fredagsfärger-brun/vit

Detta är det mest brunvita jag hittade i mitt arkiv=) 2008 års pepparkaksborg med tillhörande skatt och drake.


Fredagsfärger

fjortis bekymmer

Jag är trött på mitt hår och behöver gå till frisören. Jag behöver ett litet råd...Jag har sparat luggen sen i somras och är väldigt trött på att ha den uppsatt med spännen för det mesta. Frågan är om jag borde spara lite till så den räcker bakom örat eller ge upp och klippa lugg igen?

Hur kan jag ens lägga upp detta fjortisfrågande på min blogg? Jag får väl skylla på en liten svacka...utan lugg?eller med lugg?

skoj

Krångel blev lite osäker på det stora lek och buslandet så hon valde det gammla trygga skojlandet. Det var vi och några till där så vi hade gott om svängrum. Själv var jag helt slut och hade sprängande huvudvärk men det är bara att bita ihop. I kväll ska jag inte göra ett enda nyttigt ting förutom att lägga in i pannan. Blogga lite kanske? Vi får se hur det blir... Så här många hoppade studsmatta med oss

Fredagsfoto-musik

Denna musik är den enda jag hört i dag. Fågelsång av dessa blåmesar och en och annan talgoxe, i bakgrunden hördes den jämna takten av en hackspett.


Fler bidrag till fredagsfoto

jag behöver paus!

Nu har jag äntligen läst färdigt läxorna men jag behöver en paus nu tror jag. Det får bli en promenad för att samla kraft till skrivandet. Jag måste ju sammanfatta detta nu på ett par sidor. Jag shoppade en tunika på tradera nyss som jag har varit lite sugen på. Min en kompis köpte en i höstas och den kostade 400 kr, min kostade 175. Heja mig =o)
Klicka för att visa Megabild! Underbar tunika från meandi, me and i, strl S

nä men oj då!

Skulle kolla efter ett par inneskor till jumpa och fotboll till busen på tradera men råkade buda in dessa fina till våren för 40 kronor=)
Nike fotbollsskor stl 38.5 Finfina röda fotbollsskor till utefotbollen till våren :)

Min buse är en hävert på att kvadda skor på en vecka och fick senast i dag ett par huggarstövlar för lite mer pengar...nu får det bli inneskor från Tradera... fast i morgon tänkte jag vinna auktionen med dessa så han har något annat än stövlar och kängor att sätta på fötterna
 gymnastiksko stl38 Panther   De är nu uppe i tre kronor=)

Fast det var ju inneskor han behövde mest...
Funderar på dessa
Blå/Vita Adidas skor "Stabil stl 38 (size 5)   De kostar lite mer men är finfina adidas och borde hålla vårterminen ut om jag har tur.

Som jag planerar (om det inte går åt pipsvängen) så kommer busen att ha tre par nya skor under 300 kr.
HAR JAG SAGT ATT JAG ÄLSKAR TRADERA ?

Undrar om det är bara min unge som kan förvandla ett par fina skor till trasor på en vecka?


slänga sig med långa och krångliga ord

Var på föreläsning om AD/HD i dag och det var intressant tyckte jag. Men den framstående forskaren som skulle föreläsa om detta i tre timmar var lite omständig...han gillade krångliga ord och annat som man troligtvis kan om man är psykolog och forskare sen många år. Synd att det inte var gårdagens föreläsare som hade AD/HD som forskningsämne för han var en mycket bättre talare och slängde sig inte så ofta med långa och krångliga ord. Men efter tre timmars intensivt lyssnande kan jag ärligt säga att jag uppfattade inte mycket sista kvarten. Om jag någon gång får tid över ska jag läsa hans bok om AD/HD för han hade en hel del vettigt att säga om ämnet och allehanda missuppfattningar. Tomas Ljungberg hette han om det är någon som bryr sig. Ska kolla upp vad hans bok hette...

Krångel slocknade medans jag läste saga för busen så det är så lugnt och skönt här=) Det är nyttigt med dagis ibland... I morgon ska hon och jag på utflyckt. Mannen och busen ska på hindersmässan, inte marknadsstånden utan maskinfirmorna som har extra utställningar, korv, fika och massor av folk och erbjudande under hindersmässan varje år. Jag och krångel struntar i traktorer och ska åka till lek och buslandet i stället=o)

äntligen frisk!

Krångel var mer vild än tam på fotbollsmatchen i går kväll och hon är helpigg nu så hon ska till dagis en sväng i dag. Tyckte det var lite väl magstarkt med 8.15-16.45 första dagen så hon har fått varit med mig på förmiddagen och ska börja till lunch. Jag har inte läst en enda sida av de 110 som jag har kvar...men vi har varit på biblioteket och lånat en bok som vi ska ha till vår redovisning. Man blir glad varje gång som man kan låna och slippa köpa kurslitteratur:) Kanske ska läsa lite nu...

LÄNKEN FUNKADE INTE

Jag skulle länka till ett gammalt inlägg men det funkade inte så jag kopierade det...det funkade=)

Ååhh vad det stör mig!

Jag har inte haft matte i skolan på 15 år men ändå går mitt lilla matteego igång direkt. Jag gillar verkligen att räkna och lösa problem. Det är bara ett problem...jag är så mycket sämre än för 15 år sen så det finns inte. Det stör mig så förbannat att jag inte klarar av att lösa matteproblem längre! Vi fick en uppgift till i morgon att faktorisera vårt födelsedata. Googlade hur man skulle gå till väga och började räkna och testa olika kombinationer. Jag är inte den som ger upp i första taget, men nu ger jag upp! Jag tror jag fattar hur man ska göra men hur jag än gör så blir det inte rätt svar...Alltså förstod jag inte riktigt hur man skulle göra. Men i morgon är en annan dag och den här dagen har varit alla tiders förutom att mitt matteego fått sig en ordentlig törn.

DETTA HÄNDE FÖR ETT ÅR SEN!!!!!!

Här är länken för att se vad alla andra gjorde för ett år sen

Ett år sen

Mumari har en utmaning att visa vad man bloggade om för ett år sen. Jag läste matte och var en anings irreterad på mig själv. Tänk att man glömmer så lätt...vad andra bloggare skrivit finns på den här LÄNKEN=o)


sååå trött!

Jag känner mig lite sliten...
Jag har läst 70 sidor på förmiddagen, handlat frukt, fixat lunch (korv med bröd)och samtidigt försökt unvika att mannen vaknar trotts att jag haft en snorig 4-åring hemma. Det räkte där någonstans tyckte jag men dagen var inte slut... tre timmar föreläsning och sen fotbollsmatch. Inte jag förståss men jag trodde jag skulle få åka direkt till Fjugesta men ack nej...en trött och tjurig man hade datakrångel så det var bara att åka förbi hemma och fixa datorn och hämta med mig krångel. Stene fick storstryk men det är smällar man får ta. Nu har jag fixat mat till en hungrig buse, lånat ut datorn till krångel som inte vill se samma program som sin bror. konstigt...dansande prinsessor skuttar runt i min datorn så jag fick ta den andra datorn.

Sliten i dag men livet får en ny chans i morgon=)

ordlös onsdag - himmel och hav

Har inget hav i närheten så det får bli en bild från i somras. Min krångel tittar ut över havet vid Varbergs fästning.


Fler bidrag finns hos ordlös onsdag

En till!

Jag fick en till=)


Tack Siri

sju sanningar om mig


Jag fick även en utmaning av Whatthefuck
Tack tack tack du är för söt=)
Regler
1. Länka till den som utmanat dig
2. Berätta sju personliga sanningar om dig själv
3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så att de uppmärksammar att de blivit utmanade

Här kommer de 7 sanningarna;

  1. Jag älskar att fynda
  2. Jag är ofta hungrig
  3. Jag gillar att köra bil
  4. Jag fryser ofta
  5. Jag kom på att jag har gjort den här förut
  6. Jag babblar för mycket
  7. Jag är bloggberoende

Nu skulle jag ju utmana sju personer men sanningen är att det orkar jag inte i dag så jag utmanar alla i mina länkar på att erkänna 7 sanningar om sig själva.


tisdagstema-vardagsliv

Önskar min vardag vore mer spännande men denna är tyvärr min evige kompanion.


Fler bilder på vardagsliv finns på tisdagstema

Säg hej till Polly

Här är vårt senaste tillskott i familjen=o)

Tack och varsågod

  

Jag har fått två fina utmärkelser av Whatthefuck och Kristine (lösenordsskyddad). TACK!
Jag ska lista fem saker som jag absolut inte kan vara utan och sedan nominera 5 st som jag tycker förtjänar den.

Här kommer det:
1 Mina barn
2 Min dator
3 Min bil
4 Närhet till skogen
5 Choklad

Jag nominerar

Hanna
Finnpajsaren
Fatima
Tre mirakel
Dagens Eko


Förtydligande

Alltid trevligt med kommentarer, jag blir så glad för det betyder att jag faktiskt har några läsare. Men den sista jag fick gjorde att jag drog lite på smilbanden. Undrar om hon driver med mig eller vet man inte att pasta görs av vete? Det var ett fält med vete på fotot och då är givetvis det ätbart. Borde kanske ha skrivit bullar istället...

fototriss-ätbart

Minns ni att för några år sen när det satt skylltar på gärdena där det stod "här växer kungsörnens spagetti" det var det jag tänkte på när jag satte ihop denna veckas fototriss.


MÜSLI

SPAGETTI

MAKARONER
Fler bidrag finns på fototriss

Är nog klar tror jag...

Jag har läst färdigt läxorna och skrivit det jag skulle. Ska bara fixa till det lite så det ser bra ut. Nu har jag tråkigt:( Krångel spelar Dora och mannen sover så jag kan inte göra så mycket. Jag skulle vilja städa men det går inte med en sovande gubbe, kan ioförsig vika tvätt men hur lockande är det? Jag skulle vilja gå ut men med en snorande krångel får jag nog hålla mig inne...nu ska kolla om jag har några bilder till fototriss eller om jag ska knäppa några kort=) det låter ju inte så mycket.

måndag morgon

Krångel är sjuk och jag måste göra läxor i dag. Jösses vilken spännande dag...största utmaningen är att få bort busen från hans dator så att jag kan skjussa honom till skolan. Måste komma fram till något sätt att förgylla min dag så den känns meningsfull. Frågan är bara vad? Förmodligen blir det att fota, blogga och krama min sjukling=)

liten sjukling

Krångel har krånglat i natt...jag är skittrött...det är nog hon också för hon sover som en stock på soffan med feber den lille stackarn. Själv har jag varit hos datasuporten för fixning av virusprogram till min och mannens dator. Vad han installerade har jag ingen aning om men duger det åt honom som är datanörd så duger det åt mig=)  Gratis är det också så det kan nog inte bli så mycket bättre. Även installationen och annat var gratis...jag gillar min datasuport, den är bäst=o)

Borde egentligen plugga eftersom jag har 100 sidor kvar att läsa men jag har svårt att hitta motivationen i dag...det får bli i morgon. Jag kommer ju ändå att sitta här hemma med min lilla sjukling och barnprogram i bakgrunden hela dagen så det får bli i morgon. I morgon ska jag också lägga ut de fina utmärkelserna jag fått. Jag är så glad för dem:)

ja ha, lördagkväll...

Först Narnia prins Caspian på dvd sen var sin dator när barnen sover sött. Jösses vad vi är tråkiga! Nu tittar jag på disc two och den är nog mer spännande än själva filmen. Underbara miljöer och häftig filmteknik. Ja jag är en natur och tekniknörd...i morgon ska jag till min privata datasupport som ska fixa det där med virusprogram som jag inte är så bra på...sist jag provade byta virusprogram själv kostade det mig sjuhundra kronor...

livet går vidare

I dag har vi varit till Örebro och köpt en ny hamster. Alla tårar som föll i går har torkat och livet går ju faktiskt vidare. Hon är inte så tam som vår Bella var men hon kan bli. Silvergrå och söt som socker=) Hon heter Polly men hon sover i röret så jag har inte hunnit fota henne än men bild kommer...

Krångel fick hem en kompis för en stund sen så henne ser jag inte röken av. Jag brukar kalla in denna kompis när jag behöver fixa något i lugn och ro eller så för hon är som en dagisfröken. Hittar inte på några som helst dumheter och är jätterar. Hon bryr sig inte heller om att min krångel är två år yngre. Vilken tjej=)

Frid över hennes minne

Jag räknade saaaakta till hundra och gick sedan för att kolla till Bella. Hon hade stilla somnat in... busen har fällt åtskilliga krokodiltårar i kväll och löfte om en tripp till djuraffären i morgon förmiddag kommer förhoppningsvis att få honom att somna i kväll..

då var det fredag då

Fredag kväll och lika spännande som vanligt i mitt liv...busen ska sova över hos svärmor, krångel tittar på scoobydo och mannen har inte kommit hem från jobbet än trotts att han åkte för 16,5 timme sen... Vår hamster Bella har varit dålig och mest sovit hela veckan och nu tror jag det är kört:( Måste gå och kolla om hon lever annars måste jag nog avsluta lidandet...läskigt men nödvändigt. Jag vill inte att hon plågas ihjäl. Jobbiga beslut som måste tas omedelbart och slutgiltigt, läbbigt. Jag ska räkna sakta till hundra sen går jag och kollar...önska mig lycka till.

linsbus-spel

Det här har varit (nioåringen) och är (fyraåringens) favoritspel. Grodspelet


Fler bidrag hos Linsbus

dagens outfit för omoderna 090122

Jaha ja, skjorta från Ullared och sån där halsduk (det där shal...ordet är så svårt att stava till)  från Lindex. Mer svart nertill med svarta jeans=)

vilka härliga namn

Alla döper sina barn till spännande, annorlunda och roliga namn. Men inte jag...var jag feg? Läste på tavlan när jag lämnade krångel att det hade börjat ett nytt barn på avdelningen, ännu ett ovanligt men vackert namn. Försökte memorera det men minns inte nu vad barnet hette...mitt närminne är inte vad det borde vara...

Jag har alltid avskytt mitt namn men som vuxen accepterat att man heter vad man heter. Dubbelnamn som gör att folk tror man är född på 60-talet när dessa hade sitt genombrott. Smeknamn har man ju haft genom åren men nuförtiden är det bara morbror och svärfar som säger Fia. Mannen har också ett gubbnamn men kallas av alla utom sina föräldrar för sitt smeknamn. Undrar om det var det som gjorde att jag (vi) valde namn som tillhörde 10 i topp de år vi fick våra barn? Det skulle vara fina men lättstavade namn, inget krångel och inget avvikande. De har exakt lika många bokstäver, det kan bli så när man har en son som tycker sånt är viktigt. Var sitt andranamn fick de också, Axel och Emma. Lika många bokstäver och båda är släktnamn. Jösses vad tråkiga vi är!

inläggen försvinner?

Skrev ett inlägg i går kväll men det försvann...igen...varför försvinner inläggen i bland? Nu känns det konstigt att publisera det så ni får nöja er med ett nonsens inlägg om att nu är mannen på jobbet och sonen har avlöst hans plats i soffan...själv känner jag efter hela tiden om jag har ont i magen och också ska få rännskita. Nepp, inte än...

Nu ska jag äta frukost så får vi se om jag orkar ett lite seriösare inlägg senare eventuellt=)

onsdag=skjussakväll

Snart bär det av mot jumpan med krångel. Sen blir det hem med henne och hämta busen å sen i väg till fotbollen med honom. Funkar lite bättre i kväll när mannen är hemma och står för markservicen(!!!)  Jag har fixat pannkakssmet så det är bara att steka....eller kanske inte bara...vi får se...

Ännu en dag...

Har läst färdigt allt som var tills i morgon och ska skriva ihop en sammanfattning bara. Eller jag har ju inte börjat än så bara är det kanske inte...
Mannen är fortfarande sjuk men har nu lämnat soffan för att gå till busens rum och spela tv-spel. Jag har varit på apoteket och köpt magpiller så han blir bättre får vi hoppas...tvättade bilen ¨på hemvägen så nu är min bil blå istället för gråbeigebrunaktig...ja, jag bor på landet! Nu ska jag vara seriös en liiiiiiten stund....

äntligen kväll!

Jag har läst massor med sidor i dag...vissa bra, vissa betydligt bättre. Mannen har legat brevid i soffan och ynkat sig lite, när chefen ringde sa han att han nog skulle jobba i morgon...jag fattar som vanligt ingenting...för sjuk för att fixa lunch, för sjuk för att bära in ved, för sjuk för allt...men att åka och jobba i tolv timmar i morgon är inga problem??? Han tog sitt förnuft till fånga och ringde chefen...han är hemma i morgon med. Nu ska jag lägga mina två ungar och hoppas på smidig läggning i dag och en lugn stund för mig själv sen=)

tisdagstema-skyltar

Det blir en favorit i repris


Ni vet var jag bor va?...

Fler fina skyltar finns hos tisdagstema

konstig måndag, konstigare tisdag...

Gårdagen var en aning rörig... I dag blir det ännu konstigare, mannen har sjukskrivit sig...första gången på fem år...konstigt...bara han inte smittar...

Eftersom jag läser på pedagogiska nu så är det läsa, läsa och läsa som gäller i dag...vi hörs nog igen...

Ha en fin dag=)

Jösses vilken måndag!

Vaknade första gången klockan fem och väckte mannen, tryckte på snooze knappen för säkerhetsskull trodde jag...så nästa gång den ringde trodde jag det hade gått sju minuter och inte en timme. Mannen låg inte i sängen så då tryckte jag av för gott...jag vaknade en timme och fyrtio minuter senare!!! Morgonmänniskan Ann-Sofie hade försovit sig första dagen på nya kursen...55 minuter senare hade jag lyckas klä två ungar, packat väskor, skjussat till dagis och skola och smöööög mig försiktigt in i föreläsningssalen. Pinsamt! Jag var inte den enda som kom sent, men det var jobbigt ändå.

Resten av dagen har jag varit en aning vimsig (värre än vanligt) och nu har jag landat här hemma i ett hus som är svinkallt eftersom jag inte eldade i morse. Men jag överlevde första dagen och i morgon är en ny dag, en ny chans att få lite ordning i mitt liv=).

God förmiddag

Fick inte så mycket av den efterlängtade sovmorgonen i dag eftersom jag har en son med en elefants smidighet...Vi saknar sånna där pluppar som gör att det inte låter så när man stänger luckorna i köket. Jag tror sonen var i alla skåpen både en och två gånger givetvis stängde han alla luckorna genom att släppa dem på en decimeters avstånd...Dunk, dunk, dunk...japp jag vaknade...

I går hade vi klassfest...så mycket till klass var det nog inte efersom alla droppade av en efter en...vi blev tre kvar...tänk att en klassfest för tre kan vara så kul=) Tre babbliga tjejer som tjattrade, sjöng singstar och spelade gitarrhero tills vi var sååå trötta och åkte hem istället för att gå ut någonstans där jag hade kännt mig som en medelålders. Helt klart en lyckad kväll!

Bjuder på den här för att ni ska förstå att man är inte äldre än man gör sig...

Jag går på nålar

Krångel kräktes i går kväll...hon gör så innan hon får feber...hon var varm i natt och när hon vaknade men nu är det borta. Snälla  bli inte sjuk! Jag ska ju bort i kväll... Ska nog köra in ved så det är varmt och skönt här inne i dag. Snälla var frisk eller åtminstone som nu så att festen blir av i kväll. Jag behöver det! 

konstig eftermiddag

Jag åkte för att hämta två barn men kom hem utan för de är och leker. Finns massor jag borde göra men kraften försvann efter ett telefonsamtal för några timmar sen...väntar på ett nytt för att få se hur saker ligger till. Tänker på min kompis som inte fick ett trevligt besked...fan jag hade hoppas på detta.

Listorna med grupper har äntligen kommit upp på blackboard, jag känner en i min grupp vissa känner ingen. Jag får nog ställa mig i gruppen som de lyckligt lottade. När man får syn på alla nästa vecka finns det säkert fler man känner igen men inte vet namnet på.

Fredagsfärger-gul och blå
Högt i det blå i ett gul-blått flygplan


Fler bidrag finns hos fredagsfärger

Go morron!

Kunde inte somna om när jag väckt manne så jag gav upp nyss och gick och hämtade datorn...jag som skulle so va till sju idag...surt

I dag ska jag till metropolen Hallsberg för att lämna bokföringen och göra lite ärenden. Iprenen är helt slut och alvedonen är nästan slut och jag ska på fest om två dagar...inte bra. Måste fylla på förråden lite. Även bolaget måste jag förbi för att fylla på det förrådet, undrar om de har kundkorgaffär där än? Annars tar jag Kumlabutiken, jag blir så stressad att handla över disk.


Nu ska jag försöka piffa till en header till min övningsblogg. Vi får se hur det går...


Jag vill inte!

Tyckte det kändes okey med PDI B kursen som börjar på måndag. Det var innan jag läste alla examinationsuppgifter och annat jobbigt...nu vill jag inte längre...fast utan PDI B och C kan jag inte få ut min lärarexamen...jag måste klara det, jag måste!

Bokföringen är så gott som klar för inlämning i morgon, bara ett par saker kvar=)


nu, sen eller aldrig

När man är ledig men har en hel del att göra får man göra vissa prioriteringar... Jag valde att baka och sedan hälsa på där jag jobbat i höst. Å vad härligt det var med alla kramar. Jag kanske inte blir en så tokig lärare ändå...

Sen kom jag till de där prioriteringarna...jag måste storhandla och göra färdigt bokföringen i dag...vilket är jobbigast att göra med barn? Det fick bli handlingen...nu måste jag bokföra typ hela eftermiddagen och kvällen för i morgon måste jag till revisorn. Kom just på att bläcket är slut i skrivaren nästan...varför gick jag inte in på Elgiganten när jag var till Willys nyss??? Nu får det bli fyra mils omväg till dagis, skit jag måste nog åka nu om jag ska hinna.....hej då.

idag inte imorgon!

Har just insett att det är den 15:e i dag...mannen får lön i dag, inte i morgon.... I bland räcker det med en liten insikt för att göra mig glad=)

fototriss-motiv ur tre vinklar

busen köpte en ny boll igår...


Fler bidrag finns här

ordlösonsdag-bortglömd

Ja jag vet att den borde vara intagen och att jag kommer få byta alla klädnypor till våren...men min torkvinda står fortfarande ute...
                            

Fler bidrag hittar du HÄR

vadå morgon?

Jag och ungarna var till ToysRus i går...de skulle handla för sina julklappspengar och busen hade presentkort sen han fyllde år. Oj vad de valde och valde och valde...Krångel valde sedan en bratz och en bratzbil. Busen köpte ännu en fotboll och en radiostyrd bil. Den är han ute och kör med nu...jag vet, klockan är knappt sju och det är bäcksvart ute...antar att han kör vid utelampan eller nåt...


lite har jag gjort

Skulle ju öva lite på design...har inte hunnit så långt och den blev inte grön som jag tänkt...ni hittar mina tappra försök på min övningsblogg:)

otrevliga och trevliga samtal

I går fick jag ett otrevligt samtal från busens skola. Vikarie och ingen hade informerat henne om hur han funkar...inte bra...han ballade ur lite lätt och hon blev vist lite orolig för fortsättningen. Så inför i dag hade vi talat och talat om hur man ska bete sig mot nya vyxna eftersom det dessutom skulle börja en ny jumpalärare idag...busen är inte så bra på att ta nya vuxna som han inte vet var han har...
Men i dag ringde det igen från skolan och de ville bara tala om att den här dagen hade varit toppen:) Jag blev så glad (och lättad)...

god natt

Ville bara säga att jag var tvungen att prova en gång till och nu funkar det:) Det blir inte snyggt än men som sagt jag ÖVAR=)  Nu kan jag gå och lägga mig glad, god natt på er alla:o)

jag blir så trött...

Tänkte öppna en blogg till...inte för att skriva på utan för att öva design på...jo men det gick bra, men inte att se sidan så jag kunde göra några ändringar inte:( Morr, morr, morr. Jag som tänkt göra ett litet test åt Carro bara för skojs skull...jag är sur så jag ska nog gå och lägga mig nu...

ja men heja begagnat!

Det är inte bara jag som handlar på Tradera och Blocket. I den här artikeln kan man läsa om en familj som köper och säljer det mesta på blocket. Jag gillar Tradera, mannen gillar Blocket=) Fast det kan ju bero på att jag köper kläder och mannen maskiner...fast sist var det jag som fyndade på blocket, skridskor i toppskick till krångel för 50 kr. På tal om tradera så är fyra par byxor till krångel och en parfym till mig på väg till min brevlåda just nu:) Har ju faktiskt köpt en hel del nya kläder från meandis tidigare kollektioner till mig=) Jag måste nog in och kolla min minneslista...

råttjakt

Nu har det hänt igen...hamstern smet för någon (krångel?) hade glömt stänga toadörren. Men i dag fick jag nöjet att hitta henne:) Hon var inne i skåpet...

Det luktar gott hos mig för jag har bakat morotskaka som jag ska bjuda mina klasskompisar på i morgon. Kanten var god=)

(den här är inte min, men den såg fin ut:))

jag känner mig klar:)

Min och Christins redovisning gick bra och man känner sig mer och mer klar med den här kursen. Känns skönt:) I morgon ska vi bara diskutera boken vi läst och skrivit om så det känns inget jobbigt alls. Börjar däremot känna mig lite orolig för måndag morgon. PDI B börjar och jag ska helst vara på topp...vi ska ha klassfest på lördag och jag behöver inte köra...jag kommer inte vara på topp på måndag...

Blev lite sent i säng i går kväll också eftersom det lilla husdjuret som när hon är snäll och söt kallas för Bella men när hon gnager på gallret om kvällen kallas råttjävel hade som vanligt varit en råttjävel så jag släppte in henne i badrummet så hon kunde springa lite. En stund senare var jag och borstade tänderna och glömmde stänga dörren...inne var två katter...jösses vad vi letade...vet ni hur bra en hamster är på att gömma sig? Väldans bra! Vi hittade henne tillsist i köket bakom gamla vedspisen som hennes bur står på. Hon blev väl trött och ville gå hem antar jag...

jösses vad jag fixar!

Alla papper sitter nu i ordning så efter lunch ska jag börja bokföra på allvar. Fixade just en ram runt bilderna=) på bloggen. Undrar om jag ska fixa nåt mer eller vara nöjd för en stund med designen? Vi får se hur många pauser jag behöver när jag bokför sen...

det försvann...

Inlägget jag skrev i går blev aldrig publiserat...lite sent att lägga in det nu...skrev ännu ett i natt när jag inte kunde sova på de 30 cm av sängen som återstod när krångel låg hos mig. Fast det skrev jag bara i tanken och nu minns jag inte vad jag skulle skriva...undrar om det var nått bra? Nu ska jag sortera papper och börja med bokföringen som jag skjutit upp JÄTTELÄNGE. Inte bra, inte bra, varför gör jag alltid så?

fredagsfärg lila-svart

Min väggljusstake med lila ljus


Flera lila-svart bidrag finner du hos fredagsfärger

ööhh jaha...

Frågade just busen varför han hade så hög volym på tvn...Jo för annars hör jag inte vad de säger när jag tuggar..??


fredag kväll då...

Ungefär lika spännande som en vanlig kväll i mitt liv. En unge tittar på tv, en badar i baljan, mannen jobbar och jag sitter vid datorn. Jösses vilket spännande liv jag har...Är lite stolt över att jag fixade alla punkter utom matsäcken på listan, nej förresten jag har inte smsat än...f*n. Men jag bakade bröd och körde in 5 skottkärror ved så det kanske jämnar ut sig med det...

Undrar om jag får tillgång till tvn så jag kan se på let´s dance i kväll?

halva klar halva kvar

Nu har jag betat av halva lista som jag skulle göra i dag så nu stoppade jag in lite brödbak på mitten för säkerhets skull. Jag menar jag kan ju inte gå syslolös i en timme eller två. Hur skulle det se ut?

Ska bara skicka in arbetet nu sen ska jag ta hand om degen=)

så typiskt mig

Här är vi ute i god tid ska ni tro...trodde jag i alla fall...tills jag inser (det var min kompis som upplyste mig om det) att jag har fixat alla böcker till kursen som börjar i februari...inte till den som börjar om en vecka. Oj då! Men det förbannade arbetet är klart för att skickas in i morgon så nåt rätt har jag gjort tror jag..?

Nu har jag skrivit en lista för i morgon:
Skjussa ungarna
Åk till mamma och kolla vilken utelampa hon vill ha
Åk till Malmbergs
Registrera mig på nya kursen
Leta efter rätt böcker
Svara på två SMS
Ringa en vän
Ta fram kycklingen ur frysen
Göra matsäck
Åka till ungarna och stanna kvar en stund och åka skridskor på skolgården
Dammsuga
Njuta av att det äntligen är fredag:)

I morgon är det fredag:)

När man haft jullov en tid så vet man inte vilken dag man ska vara glad över...allt formas snabt till en osammanhängande massa av dagar som fylls med städning, diskning, matlagning och så passa upp på familen...I dag var det en alldeles vanlig dag:) Klockan ringde, jag tog en morgondusch, fixade frukost och skjussade ungarna. En sväng till universitetet för att förbereda vår redovisning på måndag. Allt är klart så i morgon ska jag njuta av att det är fredag, jag kan gå ut och gå, jag kan åka en sväng till mamma och när jag hämtat barnen orkar jag vara en snäll mamma och inte en som blir galen av tjat:) I bland är livet härligt:)

oj då...

Gick och la mig tidigt i kväll eftersom klockan ringer kl.6.00 i morgon bitti... oj då jag tog med mig datorn till sängen för att surfa lite...blev visst mycket...

God natt på er=)

ordlös onsdag - halv

Vi har en halv ficklampa på kontoret, den är inte mycket att ha...


Fler bidrag finns hos ordlös onsdag

Dagens vurpa

Efter denna ville inte krångel åka mer pulka...

lugn stund

Nu har vi prickat av biblioteket och pulkabacken som blev den vid Kumlasjön eftersom bommen var låst i Kvarntorp. Vi har även hunnit med lunch hos mamma:) Nu har mamma åkt iväg med morbror som ska hämta traktorn och busen är ute och leker. Krångel har hittat en tejprulle på kontoret så hon har nog kul... Själv ska jag fixa referenserna på arbetet men valde att blogga och surfa lite först...

Busen har gjort en lista...

Min buse är lika stor tidsoptimist som som jag...
09.00 biblioteket
10.00 pulka på kvarntorpshögen
12.00 lunch hos mormor
14.30 skridskor i ishallen

Undrar var på dagen jag ska göra matsäck, packa väskor, snacka skit, surfa på internet, blogga och plugga..???

foton på facebook

Försöker lägga upp lite bilder från skridskoåkningen i dag... Jag glömde kameran hemma så det blev bara fotat med mobílen. I morgon får jag inte glömma kameran när vi ska ut och busa igen i vintervädret. Massor av härliga bilder vill jag ha:) Kan man beställa sånna tack..?. Nu borde jag sova men det kommer inte att funka...jag behöver rutiner...kan skolan börja snart igen?

linsbus-snö

Lite snö och kyla. Fler bidrag hos Linsbus.

tisdagstema vinter

Det får sammanfattas av denna dagens lyckligaste stund. Krångel håller balansen på nya skridskorna:) eller nästan i alla fall...Fler bidrag hos tisdagstema

jahoo!

Krångel har fått sina första skridskor...Hittade dem på blocket för 50 kronor:) Mötte en trevlig man på parkeringen i Varberga centrum och bytte. Han var nöjd, jag var nöjd och krångel var överlycklig. Vi har varit vid busens skola och åkt en timme på isen som de spolat. Hon har nog ärvt sin mors envishet för hon fixade det! Hon ramlade säkert hundra gånger men gav inte upp. Nu är hon sugen på ishallen...måste nog kolla öppettiderna...

Vi måste skynda oss hem för i dag var det kalas hos svärmor...fikat står mig upp i halsen...jag gillar inte fika...

Mannen har åkt och jobbat igen så i morgon måste vi hålla oss undan igen...bibliotek, skridskor, mormor och pulka räknar vi med att hinna i morgon...vi får se hur det går med den saken...

tisdag morgon

Då var det redan morgon. Färgade utväxten i går kväll men eftersom jag gick och la mig innan håret torkat fick jag se resultatet i morse först. Jag ser ut att ha klarat det:) Jag hade en förpackning hemma som jag fått, inte samma färg som förra gången men inte så olika så det funkade. Undrar om jag ska gå och titta på termometern eller om jag ska vänta tills pannan tagit sig så jag vet att det kommer att bli varmt här inne i alla fall?

Fick en spamkommentar i går tror jag...vem föredrar du, Linda Rosing eller Carolina Gynning? Ööhh...ingen! Tänker inte följa länken...jösses vad busig jag är;)

vart ska resten komma ifrån?

Jag behöver bara få ihop en halv sida till på arbetet sen får det duga. Undrade först hur jag skulle få ihop det men sen kom jag på att man kunde koppla det man skrev om till målen i Teknik och läroplanen och då var saken biff:) Det ordnar sig nog...

Mannen har fått reda på hur han ska (den har vi hört förrut) jobba från nu och en tid framöver. Stockholm natt varannan vecka och Göteborg dag varannan vecka är det nya budet. Nu är han till Stockholm så i morgon när han sover får jag nog ta med mig datorn, böcker, ungarna och lite annat och rymma till svärmor för då ska han sova...jösses vad kul:S

Chokladtjuven är hittad förresten...det var sonen och han erkände så snabbt att jag inte kunde bli arg...snopet...

vem?

Någon har ätit upp min choklad men mannen hävdar bestämt att han är oskyldig...vem står på tur för utfrågning? Sonen ligger lite illa till när jag hämtat honom...

Jag har varit och handlat lite eftersom mannen ska i väg och jobba sen. Köpte ny choklad...fast den var inte så god...äter den bara för sockrets skull:)

Var?

Det finns en situation som kräver choklad nämligen när jag ska plugga. Jag behöver liksom äta något mest hela tiden för att kunna producera något i ord. Jag köpte i lördags tre små chokladbitar men åt bara en, de andra två la jag på kontoret för att jag skulle ha dem i dag...de är borta! Jag är förbannad:( Mannen fick eget godis i lördags...varför har han ätit upp mitt med??? Han skulle ju banta...Gissa om det blir frågestund när han kommer hem???
                         

JAG ÄR ARG!!!


Var är våren?

Jag fryser! Jag eldar allt vad pannan klarar men ändå fryser jag. Jag sitter på kontoret med täckväst på mig för att klara av att sitta still. Jag måste göra läxor...Busen är på fritids några timmar så jag har bara en unge hemma, i soffan framför tvn och hon har inte börjat tjata än...

Jag måste, jag måste, jag måste!!!

söndag kväll

Jag ville bara tala om att jag skrivit ihop en sida till på det tråkiga arbetet. Jag är på gång:) Eller kanske inte...

söndag och svinkallt

Vaknade till 18 minus i dag och inser att det finns knapt någon ved inne...jag har kört ved...nu kan det vara kallt i flera dagar för nu finns det ved inne:) Vi hade himla trevligt hos kusinen i går. Krångel lekte med hennes dotter som hon aldrig träffat som om de alltid varit bästisar. Hon ville inte åka hem... Busen längtar också tillbaka eftersom han fick åka snöskoter. Gissa om han gillade det... När han insåg i morse att hans mamma inte tänkte köpa en snöskoter till honom så ville han åka dit så fort som möjligt igen.

I dag har jag julat ut och plockat ner alla tomtar och eldat upp det som blev kvar av julgranen. Jag är trött på julen nu så allt åkte ut (nästan). Sparade ljusstakar, stjärnor och gardiner uppe.

bege oss norrut igen

I dag ska vi bege oss norrut igen. Tolv mil för att hälsa på en kusin som jag inte träffat på länge. Trevligt:) Hon bor någon stans mitt ute i urskogen så det ska bli spännande att se.

Fick se en annan trevlig nyhet i går kväll, vi ska få snö:) Äntligen!

Har också fått veta en hemlighet som jag fortfarande är glad för:)

I dag tänker jag bara ha trevligt:) I morgon väntar däremot verkligheten på mig...handla, plugga, städa, elda, elda, elda...

hemma igen

Nu har vi kommit hem från Carro. Det var som alltid trevligt:) Men om ni har tänk åka vägen mellan Pershyttan och Närkeskil så glöm det! Den är som en spårig isbana...Om nu folk åker den vägen över huvud taget..?

Batteriet på datorn tog slut när vi lämnat av Lena så krångel blev lagom glad...ingen film=tjurig unge. Tur det gick över tills vi kom hem.

snodde en lista

Hittade den här hos Carro och har lovat att kolla var pensionärsgränsen går...

Om du får över 40 så är du fjortis

[ ] Du har fler än 10 nagellack
[ ] Du har en parfym som kostade mer än 500 kr
[ ] Du har/haft lösnaglar
[ ] Du har en bild på dig själv som bakrundsbild på datorn

Totalt: 0

[x] Du har färgat håret
[x] Du brukar säga korkade saker
[X] Du har alltid din mobil med dig
[x] Du dansar vilt när du är ensam hemma
[ ] Du går aldrig hemifrån osminkad

Totalt: 4

Du älskar:

[ ] Glitter
[ ] färgen rosa
[X] shopping
[ ] dekorationer
[ ] speglar
[X] skolan
[ ] enhörningar
[ ] disneyfilmer
[X] ljus
[X] blommor
[ ] mjukisdjur

Totalt: 4

Du shoppar på:

[ ] MQ
[ ] Pimkie
[ ] Victorias Secret
[x] HM
[ ] New yorker
[x] Gina tricot
[ ] NK
[ ] Topshop
[ ] Taily Weijl
[ ] City girl
[ ] Colosseum
[ ] Madonna
[ ] Bijou birgiette

Totalt: 2
Du säger ofta:

[ ] Whatever
[ ] Oh my god !
[X] Vet inte
[ ] Cutie
[ ] Hot
[ ] Visst
[x] Säkert
[X] Ursäkta
[ ] Fabulous

Totalt: 3

Du läser :

[ ] Frida
[ ] Cosmopolitan
[ ] Glamour
[ ] Okey
[ ] Elle
[ ] Teen vouge
[ ] Bravo
[ ] YAM!
[ ] Wendy
[ ] Bravo girl
[ ] Popcorn
[ ] Star flash

Totalt: 0

Du har sett dessa filmer:

[ ] Elizabethtown
[ ] Girls club
[x] Freaky friday
[ ] The notebook
[ ] A walk to remember
[ ] Sweet home alabama
[ ] Where is the heart
[X] Just my luck
[ ] John tucker must die
[ ] Pledge this
[ ] Girls united
[x] How to lose a guy in teen days
[ ] Mona lisas smile
[ ] My girl

Totalt: 3

Du har sett mer än fem avsnitt av:

[ ] Lost
[X] Americas Next topmodel
[x] Project runaway
[x] Desperate housewives
[ ] The simple life
[ ] Men in trees
[ ] 8th & Ocean
[ ] Greys anatomy
[ ] O.C
[ ] Laguna beach / The hills
[ ] Nip/tuck
[ ] Gilmore girls
[ ] One three hill
[ ] Heroes

Totalt: 3

Gillar:


[ ] Paris Hilton
[ ] Jessica Simpson
[ ] Mariah Carey
[ ] J-Lo
[ ] Britney Spears
[x] Beyoncé
[ ] Christina Aguilera
[ ] Hilary Duff
[ ] Lindsay Lohan 
[X] Gwen Stefani

Totalt: 2

Totalt: 21
Då vet vi att gränsen för pensionär går nog lite lägre än det hoppas jag...

Sno den gärna:)

Snart bär det norrut:)

I dag ska jag, Lena och krångel bege oss åtta mil norrut, till Carro:) Har inte sett henne och dottern sedan i sommras så det ska bli jättekul. Fick låna mannens bil! Jag undrar om han fjäskar eller nåt?? Han brukar bara låna ut den lite då och då så det är väl bara att passa på att åka stor klumpedunsbil i stället för min lilla skoda.

Fryser som f** det är svinkallt här inne så jag har tänt i pannan, men det blir nog ingen värme här inne förrens vi åker...tanken måste värmas först...pappas ingengörskonst i ett nötskal...

Det gick!

Varför har jag inte förstått detta tidigare? Det är ju jättekul:)

Nu ska jag fixa lite här också...

Har fixat lite med min blivande trädgårdsblogg så nu är det dags för att matcha dem...vi får se hur det går:)

Nu ska jag fixa lite här också...

Har fixat lite med min blivande trädgårdsblogg så nu är det dags för att matcha dem...vi får se hur det går:)

nähä ingen skillnad

För den som trodde att ett nytt år skulle innebära stora härliga förändringar och annat vill jag bara säga: nepp, det är precis som vanligt...fjärde tvättmaskinen är igång, andra diskmaskinen är igång, jag eldar eftersom det är kallt, jag har lagat mat och levererat den upp till skogen. Tvn går för fullt och jag finner ingen ro att plugga. Jag undrar varför???

2009

Då var det nytt år då. Mannen började sin morgon med att han tyckte att jag skulle slänga all choklad som vi har hemma...han ska tydligen banta igen...det  har han gjort varje år i januari under 14 år...han är fortfarande överviktig...

Mitt nyårslöfte har jag redan avslöjat och det är något som jag vet att jag SKA klara. På tal om det så kanske jag ska börja med mina läxor nu...det är så tråkigt! Räkna med att jag kommer tillbaka under dagen...

RSS 2.0