Varför alltid jag?

Jag vaknade klockan sex av att katten vrålade och regnet öste ner. Låg och drog mig en stund och somnade otroligt nog om. Det visade sig vara en dum idé när vikarieförmedlingen ringde och väckte mig klockan åtta... Hon hörde nog att jag var lite vilsen och återkom efter en liten stund. När jag vaknat till, ringt och fixat allt till mina barn (farfar, dagis, Monica,Ilona och dagis igen...) var vi klara i tid klockan nio. Då hade busen redan gått till farfar för han vägrade åka till fritids... Solen sken och jag var på strålande humör eftersom det regnat på min törstiga trädgård under natten. In i bilen och då inser jag dagens andra misstag...jag stängde inte bilfönstret i går kväll...

Dagen har annars rullat på och allt har fungerat tills jag och kringelikrångel skulle handla...jag hade glömt handväskan hemma...bara att vända om och göra om hela proceduren en gång till...Nu är det bara lite dammsugning och lägga barn kvar sen får det banne mig vara nog för i dag.

Jag hoppas nu på att mina barn somnar snällt så att jag får en lugn stund och vaknar utsövd när klockan ringer i morgon bitti...Håll tummarna för min skull

slut på helgen

Nog för att dagarna går i varandra när man har sommarlov men nu är det faktiskt söndagkväll. För den som läst min blogg förr vet att jag gillar måndagar så jag ser fram emot morgondagen. Fast det uttalandet kanske jag ångrar i morgon bitti när jag inser att jag måste städa huset... På eftermiddagen kommer det en kompis som har med sig sina två barn. Det blir kul för jag gillar henne, hon är en trevlig prick. Hoppas bara våra söner kommer överrens...de kan ha lite skilda uppfattningar om saker och ting...men de har inte lekt på länge så det går nog allatiders!

Var på fotbollsskolan nästan hela dagen sen var hela familjen(!) ute och cyklade en sväng. Det blev en aning skumpig färd över stock och sten men annars var det trevligt.


Busen på fotbollsskola

Fotbollsskola

Busen har varit på fotbollsskola hela dagen och for direkt på kalas efteråt. Vi får se vilket skick han är i när jag hämtar honom om en timma... Det var trevligt på fotbollsskolan, jag prickade av de som kom och kokade kaffe och annat. Trevligt för att de andra mammorna som också hjälpte till är så trevliga;) Nu ska jag njuta av lugnet innan stormen när han kommer hem...

Då var det morgon igen

Vaknade klockan sex och kunde inte somna om. Om en timme så ska jag och busen åka till fotbollsskolan. Jag har lovat att hjälpa till på förmiddagen. Bäst att gå och fixa en god frukost innan familjen vaknar så kan jag äta i lugn och ro.

Vi cyklade till en kompis i går. Det var en mil enkel resa och det gick förvånansvärt bra att cykla tyckte jag. Väl där kom en kompis till busen över så han var helnöjd med utflykten. När vi efter några timmar hade cyklat hem var jag ganska trött så vi åkte till the big M och åt. Sen åkte vi en kurva till Askersund och åt glass. Det var kallt men gott!


Jag provade min nya kamera lite och det blev visst 114 bilder i går. Jag måste nog köpa en extern hårddisk tror jag...

fredag morgon

Nu är det morgon igen. Jag är hungrig men ska nog gå och duscha först... Lika bra det. Efter lunch ska jag och barnen cykla till en kompis och hälsa på. Har inte kollat vädret än men bara det inte blåser så går det bra att cykla.

Många ungar blev det...

Busen lekte med en kompis...kringelikrångel ville också ha en kompis... Det hela slutade med att det kom tre barn till och en mamma och sen en kompis till och en mamma till... Sen åkte en mamma och två barn så då blev det bara sju personer kvar hemma. Jag blev lite snurrig men trevligt var det.

Vi tog sedan en liten sväng förbi Björka trädgård för  Carin har halva priset på alla perrener och sånt har ju jag svårt att motstå... Värre än klädrea faktiskt. Köpte lite nya blommor till krukorna där de överblommade pensérna satt. Nu är det fint igen och jag han fixa lite i trädgården faktiskt.

I morgon ska vi vakta den sovande mannens telefon och visa skrotnissen rätt. I morgon är nog en glädjens dag för svärmor som ska bli av med 30 kubik med skrot hemma på backen. Själv är jag glad för det kommer innebära en fin slant till fyrhjulingen som inte var helt gratis.

Jag älskar min nya kamera!

Var en runda i trädgården för att prova nya kameran...den tar liiite bättre bilder än den gamla kan man säga.
Här är några blommor jag hittade på min runda

Jag hittade ett och annat ogräs också så nu ska jag gå ut och fixa lite i trädgården

fula eller snygga?

Köpte ännu ett par solglasögon i dag. 40 kronor på Lidl tyckte jag var ett lagom pris. Men jag har inte bestämt mig om de är fula eller snygga...får känna in dem lite i morgon, hoppas solen skiner för annars ser jag ut som en vilsen fluga i dessa...


I morgon ska jag ut och fota med min nya kamera! Jag kommer att fota allt som kommer i min väg så håll er framme eller borta hurvida ni vill bli förevigade...

cykeltur

Vi tog en liten cykeltur i dag...den tog nästan fyra timmar. Vi tog kontroller på Naturpasset, hade picknick, matade ankor, åt årets första mjukglass och cyklade en hel del.

Första kontrollen efter fyra kilometer, hur många stenar finns det vid södra ingången vid Skogstorpsskolan?
  

Barnen utforskar ön i Kumlasjön. Ännu en grävd pöl på närkeslätten. Här låg det för ca 80 år sen en soptipp. Ganska snygg soptipp om jag får säga det.

god morgon

Nu är det dags för en god frukost sen är det dags för dagens utflykt. Jag ska packa lite matsäck sen bär det av med cykel mot Kumla. Vi ska ta lite kontroller på Naturpasset och ha piknick vid Kumlasjön. Mysigt värre!

5 minuter var för kort tid

Jag gav med mig...de fick leka en stund till. Men snart måste de ligga i sina sängar och sova sött.

Saker jag hittade i växthuset...




Aklejorna som jag satte har tagit sig och blivit omskolade i dag.

dagens svåraste nöt

Om fem minuter kommer dagens svåraste nöt. Hur får man två övertrötta busungar att gå och lägga sig?

Kringelikrångel gjorde teckningar till lilla Wilda i dag men hon kunde inte vänta tills vi ska åka dit utan vi har varit och postat dem. Helst ville hon åka och lägga det i deras postlåda om hon inte fick hälsa på i dag. Enda problemet är att det är 8 mil enkel resa dit... Efter viss övertalning gick hon med på att åka till posten i Kumla.

Mmmm

Tekakorna smakade kanon! Varför inte prova ni med... Kringelikrångel tog en påse och sprang till farmor med. Hoppas hon blir glad. Då kanske jag får fixa färdigt i växthuset i fred.

tekakor från frövi

Jag och kringelikrångel bakar tekakor från frövi. Hoppas de smakar gott för jag är hungrig. För den som vill baka enkla men goda tekakor kommer receptet här till 40 mumsiga tekakor

8 dl havregryn
1 liter lättmjölk
175 g margarin eller smör
75 g jäst
0,5 dl socker
1 tsk salt
ca 2 liter vetemjöl

Låt havregrynen svälla ett par timmar eller över natten i mjölken. Smält matfettet och häll det i havregrynsmassan. Lös upp jästen i lite av vätskan. Blanda i de torra ingredienserna. Spar lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa ca 20 minuter. Ta upp degen på bakbordet och knåda den med resten av mjölet. Kavla ut degen till en rektangulär platta. Ta med ett runt mått (ca 10 cm i diameter ut tekakor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa ca 30 minuter. Grädda kakorna i 225 o C mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Om du inte har en assistent eller grymt effektiva armmuskler så gör halv sats, degen kan vara lite tungjobbad.
Jag tar inte ut dem med mått utan rullar bullar och sedan kavlar ut dem till tekakor.

grattis elin

Kom på att jag har en kompis som fyller år i dag. Vi hörs inte så ofta och hon bor sedan ganska många år 50 mil bort. Men jag tänker på henne och i dag är det hennes födelsedag. Hurra för dig Elin på 34 års dagen!

god morgon

Kringelikrångel drömde och väckte mig. Jag fick henne att somna om men för mig var det kört. Kul att vara ledig och gå upp halv sex. Eller? Men nu får jag lite lugn och ro innan de vaknar. Det är ju ganska skönt det också...

Var positiv!

Hittade ett litet citat ur boken Var positiv!

Det gäller att vara tacksam över det vi har
och inte otacksam över det vi saknar

Så nu ska jag förneka alla dagens svårigheter och gå och lägga mig i min sköna säng i mitt hus i vårt härliga land. Kan man begära mer än så?

vad innebär tystnad?

När två barn som leker blir tysta kan man oftast hitta dem göra något olovandes. Men i dag gick busen och hans kompis en sväng till verkstaden för att kolla på de motordrivna fordonen (han hade en kompis här som delade hans intressen för allt med motorer) sen skulle de gå och titta vad farmor gjorde. När jag en halvtimme senare ringer till svärmor för att kolla om hon kan skicka hem dem till mellis förklarar hon snällt att det har hon redan gjort för tjugo minuter sen. Lite snopen går jag till busens rum där det är helt tyst...där sitter två ungar och bygger snällt med lego. Tänk att i dag betydde tystnaden bara full konsentration när de byggde lego. Vad snopen man kan bli när man drar förhastade slutsattser.

jippi!

CANON PowerShot S5-IS/NON 8 Mpix 12x zoom (2077B009) 
En sån här kamera har jag beställt. Jag är såååå himla glad över att jag äntligen ska kunna ta bra bilder. På onsdag eller torsdag ska jag hämta den.

hmm..

Skulle vilja göra något kul när jag är ledig. Istället städar jag kontoret...
Jag vet att det behövs men kul är det inte!

tog en liten sväng

Vi åkte en liten sväng till Brevens i går kväll. Sen tog vi en liten omväg förbi Högsjö och stannade till i Vingåker för att köpa var sin korv. Jag vet att det var lätt pensionärsvarning på den utflykten men trevligt var det.

I dag ska jag börja riva vårt uthus så jag kommer att ha fullt upp... Målet är att det ska kunna stå ett fungerande förråd där innom en inte allt för lång tid.


midsommarstången vid Brevensbruk är väldigt speciell. Synd att min puckokamera inte kunde ta en bra bild.
  

Vädret är lite skiftande idag

Ibland lyser solen och ibland regnar det. Allt kan hända på en liten liten stund.


Tur man kan ta skydd på altanen...


Snart skiner solen igen och då ska jag gå ut och rensa lite mer ogräs.


Min dag än så länge


Vi åkte fyrhjuling i dag(den lilla) och busen åkte cross


Vi åkte en sväng till skogen, det var kul...


Visst är kringelikrångels nya foppatofflor orosa för att vara valda av henne

Så var det över för den här gången

Lugn midsommarafton förutom att en kompis till oss kom över med sin son, sin flickvän, hennes tre döttrar och en pojkvänn. Kul att tvätta och laga mat i den familjen...tre tonårstjejer, då krävs det nog en del tvätt...

Nu ska jag och kringelikrångel ut och åka fyrhjuling TJOHO!!

Glad midsommar

Så har man varit och firat lite traditionellt med regn och jordgubbstårta hos mamma. Vi får se om det händer något mer i dag eller om det blir lugnt och skönt. Fläskfilén ligger i marinad så god kvällsmat kan utlovas i allafall.

Fy för shopping

Vi var på en liten shoppinrunda jag och kringelikrångel. Alla var och handlade i dag tror jag... fast hittade man bara en parkeringsplats så var det inga problem för alla var i mataffärerna. Vi hittade shorts till mannen, vi får se om de passar och duger när han kommer hem. Sen skulle vi bara en liten sväng in på Lindex...det blev en dyr sväng. Byxor till båda barnen, två tröjor till kringelikrångel och flipflopps till busen. Nästa stopp Uffes lada där vi köpte foppatofflor till busen, glass till kringelikrångel och pluppar till alla foppatofflor. Sen blev det fikastopp hos mamma på vägen till Kumla eftersom de inte hade några små tofflor på Uffeslada så var vi tvungna att åka till Kumla. Det visade sig att de rosa i hennes storlek var slut men hör och häpna så valde hon glatt ett par blå! Ibland blir även jag förvånad. Vidare nu in på apoteket åt mamma som har dragit på sig en fin förkylning till midsommar och förbi henne igen på vägen hem.

Summan av kardemumman blev att jag efter en hel del shopping var helt slut och hade skapat vissa hål i plånboken. Detta trots att jag kom hem med bara tre foppapluppar till mig. Snopet!

Vi handlade lite mat...


Dags för nästa shoppingrunda

Jag och kringelikrångel åkte till Willys för att fylla på matförådet. Det var vi inte ensamma om... Fick vända stax innan Kumla för det var en massa vägmaskiner ivägen och åka en annan kringelikrokväg. Blev lite förvånad när det var skyltat till Max från den vägen men insåg snart att det är tusentals människor på andra sidan skogen för där är den årliga Torpkonferensen för olika kristna församlingar. Folk åker från när och frärran för att bo i husvagn på en åker och lyssna på nån som talar i en stor lada. Varför? Det kommer jag som inte är kristen aldrig att förstå. Att en av mina grannar gillar Torp kan jag förstå för de hyr ut sin husvagn varje år och åker sedan på semester för pengarna.

Nu när jag och kringelikrångel har vilat upp oss efter morgonshoppingen ska vi till metropolen Hallsberg för att gå på Lindex, Dressman och Uffes lada. Sen blir det en kurva förbi mamma för att kånka upp ännu mer loppissaker på hennes vind.


God morgon

Jag inser att det är midsommarafton i morgon så vi ska nog åka och handla direkt efter frukost i dag... Det blir en tur till Willys klockan åtta. Solen skiner och jag är fortfarande glad över att min hall är klar. Det såg riktigt bra ut när jag var där och kollade i dagsljus nyss. Ha en härlig dag!

före och efter

Nu har jag målat klart hallen. Min kamera är sopdålig att ta bilder med om inte det är mycket bra ljus men jag tror man ser skillnaden iallafall.
FÖRE:


EFTER:




Jag är nöjd att allt det gula är puts väck!


?

Hur kan tre småtjejer låta som en helt dagisavdelning? Får nog skaffa öronproppar...

barn kan tydligen bli fler??!

Åkte till midsommarfirande på dagis med en i bilen och en på cykel. Jag kom hem med fyra i bilen...visst är det konstigt att de förökar sig när de träffas? När vi åkte hem kom regnet och jag blev glad för min trädgårds skull som är snustorr. Sen kom jag på att jag glömde ta in tvätten...då var det inte lika roligt längre...

midsommarfirande

Nu ska vi ut och plocka blommor till midsommarfirandet på barnens fritids och dagis. Barnen och personalen var ute och letade blommor i går men det mesta var överblommat i närheten av dagis och fritids. Här hemma däremot så har vi som mest vilda blommor just nu så det räcker att gå en liten bit vid vägkanten så har vi nog en hel hink med blommor. Sen blir det jordgubbstårta på dagis...mums!

vill ni se en fin blogg?

Var inne och tittade på en fin blogg som jag gillar. Tjejen är grym på scrapbooking (undra om det stavas så?) och hon lägger ut bilder på kort som hon gör. Vill ni ha inspiration så gå dit. Själv skulle jag villa lära mig göra fina kort och så men tiden måste först räcka till att leva, äta och sova sen ska jag nog gå en kurs eller så...

bloggen hittar ni på:
http://smurfmamman.blogg.se

trött men nyfixad

Min nya tröja kom i dag och jag bestämde mig för att gilla den. Frisyren blev inte så ny men lite nya slingor blev det i alla fall. Jag lovade att Marina (min frisör) att hon skulle få fria händer när jag klipper mig nästa gång i augusti. Hon har gjort mig nöjd alla gånger hon klippt mig hittils så jag är inte orolig.


Lilla jag, trött men nyfixad!

det är många borde nu

Jag borde göra en massa nu men min kvällströtthet säger att jag kommer att göra så lite som möjligt... Fast några måsten ska och måste jag göra...hänga tvätten...vattna växthuset...jaga rätt på ungarna och stoppa dem i säng...bäst jag börjar...

det ska bli ordning på barret

I dag ska jag och kringelikrångel klippa oss. Hon är jättespänd för det är första gången hon ska till frisören. Jag har alltid klippt henne men i dag ska ett proffs ta hand om hennes hår. Själv ser jag fram emot att få ordning på barret och få lite nya slingor i det så att mina ålderstecken döljs lite...

nu hände det igen...

Jag är så trött så jag somnade när jag la kringelikrångel. Ibland är jag helt hopplös... Jag har städat busens rum i dag, det blev 1,5 sopsäck med skräp! Han gick äntligen med på att jag fick slänga alla bionicle burkar. Sen åkte det en massa annat i sopsäcken när han inte såg så nu är det riktigt fint på hans rum. Det är tur det för hans kompis ska sova över här i natt. Han är liten och smidig så han ska sova på busens soffa. Det skiljer bara sju månader mellan dem men han är lite mindre i storlek än min buse. Han väger hälften så mycket, har sju nummer mindre skostolek och är ca 20 cm kortare... Han är liten i växten och min är lite stor... Hoppas de kan (de vill nog inte men det vill jag) sova snart för jag är jättetrött...

morgonstund

Nu är det morgon och frukosten smakade bra. Köpte blåbärste i går och det var gott.

Tröjan blev min igår så nu ska jag gå runt i en tröja med sköldpaddor i sommar.

Ingen har ringt om jobb så det blir nog fortsättning på min storrengöring i dag. Busens rum står på tur och det kommer att ta flera timmar tror jag. Vi får se hur länge han orkar hjälpa till... om han ger upp så måste det vara jag som bestämmer om sakerna ska slängas, sparas eller säljas på vår loppis i augusti.

Ha en härlig dag i regnet som de har lovat

jag vill ha en sån här

Jag vill ha en sån här tröja
Meandi me&i sköldiströja S
Det är auktion på tradera på en sån här tröja snart och en går ut i morgon. Hoppas en av dem blir min.

skönsång

Stoppade kringelikrångel i baljan, tro mig ni vill inte veta hur skitig en fyraåring på landet kan bli. Men nu är hon ren och fin men ville sitta kvar och leka. Det är ingen risk att jag inte ska höra henne för hon sjunger det högsta hon kan på någon sång som jag tror hon komponerat själv. Vackert! Fast med tanke på att hon ärvt min sångröst så är det kanske inte helt vackert men det gör inget. Huvudsaken att hon gillar att sjunga!

Borde packa allas väskor nu så att jag slipper det i morgon bitti utifall de ringer från vikarieförmedlingen och säger att jag ska jobba. Får jag inget jobb ska busens rum storstädas, sen ska trappen upp målas för då är hallen färdigrenoverad. En renoverad hall för 189 kr. Tänk om alla rum som man renoverar kostar så lite...då skulle jag vilja fixa badrummet i morgon. Badrummet kommer att kosta betydligt mer att fixa...Nu skriker dottern att hon badat färdigt. Bäst att ta hand om henne...

nu får det vara färdigstädat för i dag

Nu har jag skurat badrummet och städat badrumsskåpet. Sen tog jag frysen när jag ändå var igång. Nu får det faktiskt räcka. Enda problemet är att jag måste åka och handla mat... undra när mannen kommer hem så att jag kan åka utan ungarna (det går liksom lite fortare då)...bäst jag letar på och motar hem honom...

hur kul är det att städa?

Sköt upp städningen i badrummet och tog altanen istället. Där har kringelikrångels alla leksaker legat medans jag har målat om hennes rum. Men nu är alla sorterade och dammsugaren har åkt runt ett varv också.

Dags för fika nu med busen, hans kompis och kringelikrångel. Jag har bakat sega chokladmuffins ur sju sorters kakor. De brukar vara mumsiga...

dags för storrengöring

Mitt hus har sett ut som ett bombnedslag den här veckan när jag bara har målat och jobbat. Nu är det dags för storrengöring och köket är precis klart. Dags att hänga tvätt och fortsätta en stund till...

Köket klart, nästa rum är badrummet...


scania

Det blir Scania till Västerås i morgon. Mannen ska köra en extrasväng och jag ska följa med. Tanken var att även kringelikrångel skulle med men han fick inte en tresittsig bil så det sket sig. Men även om han ska jobba så hinner ju vi prata i lugn och ro utan att ständigt bli avbrutna och det kan ju vara skönt...

Nu är jag lite småseg efter att ha jobbat hela dagen på dagis i dag igen. När det är så här härligt väder så väljer man att vara ute hela dagen och konstigt nog så blir man bra seg av det. Jag kollade stegen på mobilen och jag hade tagit 11228 steg i dag och då har jag bara gått från jobbet och till mamma (ca 500m) för att hämta busens cykel. Tillbaka så valde jag att cykla på hans 24". Det såg nog lite kul ut... Man går en hel del utan att man tänker på det när man är ute en hel dag... Undra på att man är hungrig när man kommer hem... Nu ska jag surfa lite och gå och sova. God natt och sov så sött!


vart tog värmen vägen?

Jag fryser! Jag har varit ute på dagis nästan hela dagen. Vi gick bara in när barnen skulle äta och när det kom en regnskur vid tre annars har vi varit ute på gården hela dagen. Konstigt att man blir så trött av en massa friskluft. Fast jag fryser mest och funderar starkt på om jag ska göra mig en kopp te när jag har varit ute och vattnat....vore nog gott...

Busen följde med mannen till Göteborg så det är bara jag och kringelikrångel hemma. Hon har fullt upp för hon har flyttat tillbaka till sitt rum nu i kväll. Jag har faktiskt fått henne att lämna en massa leksaker kvar ute på altanen som inte ska få flytta tillbaka till hennes rum så nu får hon plats i sitt rum.

Det är nog bättre att jag går och vattnar än att jag sitter här vid datorn och gäspar. Ha en lugn kväll för det tänkte jag ha!

hur kan man bli så trött?

Jag ska nog gå och lägga mig tidigt i kväll om jag ska kunna jobba hela dagen i morgon och på fredag. Busen var helt slut efter skolavslutningen i kväll (kan bero på att han valde att cykla dit och hem när vi andra tog bilen) han har varit uppe i varv hela dagen och fick gå på fritids till 16,45 för att stressa hem och duscha och byta om. Sen tog han då cykeln de 4 km till skolan firade avslutning och cyklade hem 4 km igen. Inte undra på att han var så trött och arg så att en hungrig isbjörn hade varit lugn i jämförelse med honom. Den som har sett min buse hungrig och helt slut förstår vad jag menar... Han är inte att leka med...

Kringelikrångel har fått visa sitt ROSA rum för mormor och farmor som inte var helt övertygade om att det var rätt färgval. Själv är hon helnöjd och i morgon kväll ska vi flytta in madrasser och leksaker i hennes rum igen. Ska nog skicka iväg ett sms till mannen att hon ligger på vårt sovrumsgolv och sover så att inte han trampar på henne när han kommer hem i kväll.

visst är det ROSA!

Så här rosa blev kringelikrångels rum...


Loke vågade bara kika in

Nu blev det paus på sommarlovet

I dag fick jag jobb både i eftermiddag, i morgon och på fredag. Ganska skönt att jobba nu när vädret inte är strålande längre. Kringelikrångel ska få åka till dagis så hon är jättenöjd. Själv kommer jag att vara rätt så trött på skolavslutningen i kväll. Skulle ju fixa fika...jag får ringa mamma eller svänga förbi Sveas på vägen till jobbet...fika måste man ju ha eller hur!?!

jag klarade det!

Fick nu besked att jag klarade omtentan! Nu har jag fått betyg för hela vårterminen och behöver inte tänka på skolan förrens i september. Det känns såååå skönt!

Det blev ROSA!

Jag har målat om kringelikrångels rum i dag. Jag hade ju lovat att hon skulle få välja färg själv så det var bara att hålla vad jag lovat... Att det skulle bli rosa hade hon bestämt sedan länge men hon valde inte rosa utan ROSA! Man får nästan ont i ögonen när man går in i rummet. Jag ska ta kort i morgon så förstår ni vad jag menar...

DET BLEV EN WILDA!

Tänk att hon har kommit nu! Jag blev alldeles tårögd av denna lilla söta varelse som kom på bild i min mobil. Grattis Carro och Janne till eran fina tjej!


hoppet är det sista som lämnar människan



Nu har min favoritbloggare en ny tävling. Hon målar dem själv och de är jättesöta. Det är många som tävlar men jag hoppas ändå lite att jag kan vinna en av hennes fina topar. Håll tummarna att jag har lite tur...

varför krånglar bloggen?

Min blogg krånglar ikväll, varför? Jag hatar när det händer. Hoppas det snart går över...

målat hela dagen

Jag har börjat mitt sommarlov med att måla om hallen. Allt slit som jag och Mette la ner på den då så morderna hallen är nu puts väck! Jag som avskyr gult skulle absolut ha en gul hall. Det var högsta mode och alla ville göra som Martin Timell i det nya programmet Äntligen hemma som var en revulotion på tv. Ni förstår säkert hur länge sedan det var...sisådär 10 år sen och alla väggar skulle svampmålas för att få ett spräckligt mönster. Hua vad jag har vantrivits de sista åren med denna gula hall, som jag en gång tyckte var så snygg. Nu är den ljusgrå och så mycket snyggare. Nu är det bara att måla taklisterna, trappen och hatthyllan en gång till kvar sen kommer det före och efter bilder här på bloggen så att ni förstår vad jag snackar om...om nu någon någonsin gör det...??..

nackdelen med landet

Den enda nackdelen med att bo på landet förutom att det är så långt till allt är att på sommaren blir man väckt av flugor. Helt sjukt att något så litet som kryper på en kan väcka vem som helst.

Det har inte kommit något samtal från vikariepoolen än så det blir nog inget jobb i dag...det får bli färgköp på Silvan i stället. Första punkten på min sommarlista ska betas av... måla kringelikrångels rum rosa som hon önskar och måla hallen ljusgrå. Det kommer förhoppningsvis att bli jättefint.


man tager vad man haver

Insåg när jag kom in från min hängatvätt och vattnarunda att jag var vrålhungrig. Men vad gör man om det inte finns någon mat? Jag tog lite av varje av det som fanns i kylskåpet. Det blev potatis, korv, tacoköttfärs och fetaost serverat med blandade grönsaker från tacosarna vi åt till lunch. Det konstigaste av allt var att det smakade jättegott!


Jag tog lite bilder av min trädgård när jag vattnade men min sopkamera tror att det är natt så fort solen inte skiner...Åhh vad jag önskar att jag kunde köpa en riktigt bra kamera...


Solen sken iallafall när det var nationaldagen och jag tog kort på flaggan


Trädgården såg ut som en djungel i fredags men igår så klippte och trimmade jag överallt så nu är det lite snyggare iallafall. Nu ska jag gå och titta lite på tv och sen är det läggdags. Godnatt!

morgondagen är oviss

Mitt sommarlov börjar igentligen i morgon men man vet aldrig om jag får jobba eller inte. Jag vet av erfarenhet att det inte brukar bli så mycket i juni men man vet inte från dag till dag. Därför har jag packat allas väskor så att det är bara att sätta sig i bilen och åka iväg med ungarna om jag får jobb i morgon. Nu ska jag gå ut och vattna och ta lite bilder av min trädgård...återkommer om en stund. Vi ses!

heja Sverige!

I dag är det nationaldag och jag har hissat flaggan. Sen tänkte vi fira med att åka och bada för första gången i år. Kanske blir det lite extra gott fika i korgen dagen till ära, vi får se. Heja Sverige!

inget blev som jag tänkt mig idag

Vad konstigt det blir när man tänkt sig hur ens dag ska se ut och hur den blir helt tvärtom...
Skolan gick bra och vi som gick i Saras grupp fick våra betyg redan idag. Jag blev godkännd och det känns så skönt. Däremot blev det ingen lugn kväll för mig och kringelikrångel, busens arm var inte läkt så han fick gipsskena i två veckor till. Men den här skenan får vi ta av när han ska bada och sova så lite bättre blev det. Mannen fick en trång gammal lastbil till Göteborg så busen fick inte heller åka lastbil. Gissa om han var på dåligt humör i eftermiddags...

'äääääääääääääää (oj Snoddas hjälper mig att skriva).  Han har nog varit hos grannen för han luktar hö. Han är grannens råttjägare men han kom hem utan byte idag tack och lov. På tal om samme granne så kan det finna vissa problem med att man inte har samma modersmål. Grannen i fråga talar helst finska och jag är inge vidare på finska faktiskt. Igår gick jag dit med spaden och en stor hink i högsta hugg för att hämta lite hästdynga. Han undrade om jag inte skulle hämta skottkärran men jag berättade som det var att det räckte med en hink för det skulle bara vara till pumporna. Jaså har du punka säger han, hämta skottkärran för jag har en kompressor så då kan jag pumpa. Jag fick då försöka förklara att det var sådana där stora oranga som vi skulle göra lyktor av i höst. Jaså såna punkor var det svar jag fick när jag stövlade hemmåt med min hink och spade igen. Punkor kan det tydligen vara både på däck och växa i mitt grönsaksland.

Att jag aldrig lär mig...

Jag gjorde mina läxor i solskenet idag... Om man är en sån blekfis som jag är så kanske man inte ska sitta så länge i bikini mitt i solen...Eller? Vinden fläktade lite skönt och jag bara njöt av att vara hemma i det vackra vädret. Resultatet av mitt beslut att vara lättklädd ute i solen länge syns på bilden nedan...


Grillkvällen på dagis var som vanligt himla trevlig och Carins kryddplanteringar till fröknarna som jag var och hämtade var jättefina. Nu ska jag nog gå och smörja in mig lite... Imorgon är det sista dagen i skolan.

Åk till Björka trädgård!

Nu har jag läst alla kurskomisarnas arbeten. Åh vad bra en del kan uttrycka sig i ord. Tänk om jag hade den förmågan för det skrivna ordet.. Jag försökte mms blogga förut för att visa hur jag pluggar ute i solen men det gick inget vidare... jag får undersöka vad jag gjorde för fel senare.

Snart ska jag åka till Björka trädgård för att hämta blommorna till våra härliga dagisfröknar (ja jag vet att det heter förskolelärare) så de kan få ett kvitto på vår uppskattning under grillkvällen i kväll. Har ni inget för er så åk en sväng till min favoritträdgårdsmästare Carin på Björka trädgård. Bor ni långt ifrån Kumla så titta in på hennes hemsida www.bjorkatradgard.com

Ha en härlig dag i solen!!!

Fick nya bilder på Loke

Min favorithund har blivit förevigad av kompisens svägerska som är en hejare på djurfotografering.




Visst är han söt?

Dagens outfit för omorderna

Jag har bestämt mig för att göra något annorlunda, fast ändå som alla andra...
Jag ska börja köra dagens outfit... fast en dagens outfit för omorderna alldeles vanliga människor och inte för välsvarvade, modemedvetna 17 åringar. Det är inte så att det de gör är något fel utan det passar inte mig och säkert en hel del andra omorderna människor. Klädkontot är inte som innan man hade familj och det är inte kroppen heller. Vi får se när jag ska börja med denna dagens outfit för omorderna...

solen skiner och livet leker

Jag är såååå klar med mina läxor och det känns toppen. Jag har varit och köpt ett litet paket till Carros bebis som inte finns än men som behöver en liten present iallafall eftersom jag inte vet när jag tar bilen de åtta milen till henne nästa gång. I morgon ska jag ha semester och ta med mig Lena och Karin upp till Carro och bara njuta, njuta och njuta lite till.

Jag har också köpt en massa blommor på vägen hem från skolan så nu ska det bli fint i eftermiddag. I kväll ska jag bete mig som en vuxen kvinna och gå på plastparty... I bland är det nog bra om jag försöker vara lite vuxen... Ja, ja solen skiner och livet leker.

Ha det gott!

inte igen...

Mannen och sonen börjar bli bruna och fina...dottern var jag noga och smörjde in med solskyddsfaktor...själv har jag soleksem igen. Vet ni hur solexem kliar? Jag blir galen!

Jag ska inte göra läxor förrens i september...vet ni vad härligt det känns. Det känns som en stor sten lyfts ur min ryggsäck och jag kan börja leva igen. Underbar känsla (förutom de där jävla solexemen som fortfarande kliar). Imorgon ska jag köpa blommor till resterande krukor och balkonglådor. Sen ska jag ställa en hel hög av krukor på min nyskurade och nyoljade altantrapp. Sen ska jag sitta där på min älskade trapp och äta glass och njuta...

jag överlevde

Har nu sovit (så mycket sömn blev det inte) i tält och överlevt knottsvärmar och kyla. Jag fick nog av de små busungarna som babblade oavbrutet vi halv tre på natten och gick och röt i lite...sen trodde jag det skulle bli tyst... då vaknade gökjäveln... Vi hittade iallafall en padda, den var ganska söt. Nästan alla ungar badade i sjön och jag hade fullt upp med att se till att busen inte badade mer än fötterna. Det är inte lätt när man har ett blötdjur till son...

I går premiärbadade vi i polen... det var så himla skönt så idag blir det ett nytt dopp!
Jag hade för mycket att göra igår så jag hann inte blogga. Så grattis i efterskott till Pernilla. Hurra för dig!

image29

RSS 2.0