Sista dagen för i år

Så var det nyårsafton då. Inte så olik en helt vanlig lördagkväll i en småbarnsförälders liv. Vi har ätit god mat, dottern har somnat och mannen och sonen åkte en sväng. Men lite nyårsafton är det...Vi har skjutit raketer... det var kul. Även om klockan bara var åtta för att dottern skulle vara vaken och få se lite fyrverkerier. Fast jag har även ett fat med vätternkräftor som vi ska äta när resten av familjen kommer hem igen. Vi skulle ha firat med en kompis och hennes familj men mannen var bakfull, sonen var magsjuk och hon fick vara den ständigt snälla och omtänksamma person hon alltid är. Gott nytt år på er alla!
image4

Inte kul att göra läxor en söndag

Jag borde verkligen göra lite på min läxa så att jag hinner tills nästa måndag. Började i morse med att skriva lite punkter. Det var ju inte särskilt svårt att skriva lite vad man tyckte och tänkte. Det är ju som jag är mest...tycker och tänker om det mesta. Nu kommer den svåra biten. Att skriva vetenskaplig fakta om varför det är som jag tycker och vart jag har fått det ifrån. Det går ju inte att skriva att det tycker jag för det verkar vettigt när man lämnar in rapporter på universitetet. IG nästa i så fall. Ska kolla några hemsidor i kväll för att få lite inspiration.

Soppan och brödet smakade allatiders!

Snart luktar det gott hemma hos mig!

Brödet tog slut till mellis så nu bakar jag. Så om en halvtimma luktar det gott i mitt lilla hus. Ska nog göra soppa till kvällsmat så kan vi provsmaka om det blev bra. Sen ska jag gå igenom skafferiet efter onyttigheter som ska rensas bort. För om 30 timmar införs godisförbud för mig och mannen i en månad till att börja med... Jag ska klara det! Alla frestelser ska bort så att oddsen för att min kära man ska klara det ökar massor. Jag hoppas att sonen minskar i omfång och dottern äter bättre med mat om det inte finns något annat än frukt och nyttigheter som man kan smygäta. Svärfar undrade om vi skulle banta men det är ju inte det vi ska göra. Vi ska försöka få en bättre livsstil till våran familj. Speciellt för mannen och sonen som ligger i risksonen. De har ju inte de bästa generna när det gäller övervikt och diabetes. Så vi gör det för hälsans skull. Och om några kilo försvinner på mig så får vi se det som bonus. Dottern hoppas jag ska växa och bli större när hon äter bättre. Men än är det 2007 och jag tror det finns kvar i asken med after eight. Mumms fillibabba!

Sonen stack till Göteborg

Sonen hängde på svågern till Göteborg så det är alldeles tyst här hemma. Dottern tittar på My little pony som hon har lånat. Hon lånade den i går och nu är det femte gången hon ser den. Vet ni hur tjatig den var första gången? Tänk då hur tjatig den är nu den femte gången. Själv är jag mest trött efter lite kroppsarbete med att dra ris och ved borta på ruckeltomten. Rucklet ska vist svågern bo i så småning om. Men om jag får lägga en gissning så blir det aldrig färdigt för att flytta dit. Men vad vet jag, förutom att både svågern och svärfar är ganska bekväma av sig för det mesta. Men jag hoppas de chockar mig och rustar och bygger ut till sommaren! Trevliga chocker är helt okey att få!

Äntligen!

Enda riktiga nackdelen med jullov är att det är så himla svårt att få barnen att först lägga sig och sen somna... Nästan så att man längtar lite tills lovet är slut...nej förresten jag tar tillbaka det där. Jag har ju fått sova till halv åtta på mornarna. Man får ta det onda med det goda. Men nu sover de som små änglar.

Imorgon måste jag ta fram pappren till jullovsläxan! Redovisning om nio dagar och jag har inte ens läst lappen med uppgiften... hjääälp! Skärpning Ann-Sofie! Men i morgon lovar jag att åtminstonde läsa igenom uppgiften.

Det blev en liten rearunda

Vi åkte en stund till klädjätten. Det var tjockt med folk på Marieberg så vi skippade det eftersom våra killar var själva hemma. Vi tar det om ett par veckor istället. Det man inte vet att man missar behöver man inte sörja över. Men helt lottlösa blev vi inte. En tröja med snövit till dottern och en jeanskjol och top till mig. Jag ville ha en kort enkel jeanskjol så jag blev glad att det fanns kvar och de såg ut som jag ville utan krussiduller och annat piff. Kompisen hittade två toppar hon med så det blev en kort men lycklig resa.

image3
  
Dagens fynd! Och fortfarande kvar av mina julklappspengar!

Lite rea är nog bra för humöret

Kompisen ringde så nu ska vi en sväng på rean. Vi får se hur länge dottern står ut med affärerna. Inte så länge alltså... Men en liten sväng till Marieberg är trevligare än ingen alls!

Avloppsrens är inte mysigt

Då var det gjort! Det hade blivit stopp i avloppet i duschen... Gissa vem som får fixa? Just det, jag! Min man hävdar bestämt att det är inget som han behöver göra eftersom han inte har något hår... Men han är ju rätt hårig på resten av kroppen...räknas inte det? Och våra gemensamma barn...räknas inte de? Men det är bara att ge sig, jag har helt klart mest hår i vår familj. Långt, tjockt och otroligt slitstarkt, som gjort för att täppa till ett avlopp. Men nu är det klart! Nu klarar det sig i några månader igen.

Nu ringde min kompis så vi ska gå ut och gå. Ha en bra dag ni också!

Dags att stänga av datorn nu

Nu har jag läst andras bloggar en lång stund. Funderar på hur de hinner skriva så ofta och så mycket... Har de inget liv eller är det jag som inte har något liv? Orkar inte fundera mer idag. Nya HM katalogen kom i dag. Ska ta den med mig till sängen och sova nu tror jag. Vi får se hur många sidor jag hinner innan jag somnar.. Zzzzzz

Pyssel på hög nivå

Ville bara visa julklappen jag och dottern gjorde i går till min kompis. Bland annat skulle hon få en svampkniv eftersom hon är fullkomligt galen i att plocka kantareller. Jag hade förståss slarvat bort hennes julklapp men hittat den en stund innan hon och hennes familj skulle komma. Pyssel tänkte jag...hon måste ju få en kantarell också till sin fina kniv. Sagt och gjort så tog jag fram lite lämpliga saker så som limpistol och annat och satte igång. Dottern fick hjälpa mig att måla den. Innuti kantarellen är den riktiga presenten gömd. Så här blev den...ganska fin på tio minuter tycker jag.

image2

Har ni sett herr kantarell?

Det blir sällan som man tänkt sig

I morse åkte jag och kompisen till Vingåker som vi planerat. Jag har ju fått pengar av mamma i julklapp så jag viste att jag skulle ha råd att köpa tröjan som jag tittat på förra veckan. Där var den! Den var fortfarande fin...och jag provade...den var mjuk och skön... Sen gjorde jag misstaget att titta i spegeln.....suck! Jag såg ut som en medelålders golfkärring! Jag vill varken bli medelålders eller golfare så jag la tillbaka den. Men jag hittade en trevlig top som jag köpte istället. Jag har ju bara fulla garderoben med toppar förut så där passade den in.

I bland måste man inse att man är en tjej i jeans och tröja. Allt annat ser konstigt ut! Fast när det är fest (händer ganska sällan) då brukar jag slå till med klänning! Alltid chockar det nån. Ibland är jag den som är chockad men det får man också stå ut med.

                  image1
Äpplegrön var en nyhet i allafall!

4 godisdagar kvar

Jag har vid ett något svagt ögonblick lovat att sluta med godis under hela januari. Jag tyckte det var ett bra beslut när jag tog det men nu känner jag mig inte helt övertygad längre... Jag har utmanat mannen i godisförbudet för att det ska gå lättare med hans viktminskning så det är bara att ta ett äpple i stället. Vi fick gemensamt en våg i julklapp så vi får se om det gör något resultat. Om inte annat så är det bra för tänderna... Och inte minst sonens vikt då det inte finns något onyttigt som han kan smygäta när han blir sugen. Frukt, fibrer och nyttigheter är det som gäller 2008! Fortsättning följer...

Inte mer julmat!

Jag tyckte inte det var gott med julmat igår. I dag smakade det ännu värre. Fast det var förstås skönt att slippa laga mat och gå till svärmor och käka rester till middag. Nästa år är det min tur att hålla i julfirandet. Hur ska jag stå ut med att äta julmatsrester då... jag bara undrar. Jag kanske ska göra ett alternativjulbord med spännande köttbullar med smakrika kryddor och annat kul. Stackars mamma och svärmor då kommer jag inte att bli poppis. Det ska vara som det alltid har varit annars är det inte bra. Synd att min man gillar julmat annars kanske jag hade överaskat tanterna till julen 2008. Men det är värt att tänka på, jag kan ju göra både traditionella och nya recept. Hmm... så får det nog bli!

jaha då var det gjort

Julafton är slut för i år. Det gick lika fort som alla andra år. Jag vet att det fortfarande är jul, men det känns mer som en ganska lång helg. Rätt skönt faktiskt. Men vardagen påminner sig ganska snabt. Jag har burit in ved, tvättat och betalat räkningar. Kort sagt som en helt vanlig lördag.. Välkommen till småbarnfamiljens liv. Ganska långt från glitter och glamor. Men rätt trivsamt i alla fall. Fast jag kan väll inte säga att jag blev helt lycklig när dottern ville gå upp kl.6,15 i morse. Men lite Ariel på tvn så fick jag somna om en liten stund i soffan. Julklapparna till barnen blev många... väldigt många... Så går det när det är bara två barn i familjen. Själv fick jag en tröja av mannen som jag köpt själv. Tack den passade! Prenumeration på en trädgårdstidning av svärmor. Hon hade tänkt till i år, trevligt. En plastig spelande tomte av svågern. Ööhh? (Han valde att lägga en förmögenhet på mina barn i stället) En tomte av svärfar, fin. En lott av min morbror, typiskt det blev en nit. 1000 spänn av mamma att spendera på bara mig, yes! På torsdag ska jag till Vingåker, då har jag råd att köpa tröjan jag ville ha. Tjoho!

God jul på er, mig och alla andra!

Nu är det äntligen jul! Barnen har fått klappar av tomten, de låg i öppnaspisen i morse när de vaknade. Men det är bara att erkänna att barnen växer. Min åttaåring talade om för mig och sin syster att det där med tomten är bara påhittat det är jag som fixar det. Fick honom att förstå att även om han har förstått det så behöver han inte tala vitt och brett om det och krossa dottern tanke om den snälla tomten. Vi gjorde en överenskommelse, han tror och vet vad han vill och dottern får tro att det var tomten ett par år till. Tur att han kan spela med när han vill.

Nu har vi tittat på filmen som tomten gav. Nu är det bara fyra timmar innan vi ska gå till farmor och äta. Bara sju timmar kvar tills barnen får sina paket. De har redan börjat tjata om att få öppna varsitt paket till... Det kommer att bli en lång dag... De ska nog få öppna varsitt paket om en stund. Man kommer ju ihåg hur LÅNG julaftonen var när man var liten. Barnen är nog inte de enda som ska vara snälla på julen även mammor borde vara lite snälla. En god och snäll jul på er alla!

Barnen väntar och väntar

Nu är det snart jul! Dottern inventerar alla paket under granen för att kolla vilka som är hennes. Barnens julkänslor har smittat av sig på mig. Äntligen! Vi har åkt pulka på alla 3 mm snö som kom i natt. Det gick! Fast efter ett par försök så åkte de mest på gräset för snön var slut i backen. Backen kanske är att överdriva, vi gick till svärmor och åkte på hennes jordkällare. Våran är för hög och brant så där är livsfarligt att åka. Nu är snart skinkan färdiggrillgerad så då blir det en mumsig macka med julskinka med en stor mugg te till. Vissa saker på julen smakar faktiskt riktigt gott! Fast inget slår ju knäcken, den ska jag göra i kväll...

Mmm

Kolan blev kanon så nu känns det mycket bättre. Vill någon öka på sin julstämning så kommer receptet här:

100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
 
Gör kolan i en vid tjockbottnad kastrull.
Smält smöret och blanda sedan ner övriga ingredienser.
Låt småputtra i ca 30 min.
Kolan är klar när den klarar kulprovet. Själv använder jag en termometer
och då är 130 grader perfekt.
Häll ut smeten på en bakpappersklädd plåt.
Skär i bitar när den stelnat.

Försöker fixa lite julstämning

Jag vill ha snö!!! Hur jag än försöker så går det inte att få full julstämning utan snön. Jag har matat fåglarna i vår grönbruna trädgård...det hjälpte inte. Jag har bakat pepparkakor...det hjälpte inte. Barnen har klätt granen...det hjälpte inte. Nu gör jag det enda som faktist hjälper ibland...jag gör godis! Seg och underbart doftande kola. Nu borde det komma lite julstämning eller hur? Återkommer med receptet om den blir bra...

Det luktar jul hos mig

I dag har jag och dottern varit till skogen och hämtat en gran. Ja, vi hade fått lov av markägaren (läs svärmor) för den som undrar. Vi hittade en liten gullig sak som passade i vårt lilla hus. Så nu luktar det gran i hela tv-rummet och det gillar jag, skogsmänniska som jag är. Men det vart lite si och så med dekorationen för kulorna ligger tydligen kvar på mammas vind... Hmm... I morgon bitti bär det visst i väg till lilla mamsen för att fixa kulorna.

Godis är gott

Gjorde egen dajm nyss. Det var busenkelt och gott. Gör så här:

Dajm

3 msk margarin
1 kaffekopp socker

Smält i en kastrull och tillsätt

2 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
2 msk sirap

Koka på svag värme i 7 minuter.
Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på.
Skär i bitar innan den stelnar helt.
Ät och njut!

Gräsänka igen

Nu har han åkt igen mannen men i kväll tog han med sig sonen så det är bara jag och dottern hemma i kväll. Och i morgon och i morgon kväll. Sen kommer de hem och sover och sen sticker de till Göteborg på lördag kväll igen. Det är som vanligt med andra ord minus ett barn som bara brukar följa med på loven. Det är tur att man vänjer sig vid att ha en man som kommer och går lite då och då. Man får vara glad att han inte ligger ute på jobb hela veckorna. Han kommer ju hem varannan dag och sover, duschar, äter och åker igen. Men jag är glad för i morgon får jag sovmorgon...(hoppas jag) sen ska vi till veterinären med Sven så det inte kliar i hans öron mer. Och så ska jag och dottern hälsa på en kompis och få lunch där så jag behöver inte laga mat heller. När vi kommer hem ska vi gå till skogen och hugga en julgran. Det blir en toppendag imorgon! Hoppas vi hinner koka knäck... Det vore så himla gott!!!

Morgonstund har guld i mun

Jag gillar verkligen morgonstunden. Man är pigg och glad och ser fram emot en ny härlig dag. I dag tror jag dessutom att jag kan få lära mig något nytt och spännande i skolan. Till skillnad från resten av veckan när vi fått lära oss om vår mats näringsämnen och kroppens system för att ta vara på energin den ger. Suck! Det känns som vi gjort det förrut. Typ en, två, tre eller fyra gånger förut... Dagens possitiva tanke är att det kommer bli en helt ok tenta att plugga in. Fast då kan det bli svårare att motivera sig att plugga... Ja ja det blir nog bra.

Ibland åker man tio mil för att köpa fel jeans...

Jag och kompisen åkte till Vingåker för att köpa jeans till hennes sambo i dag. Visst jag följer med och tittar för det är alltid kul tänkte jag. Hon hämtade mina barn och fixade mat åt dem så när jag kom hem så var allt fixat. In med en unge hos farmor och en somnade i framsätet. Vi hittade ett par jättesnygga jeans till honom i rätt storlek. Å så råkade vi hitta ett par till mig med. Jag som skulle följa med som smakråd bara. Oops! När vi kommit hem och jag är rätt nöjd med mitt impulsinköp så ringer hon... Jeansen passar inte! Så nästa torsdag bär det av till Vingåker igen. Undra vad jag ska unvika att köpa då. I dag kostade mitt "jag ska bara följa med och titta" 500 kr. Undra hur dyrt det blir nästa vecka. Speciellt när jag råkade få syn på en väldigt fin tröja där....Hmmm vi får se hur det går...

Knäcken sket sig men jag är glad ändå...

Glömde köpa knäckformar så det blev ingen knäck i dag. Suck! Jag som var så sugen. Men jag gjorde en ny pepparkaksdeg och den smakade rätt gott den med. Testade att koka kola men den blev för lös. Fast god var den när man åt den med sked mmm... Jörgen var rörd i dag när han tackade för alla nomineringar till Örebro Universitets bästa pedagog. Han är bäst! Så är det bara! Tänk att vi har fått ha universitetets bästa lärare det är inte undra på att man är lite nervös för nästa kurs när man ska in i pedagogikträsket igen. Jag vill stanna hos naturarna ett år till! Nu är det bara två dagar kvar till jullov, Jippi!

Bläcket i skrivaren är slut igen...

Typiskt! Jag har städat hela kontoret för att leta efter mina försvunna papper men inte hittat dem. Jag fortsatte ut i köket och tog hela bänken där i fall att papprena låg där. Jag drog fram dotterns säng bara i fall att och fortsatte sedan så genom hela huset. Jag har fortsatt att leta tills för en stund sen för då gav jag upp. Jag tänkte att det var bara att skriva ut allt ihop igen. Suck! Men det är bara att göra. Nu kom nästa problem när jag hade skrivit ut nästan allt... Bläcket tog slut!, letade igenom mina nystädade lådor och insåg att det finns inget mer hemma. Det är bara att ge upp! Men jag har ett välstädat och fint skrivbord nu.. och under skrivbordet... och bakom allt... och under allt och jag hittade boken jag letade efter i helgen... Bra! Fast nu behöver jag inte den längre! Nu står den på rätt plats om jag skulle villa hitta den en annan gång...

Man måste hitta det som är possitivt varje dag. I dag är det att jag har ett välstädat skrivbord och jag har träffat mina klasskompisar som jag inte sett på fem veckor. Kul!

Jag blir tokig!

Det är en person som driver mig till vansinne i min närhet! Jag själv! Undra hur glömsk man kan vara innan man klassas som dement?? Jag bara undrar... Jag letar ständigt efter mina nycklar, vantar, plånbok och mig själv. I går packade jag våra ryggsäckar för att jag inte skulle vimsa runt här hemma på måndagsmorgonen som vanligt. Då ringer en kurskompis och vill att jag ska ändra några saker på vårat gemensamma arbete. Jag tar fram mappen med mina tre rapporter, shema, intyg från VFUn och utskrift från de två artiklarna som vi ska ta med i dag. Jag börjar att ändra men ber att få ringa upp när vi ätit middag. Glömmer först bort att ringa men kommer på det efter en timme och ringer upp och gör de slutliga ändringarna. Går till datorn och fixar det och skriver ut det. Nu kommer problemet... Var är mappen med alla viktiga papper??? Jag letar, mannen letar, sonen letar... Den är försvunnen och jag minns inte var jag har lagt den! Jag gav upp och tänkte att om jag sover så kommer jag säkert på var den är... Nej det funkade inte. Nu ska jag äta sen kanske jag kommer på var den är... Man kan ju alltid hoppas. Men var la jag plånboken igår? Hjälp!!!

Njut av dagen och strunta i alla måsten!

Läxorna är klara! Julklapparna är klara! Julkorten är snart klara! Alla stora måsten är klara! Nu är det bara att strunta i alla onödiga måsten och njuta av dagen. Vem bestämmer att jag måste städa just nu? Förmodligen jag själv så då kan jag ckså bestämma att jag struntar i det i dag och vilar! Å vad skönt att strunta i allt jobbigt för en stund och bara njuta av att vara hemma med mina barn. När alla rapporter till skolan var klara firade vi med att åka till Hallsberg och bada. Det var kul och sonen tog ett märke (han har äntligen lärt sig att simma) och jag och dottern åkte vattenrutchbana det tyckte åtminstonde hon var kul. Att hitta på något sätt att fira är alltid skoj. Allt firande behöver ju inte vara samma varenda gång. Fira mera! Njut av dagen! Snart är julen här!

julklapparna är fixade!

Nu är jag klar! Vet ni vad skönt det känns... Visserligen är de inte inslagna men det gör inget för de är valda, betalda och hemburna och det är det allra viktigaste. Det bästa av allt är att jag inte behöver fixa det nästa helg när ca en miljon människor kommer att vallfärda till Marieberg. I dag var det mest medelålders och pensionärer ute och handlade julklappar. Det är helt okay för de har inga barn som springer omkring och gnäller när föräldrarna drar med dem in i ännu en affär och de har lite lugnare tempo så man kan lätt springa förbi när man vill hinna med ett inköp till. Inga barnvagnar eller skrymmande kundvagnar i närheten. Ja vad kan man säga annat än att dagen har varit toppen! Dessutom var det ganska gott fika i halvtid och vi fick sitta på höga stolar så att man kunde dingla med benen. Det är inte alla som får göra det!... Nu kan jag lägga det där med julklapparna bakom mig och konsentrera mig på de återstående stressmomenten. De tre rapporterna som ska vara inlämnade på måndag som inte är klara...(hjälp!) Det får bli lördagens problem. Julkorten som ska tillverkas, skrivas och hinna skickas. De får bli söndagens problem! Å så var det mamma... henne hinner jag med i morgon eftermiddag. Jaha då vet jag vad jag ska göra i helgen då...

Den sköna tystnaden

Nu är den bästa tiden på dygnet!  Mina barn sover och det är alldeles tyst här hemma. Katterna sover, mannen är och jobbar och jag är kung över fjärrkontrollen. Tänk att få titta på vilka nonsensprogram jag vill, eller varför inte en romantisk komedi där slutet redan är förutsägbart efter fem minuter. Hoppas det inte är allt för egoistiskt att säga att tiden från 20.30-22.00 är den bästa stunden på hela dagen. Jag älskar mina barn och för all del även min man mer än något annat på jorden men jag skulle inte orka göra det om jag inte fick min tysta sköna stund några gånger varje vecka. Det bästa är nog att få välja vad man vill göra utan att någon annan kan ha en åsikt om det. Man behöver inte finnas till hands för någon utan man kan tända ljus och krypa ner i soffan och mysa. Eller varför inte kunna ringa en kompis och prata utan att bli avbrutna av mina kära barn minst 100 gånger. 100 kanske var att överdriva men många gånger kan det bli ibland tyvärr. Nu ska jag njuta lite till av min tystnad sen är det kudden som gäller så att jag orkar med morgondagen med allt vad det innebär med luciafirande och annat.

depression

Jaha jag är visst en deppig person, ja enligt radion i alla fall. Lila är den färg som står för depression och personer som gillar lila är visst mer deppiga än andra. Men hur jag än känner efter så kan jag inte hitta några deppbasiller. Hmm... Jag ska nog fortsätta med min egen tolkning av färger. Blå står för lugn (inte sorg och ledsamhet som på radion) och rött står för glädje. Eftersom jag gillar lila borde jag vara en blandning av lugn och glädje, eller?  Jag vill vara en glad skit som står stadigt på jorden. Det kan jag förresten garantera att jag gör med mina fötter i storlek 41 till mina 167 cm så kan jag inte blåsa om kull så lätt. Fast de är förresten ganska lätta att snubbla på både för mig själv och andra som kommer i närheten av mig. Men en bra grej är det med stora fötter. När det är rea tar skorna i storlek 37 och 38 slut direkt men 41orna kan finnas kvar ett tag... Ja man får leta fördelar när man är en storfot. Fast man ska inte klaga, mamma har 42 och då är det näst intill omöjligt att hitta skor på damavdelningen. Var glada och possitiva människor även om ni är liladiggare! ;)

julklappsstress

Jaha då har den börjat igen då, julklappsstressen! I dag är det två veckor kvar till julafton. Hjälp!! Hur ska jag hinna köpa klart alla julklappar? Jag ringde en kompis så nu är det spikat, på fredag ska det ske. Alla julklappar som är kvar ska köpas in då... Så nu till den andra stressen, jag måste bestämma vad jag ska leta efter på fredag. Jag är en person som gärna planerar saker så jag skulle hemst gärna veta vad jag ska köpa till var och en redan i dag. Jag började med en lista nyss... Tänkte att det inte var så mycket kvar men insåg snart att det var massor. Puh! Men på något härligt sätt så brukar jag alltid fixa det. När julaftonsmorgon kommer så brukar allt vara klart. Jag har spikat två julklappar än så länge. Svärfar ska få en stock snus för då blir han glad. Han kan vara något otacksam att köpa presenter till men på farsdag köpte jag en dosa snus och en fin dyr tidning om veteranbilar och han var helt klart mest nöjd med snuset. Så så får det bli! Svågern han ska få stora ludna tärningar till sin raggarbil, det kommer att höja värdet på hans pilsnerbil avsevärt. Jodå det blir nog en bra jul i år också, eller hur?!

Mycket måndag idag

Varför är det så att vissa måndagar är mer måndag än andra? I dag är det en hel del måndag. Jag började dagen med att inte få i gång min bil! Den startar alltid och eftersom jag bor på landet är jag helt beroende av den. Bara till att väcka gubben och tala om att jag var tvungen att låna hans bil, ut igen och flytta över ungar och väskor och mot skola, dagis och sen till min vfu-plats. Inser när jag kommer fram att parkeringstillståndet ligger i min bil hemma. Bara till att fråga runt till jag kunde få låna ett annat.

Dagen fortsatte tack och lov bättre när vi gick till skogen med alla barn. Ända till jag skulle göra lite kul experiment i skogen och göra bakpulverbomber. Vattnet var lite kallt så den small inte... tills jag gick fram och skakade den... oj vad mycket bakpulver jag har på hela mitt regnställ nu!!! Men det får man ta om man vill jobba med barn.

Men med tanke på vilken bra födelsedag som sonen fick i går så får man vell vara lite trött idag. Jag började dagen med att baka tekakor till räkmackorna som skulle vara till vuxenkalaset och sedan pannkakor till pannkakstårtan till barnkalaset. Städa undan i hela huset, blåsa ballonger och allt annat som hör till. Sen gick dagen i ett! Men det är han värd, fast jag är mest lycklig att det är ett år kvar till nästa gång. Då fyller han nio hoppas han går med på att vi har filmkalas eller något annat stillsamt. Det här årets trädkullslekande och annat tog nog knäcken på mig.

Välkommen till min nya blogg!

Kul att just du hittade hit!

Jag har funderat länge på att börja blogga men inte tagit mig i kragen förens nu. Nu kan jag förgylla mitt liv med ännu en hobby. Tiden brukar vanligt vis inte räcka till men en liten stund vid datorn ska jag nog kunna kosta på mig. Barnen brukar ju somna rätt tidigt och nu har jag ju ännu en orsak att skjuta upp pluggandet. Jag är ju ialla fall inte särskilt effektiv på kvällarna. Det går inte att få in saker i min hjärna när jag är trött. Jag pluggar helre klockan sex på morgonen... Ja ja någon måste ju vara morgonmänniska annars stannar Sverige!

Nu laddar jag för morgondagen... Måste städa hela huset, handla, slå in paket och baka pepparkakor som jag lovade i nått svagt ögonblick. Allt för att sonen fyller på söndag. Men vad gör man inte för sina barn... Jag skulle kunna göra en hel del. Men vänta förresten jag gör ju redan en hel del. Oops! Nähä nu är det dags att lägga det stora barnet och ringa mannen. Sen får jag lov att somna i soffan framför en bra film som vanligt. Det finns en och annan nackdel med att vara morgonmänniska. Jag har sett många halva filmer!

RSS 2.0