndagar så det kanske blir solsken i morgon...

Nu steker jag raggmunkar som tyvärr inte blir lika fina i den nya nyttigare stekpannan. Men vi hoppas de kommer att smaka gott iallafall.

Ååh regnet det bara öser ner...

Det är kallt och regnet bara öser ner...jag saknar värmen och solen. Hoppas det vänder snart! Nu ska jag ut och bära in mer ved så att vi inte behöver frysa inne iallafall.

jaha då brinner det igen

För några veckor sen så hade vi en storbrand i Kumla och nu brinner det i en skola här. Antingen är det några idioter som inte har något vettigt att göra eller så härgar det en pyroman i krokarna. Hur som helst så är det obehagligt när det brinner lite överallt.

Hemma hos mig är det så kallt så jag har eldat i pannan i flera dagar nu. Jag vill ha tillbaka värmen för jag fryser! Fast man ska kanske inte klaga på fem plusgrader och 30 mm regn för svärfar kör lastbil till dalarna varje natt och där hade det kommit 50 cm nysnö. Det var lite problem för plogbilen för vägverket hade tagit bort alla snökäppar...det var svårt att se var vägen var.

teknikens under

Sitter vid datorn och svär över teknikens under. Jag har lagt ut en annons på tradera men jag får inte med någon bild. VARFÖR? Jag ska ta tag i det i morgon när jag förhoppningsvis är lite piggare... Nu ska jag börja kolla på vad jag skulle läsa tills måndag egentligen. Jag har liksom inte hunnit det idag på något vis...

Jag var hemma hos Fatima idag, hon har allt i sitt hem som jag saknar...ytor, plats, välstädat, snygga detaljer det var kort och gott väldigt snyggt och rymligt. Undrar om hon vill byta med mitt hus som saknar...yta, plats, snygga detaljer och behöver en storrengöring. Nejaae jag tror inte hon vill byta så jag får nog göra något åt mitt eget istället. Målet är att jag ska bygga ett förråd dit jag kan flytta allt som inte får platts hemma hos mig men ändå finns här eftersom vi saknar förråd. Då skulle man se att jag har städat eftersom det inte står en massa saker framme överallt. Vilken härlig tanke!

vilken jävla dag

Dagen blev inte som jag tänkt... Det var en bra förmiddag när jag jobbade men sen började kaoset. Busens lärare ringde att han hade ramlat och slagit sig. När han är otröstlig så har han ont med tanke på hans extremt höga smärttröskel. Hämta busen och till vårdcentralen, VÄNTA, till akutröntgen, VÄNTA, till frakturmottagningen och VÄNTA lite till. Där mötte vi värdens trevligaste gipsare som fixade allt på bästa sätt. Summan av kardemumman blev en spricka straxt över armbågen och gips i tre veckor.

I skolan satt mina förseminariekompisar och fick ta hand om allt arbete, redovisning och annat. De är toppen! Tack till er. Jag och kringelikrångel var sedan på gympaavslutning med korvgrillning och tipspromenad i regnet och kylan.

Jag fick dessutom reda på att jag kuggade min hemtenta. Fan vad surt! Men det är smällar man får ta. Det var min första kuggning på dessa två åren så det är bara att överleva.

Vilken jävla dag! Tack och godnatt, må nästa dag bli bättre!"!!

jag är trött men glad

I dag har det varit fullt upp som vanligt. Jobb, plugg och vara mamma. Nu är jag precis klar med läxorna så nu blir det lite slösurfande sen rakt i säng för att köra full fart i morgon igen från 6.15 tills jag stupar i säng. Jag längtar lite efter sommarlovet faktiskt...

Det har hänt något roligt i mitt liv också. Min man har bestämt sig för att sluta snusa efter 20(!) år med prilla. Ingen är gladare än jag och jag tror han klarar det den här gången för han har aldrig varit så beslutsam förut nån gång. Hurra för mannen och för slutet på allt äckligt svindyrt snus.

Igår kom jag inte in på bloggen så grattis i efterskott till Lena. Hurra! Hurra! Hurra!!!

livet är orättvist

Min man har blivit brun, min son har blivit brun, min mamma har blivit brun men vad har jag fått istället för solbränna? Soleksem och fräknar, livet är orättvist i bland. Varför skulle jag ärva pappas blekfishy? Nog om I-lands problemen för den här gången för idag sänder jag en tanke till min något tokige men dock snälle farbror då han urnsattes idag. Han ska ligga hos pappa så det blir nog bra för de blev inte vad jag kan minnas någonsin osams.

I lördags var vi till Viby på hästkraftensdag där fanns det lastbilar, veteranbilar att skilda slag och massor av folk. Det var kul och lyckligast av alla var kringelikrångel som fick åka raggarbil. En tur i svågerns pilsnerbil är hennes favoritsätt att förflytta sig.

image26
image27

Här är tärningarna som svågern fick i julklapp. Visst är de fina?! Han påstår att de är för stora för att ha i framrutan, men jag trodde att de inte kunde vara för stora i en raggar bil... Nu hänger de iallafall i baksätet.

jag är klar!

Nu är allt som jag skulle vara klar med till måndag klart. Det känns toppen! Nu kan jag med gott samvete gå på Kumlamarken i solskenet och njuta. Det är bäst att jag laddar i helgen eftersom jag ska jobba varje förmiddag nästa vecka, hinna med läxor och skolan och så resten så som barn, matlagning, tvätt......... Men idag ska jag njuta!

stort och smått med mig

Hade en lite egoistisk stund när jag tänkte på mig själv som person. Tänkte på saker som är stort  och smått med och på mig och om jag borde vara nöjd med det eller göra något åt det. Jag kom på att enklaste sättet är att göra en lista:

Smått med mig =                           
Förmågan att lyssna
Förmågan att vara tyst
Låta andra sova när jag sover
Synförmågan

Vad ska jag göra åt det
Jag ska lyssna mer på andra människor.
Jag ska bita mig i tungan ibland när andra talar så att de får tala till punkt.
Jag ska köpa nya snarkplåster så att resten av familjen får sova när jag sover.
Synförmågan är inget problem så länge jag kommer ihåg att köpa nya linser eller inte tappar dem som jag gör ibland.
Stort med mig =
Håret
Fötterna
Händerna
Egot
Rösten

Vad ska jag göra åt det
Håret får vara stort för det är så jobbigt att platta det. Hur som helst så är det unikt i alla fall.
Mina stora fötter gör att jag står stadigt på jorden och inte ramlar så ofta.
Mina stora händer är praktiska när man ska skriva på datorn, jag når alla tangenter utan problem, synd att jag inte kan spela piano.
Mitt ego är stort, men om min omtänksamhet mot andra är större så kanske det inte är ett problem...eller? jag får fundera på det en stund.
Min röst är stor och stark, synd bara att den låter som en kar och inte går att sjunga med. Men den hörs bra och det kan komma till användning när man blir färdig lärare.

dumsnålt eller?

När jag ska åka till stan (örebro) så passerar jag genom ett villaområde. Där det byggs nya hus förfullt och de ploppar upp ur jorden som svampar, överallt och hela tiden. Det jag har lagt märke till när jag passerar alla dessa fina hus som kostar mellan 2 och 3 miljoner att bygga är deras fina uteplatser. Tjusiga soldäck och vackra altaner. Men har de matchat de fina villorna till trädgårdsmöblerna eller? NEJ! På dessa fina altaner till dessa dyra fina hus står plastmöbler...vadå tog pengarna slut eller...?

Själv har jag ett litet utbyggt torp med en jättealtan med dyra trämöbler. Jag vet hur man ska matcha jag...eller kanske inte...??...

nu börjar allvaret igen

Nu var den långa (fyra dagar) helgen slut och i morgon börjar skolan igen. Men den är snart slut för den här gången så det är bara att bita ihop och kämpa på.

I dag har jag rensat bort en skottkärra kirskål och grävt lite överallt i trädgården. Jag gillar verkligen att gräva...synd att min kropp inte gillar det. Men nu är det som var tvunget att grävas klart så nu återstår bara alla mina andra trädgårdsprojekt som inte är tvungna men jag gör ändå för att jag gillar det. Låg i går kväll och tänkte på en rabatt jag vill göra när jag insåg att ca 50 meter rabatt räcker för stunden. Men man vet aldrig med mig, jag gillar ju att gräva....

lugn och skön lördag

Lördag idag och inga måsten. Skönt, då kan man göra vad man vill när man vill. Nu ska vi åka och köpa köttfärs, mjölk och lördagsgodis sen blir det till att laga lunch och gå ut i trädgården och pula. Elda lite och gräva lite i lugn och ro. Jag ska njuta hela dagen av att jag inte behöver tänka på läxor. På måndag kör det igång igen men det tänker jag förtränga i några timmar till.

vadå långt?

Fredagkväll då... Jag är tröttare än barnen som vill titta på talang 2008. Suck! I går var vi och köpte crosstövlar till busen så att han inte behöver krossa fötterna i sina framtida crosskrascher. Det var en liten sväng för att köpa dem...sisådär 40 mil. Men vad gör man inte för sina barn. För den som undrar så blev det ändå billigare än att köpa ett par nya som är ruskigt dyra.

RSS 2.0