Nu är valborg slut för i år

Läste Pernillas kommentar och skrattar igenkännande. Klockan är straxt över tio och jag tänkte gå och lägga mig nu...Tänk att jag inte orkar vara uppe längre än så. Men ett trevligt valborgsfirande på Hagavallen var vi på. Tipspromenad (4 rätt), pilkastning (5 poäng), lotteri (vann en ficklampa) och så var det brasan som inte brann för det blåste för mycket här hemma på närkeslätten. Men korven var god och sonen vann en vas till mig så rätt lyckat blev det ändå. Trevlig valborg på er alla som orkar (läs ungdomar) och fortsätt fira några timmar till, själv ska jag snart gå och lägga mig. Extra grattis till Carro som fyller idag. GRATTIS!!! å så kungen förståss. Fast mest Carro.

Vilken härlig dag!

Den här dagen började lite segt, men sedan blev den bara bättre och bättre. Hemtentan är klar, jag ska få en hel del tillbaka på skatten och sen fick jag låna resterande kurslitteratur av busens lärare. Toppen för nu behöver jag inte köpa en enda bok till den kommande kursen. Jag har lånat alla jag inte hade, så istället för en utgift på 2000 kr så blev det 0! Vilken härlig dag!

När jag var till Örebro idag såg jag en liten sak som gjorde mig glad. Det stod tre arbetare vid infarten till stan. En gubbe, en kille och en ung tjej. De höll på med anläggningsarbete, grävde ner kablar eller nåt. De talade en stund (jag stod i kö till trafikljuset) sen tog killen och gubben var sin spade och den unga blonda tjejen svingade sig vant upp i grävmaskinen. Vad snopen jag blev...fast kul tycker jag.

Den är klar!

Jag har skjutit upp deklarationen länge nu för att det är så krångligt. Men nu är den klar, inskickad via internet och till midsommar kommer skatteåterbäringen. Jippi!

konstigt det här med motivationen...

Jag går i skolan och lär mig om att motivera mina framtida elever. Varför lyckas inte mina lärare på universitetet motivera mig? Jag ger mig fan på att det är den där grammatikens fel! På onsdag är det slut på kursen och  det känns toppen. Jag och mina barn ska gå på valborgsmässofirande på hagavallen och äta korv och gå tipspromenad som man ska göra som en lagom vuxen kvinna. Inga fylleslag vid Vretstorpsparken inte för mig. Fast ska jag vara riktigt ärlig så föredrar jag nog hagavallen nu för tiden...jag får väl skylla på åldern.

vad gör man inte för sin käre man

Jag har haft en shoppande helg. Man behöver sådant när man ska plugga. Det stavas motivation! Funkar alltid, det och choklad. Shoppade lite(?) i fredags, lite (faktiskt) i lördags och i dag har det blivit ett par jeans och fyra kjolar från Tradera. Hoppas det är slut på tentandet snart annars går jag väl i konkurs.

Nu sitter jag uppe för att buda på en mobil till mannen om två timmar. Han köpte en ny för inte alls länge sedan, en fin med många finesser...den är nu spräckt och det blir nu en ny stötsäker. Undra om jag ska gå och lägga mig och ställa klockan eller sitta en stund vid datorn... vi får se.

Läget är bättre!

Servicegubben kommer i dag och kollar på min tvättmaskin. Jippi! Annars är det mest plugg blandat med städning. Jag har skrivit ett halft svar på hemtentan i dag och städat grovhallen och badrummet. Nu ska jag skriva klart svaret på frågan och städa vidare. Motionen har jag redan hunnit med på morgonen för jag hade lovat att vi skulle cykla i dag till skolan. Det blev en sväng eftersom det är 4 km dit och 4 km hem när man cyklar. Solen skiner och livet är ibland strålande!

jag är sur...

Tvättmaskinen är sönder... Det finns garanti kvar men sist tog det fem veckor innan reparatören kom. Snälla låt det gå fortare den här gången.

man sover skönt på altansoffan...

Var till skolan i dag och hämtade hemtentan. Den första delen var inte så svår som jag trott den andra delen får vi se hur det blir med. Jag tänkte börja lite smått men det slutade med att jag somnade på altanen. Är nu vaken igen och lägger nog ner pluggandet till kvällen. Nu ska jag dammsuga huset efter låneböcker för i kväll kommer Örjan och bokbussen. Vi ska också hinna med att grattulera grannpojken som fyller tio år i dag. GRATTIS! Det var allt för stunden, jag återkommer...

hur kunde det bli så?

Träffade en person i dag när jag jobbade som för ett par år sen gick in i väggen. Hon har arbetstränat i ett år nu men provar nu att jobba på riktigt tre timmar om dagen. Hon har jobbat hela sitt vuxna liv på förskolan och har 25 års erfarenhet, men efter smällen kan hon inte ta för sig någonting. Hon stog ute på gården och viste inte vad hon skulle göra och allt hon gjorde gick i slowmotion. Det värsta är att de som kände henne tidigare säger att hon är inte samma person längre. Hon var en pigg och glad människa som älskade sitt jobb. Nu är hon ett psykvrak som driver sina arbetskompisar till utmattning. Det är som att ha ett extra barn i barngruppen. Hur kunde det bli så? Hur kan man få en helt ny personlighet efter att ha gått in i väggen. Att man ändrar sitt liv kan jag förstå, det var ju livsstilen som var en del av orsaken. Tycker synd om hennes anhöriga, de har det nog tuffast av alla.

alla beslut kan ändras

I går åkte busen cross, cross och lite till cross. De första två gångerna gick alldeles utmärkt. Sen blev han trött i armarna (man blir lätt det när man kört i tre timmar) så tredje gången skulle han bara köra lite innan han ställde in den. Det visade sig att det är ingen bra idé att köra när man blivit lite trött i armarna. Det slutade med en praktvurpa, blåmärken lite överallt och en svullen och knallblå fot. I går ville han aldrig mer köra cross...

Nu har svullnaden gått ner lite så nu föreslog han att om han tar dubbla raggsockor på den andra foten så kan han ta mina kängor i dag och då kan han nog köra lite cross i dag iallafall...
image25

den blev såå fin

Jag hade bilstädardag. Min bil ser ut som ny...nja kanske inte helt ny men betydligt finare än innan. Jag har nu tvättat den, dammsugit den, städat den innuti, bytt till sommardäck och satt på ny klädsel. Så här fin blev den:
image24

våren kom iallafall!

Solen har strålat vackert hela dagen. Vi var och hämtade våran fyrhjuling på förmiddagen så busen var nöjd för han har fått köra både den och sin cross idag. Själv åkte jag och jobbade på eftermiddagen på ett dagis. Vi valde att gå ut till mellis och äta ute och njuta av solen i de två timmar som var kvar på vår arbetstid. Energiskogen har slagit ut i dag så nu är våren här. Busen kom in med blommor som han hittat i trädgården. En jättefin bukett med vitsippor, svalört, lungört och vårstjärnor. Vid sånna tillfällen smälter mitt mammahjärta, han kan vara så gullig ibland.

Ny dag nya krafter

Jag har sovit som en gris i natt så nu är jag utvilad och pigg. Har precis läst klart boken som vi ska gå igenom i skolan i dag. Dagen känns toppen än så länge. Det är visseligen två plusgrader ute och dimma. Men även dimman kan lätta. I dag ska jag bara gå i skolan mellan 9-11 så jag kommer utan problem hinna både äta, promenera och läsa de ynka 25 sidorna till fredagens lektion. I kväll ska vi på cabaré och titta på busen när han och alla i hans del av skolan har uppvisning. Trevligt!

Vad gör man när man inte vill mer?

Fix tröja med broderade blommor & hjärtan, så sött!

Det var så tråkigt att plugga så jag gick in på tradera en stund. Detta blev dagens inköp, en fix-tröja till kringelikrångel för fem kronor. Rätt bra tycker jag! Nu ska jag sova...zzzz

Vilken dag!

Nu ska jag ta mig en stor mugg te och en köttbullsmacka. Idag har jag pluggat, jobbat, handlat, pluggat igen, lagat mat (oxrullader med potatis och sås), orienterat (gud vad länge sen det var), lagt barn och pluggat lite till. Boken tar liksom inte slut... Men nu är det bara 50 sidor kvar. Enda problemet är att lektionen börjar kl.9.00 i morgon och boken ska var läst tills dess.

Nu ska jag gå och fika och läsa lite till tror jag.

önskar jag vore pigg

Jag är så himla trött! Gick upp kl. 5.50 i morse och efter en morgondusch så har jag pluggat, pluggat och pluggat. Muntlig examination i två timmar och sedan skynda till dagis och fritids för att skjutsa busen till strövarna med matsäcken som jag gjorde i morse och som har stått i bilen i kylväska hela dagen. Nu är min granne och vän så snäll och kommer snart hit så att jag slipper att ta med mig dottern när jag hämtar hem honom. Annars hade hon somnat i bilen och jag skulle inte få plugga i kväll utan vara uppe med henne. Nu räknar jag med att hon somnar snällt och jag kan börja läsa till onsdag eftersom jag ska åka och jobba i morgon på pluggtiden.

Men jag klarade examinationen tror jag och nu kan jag gå vidare i livet!

Jag tar tillbaka det där om måndagar

I vanliga fall gillar jag måndagar. Men inte i dag. Jag har inte hunnit läsa klart och känner mig inte förberedd för examinationen i dag. Livet rullar på men jag hänger inte med just nu. Nu ska jag fokusera på 14 april kl.16.45. Examinationen är över och jag och mina barn sitter och tar en fika i skogen. Najs!

37 sidor kvar

Det tar aldrig slut på denna bok... Nu ska jag gå ut en stund. Den gamla datorn ska ner till soptunnan för i morgon är det grovsophämtning. Ska även mata fåglarna. Fast de vågar nog inte visa sig för busen kör cross och passerar genom trädgården lite då och då.

det går framåt...

Nu har jag bara 58 sidor kvar. Det bästa är att det blir lite saker gjorda här hemma när man tar paus från pluggandet. Det blir många pauser...Nu ska jag dammsuga hallen sen ska jag göra 10 sidor till.

Det är så tråkigt att plugga när man är ledig

Har muntlig examination (prov) i morgon så jag måste plugga, plugga, plugga... Det är så tråkigt när man är ledig! I går var jag och satte upp staket runt mammas soldäck. Det blev ganska fint faktiskt. 2,5 h i snö och regn var kanske inte toppen men det gick bra för jag var klädd efter vädret. Nu ska jag nog ta hand om disken innan jag pluggar lite till. Tänk att disken känns roligt i jämförelse med att plugga!

Vad är spärrar?

Mannen och busen var och hämtade crossen som de valt ut idag. Nu efter ett par dagar erkände mannen att den kanske gick lite fortare än vad han sagt till mig tidigare. Allt för att jag skulle hålla mig lugn och inte flippa ur när jag insåg att min son som saknar spärrar skulle kunna dundra fram i 75 km/h. Hjälp! Jag har i alla fall vunnit en auktion på Tradera i dag som var ett ryggskydd för crossåkare i lämplig storlek. Det känns bra att störtar han så kanske han överlever åtminstonde.

Äntligen fredag

Äntligen fredag! Jag tänker njuta av känslan av helg hela dagen. I morgon bitti ska jag bita i det sura äpplet och ta tag i pluggandet till examinationen på måndag. Det blir plugga på morgonen, snickra åt mamma på dagen och plugga på kvällen. Men det är i morgon...i dag ska jag bara njuta!

Vilken tur!

Jag har blivit överbjuden i flera auktioner med tröjor till busen. Nu gör det inget om jag vinner resten. Och busen behöver alltid kläder eftersom han sliter kläder som få. Det vet alla som har träffat honom...

Kul att du och jag ska gå omkring i likadana klänningar i sommar Pernilla. Jösses vad snygga vi ska vara då! Jag räknar med att vara hemma nästan hela sommaren så vi tar gärna en sväng förbi dig när skolan har tagit slut. Fast just nu känns det tungt med denna förbannade grammatik. Men den ska vi väl klara oss igenom när vi klarat det som varit innan.

Har varit och jobbat några timmar på fritids på eftermiddagen. Det känns bra att komma till ett ställe som man varit  förut, inget krångel och ungarna vet var de har mig.

Oj!

Klicka för att visa Megabild! ME & I klänning medaljonger stl M  Den här blev det till mig från Tradera, hoppas den passar. Jag var tvungen att kolla tröjstatusen. Oj säger jag bara jag hade lagt bud på 8 (!) tröjor till... hoppas någon bjuder över mig på några av auktionerna.

varför lagom?

Jag har nu blivit lite biten av Traderaviruset. Jag har gjort fina fynd till kringelikrångel men blivit överbjuden på de flesta. Därför blev jag nu lite snopen när jag lagt några bud på tröjor till busen. Det är inte alls lika många som bjuder på långärmade tröjor i st.150 som gulliga klänningar i st.104 kan jag tala om. Jag la några bud extra för att vara säker på att få någon av tröjorna... Det blev tre bara idag...vi får se hur många det blir i morgon... Men han behöver långärmade tröjor för han har  växt ur alla under vintern. Jag måste nog se efter hur många jag har lagt bud på egentligen.

Stövlar blev det!

Det blev ett par stövlar! 53 kr plus frakt är inte illa. Värre är det med tennisskorna, skitsnygga men det finns en person till som vill ha dem...Jag har nu nått mitt tak på vad jag kan tänka mig att lägga för ett par skor som jag inte kan prova.

Ska kanske försöka lägga mig tidigt idag...eller inte vi får se... Jag har i alla fall sprungit en sväng i kväll. Busen var och provade på orientering till min stora glädje. Jag tycker inte man ska tvinga sina barn att utföra de sporter som man själv tycker är roliga, men det var han som ville prova och han tyckte det var jättekul.

spännande väntan...

Har lagt bud på Tradera. Jag vann auktionen med de rosa överdragsbyxorna till lilla kringelikrångel. Själv tycker jag de var lite väl rosa men hon är helnöjd... Nu väntar jag på om jag ska få köpa (låter konstigt med få köpa, men så är det) stövlar från Vagabond och ett par tennisskor från Puma. Jag leder men vi får se hur det blir...

Ååh här sitter jag med mina i-landsproblem

Jag sitter och svär över att jag inte fattar grammatiken och tycker att det är hemskt.

Någonstans finns en stackars flicka och vill hem. Jag ska inte tänka egoistiskt mer idag utan sända en tanke till henne och hennes föräldrar. Hoppet är inte slut än

gräset är inte grönare på andra sidan...

Jag är trött på att inläggen försvinner när man trycker på spara & publisera... Därför försökte jag blogga på bloggspot i stället. Där händer det hela tiden också så jag ska nog lära mig att skriva i word och klistra in så att det inte försvinner hela tiden. Ska nog komma tillbaka till blogg.se iallafall...

Jag har flyttat

Det har varit lite strul på blogg.se så jag har flyttat min blogg tillfälligt eller föralltid, vi får se hur det blir. Vill man fortsätta läsa min blogg hittar man mig på
http://pz2-pz2.bloggspot.com
Välkomna!

Jag gillar måndagar!

Måndagar är varje veckas nya chans att bli perfekt!

Idag är det fredag och jag är mest trött. Veckan har varit toppar och dalar men som vanligt så väljer jag att fokusera på det possitiva. VÅREN har kommit! Jag har haft vårjacka hela veckan utan att frysa. Det blommar överallt igen, jag har blåsippor, vitsippor, vårstjärnor och massor av annat trevligt i min trädgård. Jag har varit hundvakt i dag och det gick bra till och med mamma var tvungen att hålla med om att han är väluppfostrad och en ganska trevlig hund. Barnen hade med varsin kompis hem i dag och vi grillade korv ute över öppen eld. Det var ännu ett trevligt vårtecken. Nu ligger de mätta, trötta och ganska nöjda i soffan och tittar på askungen 3.

konstigt...

Jag hade en etta när jag jobbade idag. Det jag upplevde som lite konstigt var att små sjuåriga tjejer (de smartaste i klassen) kunde vara så utstuderat taskiga mot både sina vänner och ovänner. Samtidigt trodde de att ingen vuxen såg något bara för att deras föräldrar tror att de beter sig som änglar bara för att de är duktiga i skolan.

Men skärp er, så fort en vuxen vänder ryggen till så tappar de sin gloria.

Själv var jag en liten ängel när jag var sju. Fast jag kanske var så smart eftersom jag inte var elak...eller så var det jag var eftersom jag inte var det...hmm jag får fundera på det i kväll...

äntligen!

Äntligen kan man blogga igen! Har haft massor att skriva om när det inte har gått. Men nu kommer jag inte ihåg någonting...konstigt.

Fast ute är det vår och det är underbart!

RSS 2.0