blä för halsfluss

Sonen blev dålig i förrgår och jag blev dålig igår. Idag fick jag stå på mig för att få komma till vårdcentralen och lämna halsprov. De hävdar ständigt att att det inte går att se något resultat förrens efter tre dygn med halsont och feber. Det gör det på oss! Så vi fick våra prover och de var positiva...hur kan något så otrevligt vara positivt? Ja ha nu ligger vi här med halsfluss både sonen och jag...vi har tråkigt. Dottern som är frisk har ännu tråkigare.

Men ska man se det positiva, så då ska jag vara glad att jag fick pencillin så tidigt. Det betyder att jag snart är i form igen.

Varför funkar inte msn och hotmail?

Kan inte logga in på min hotmail. Det är ganska irriterande eftersom arbetet som ska lämnas in i morgon ligger på mailen. Jag har tyvärr inte sparat det i min dator. Ganska klantigt,  jag erkänner. Jag har visseligen en utskrift men jag har upptäckt stavfel i det och jag har inte lust att skriva om alltihopa. Hoppas det funkar snart.

Jag fick jobba i dag, det var ett trevligt ställe tyckte jag. Dit kan jag tänka mig att åka fler gånger.

Det enda tragiska idag är att sonen har blivit sjuk. Han har ont i halsen och feber. Stackarn.


det blev dyrare än jag tänkt...

Det är som vanligt...det blir alltid dyrare än man tänkt sig. Men nu har jag köpt en sak som jag velat ha länge. Tre höga smala glas som man har ljus i. De är jättefina men dyra som allt annat när man går på party. Men jag vet precis var de ska stå. På hyllan i hörnet bakom soffan där vasen med det lysande riset står nu. Det blir nog jättefint tror jag. Vi får se hur det blir med hämtningen av ljus och ljusstakar för hon som jag var hos i kväll ska ha barn om tre veckor...vem vet den kan komma redan i natt.

det ska bli en ljus kväll

Ska på ljusparty i kväll. Det kan bli lite dyrt eller mycket dyrt...vi får se hur det blir med den saken. Sonen ska rita och skriva om en domherre innan vi åker (dagens läxa). Jag och klasskompisen har skrivit en bokrecension idag och bestämt hur vi och ännu en kompis ska genomföra den muntliga delen på onsdag. Det gick allatiders även om jag fick gå och handla fika när blodsockret gick ner alldeles för mycket på oss.

Fick föresten veta att Linnea fått en liten Albin. GRATTIS!

Våren har börjat i min trädgård

Ville bara visa mina första vårtecken från trädgården.

   
snödroppar                blåsippor                   varmplåt

De var såå söta

Vi var och tittade på kossor och kalvar igår. Kalvarna är urgulliga. Vi fick se en alldeles nyfödd kalv. Innan vi åkte hem igen så hade den redan rest sig. Den var då inte ens 1 timma gammal.

Förresten har jag vårkänslor. Inte vanliga vårkänslor utan trädgårdsvårkänslor. Jag kunde inte låta bli att påta lite i trädgården igår.

image18
image19

det är skönt med lov iallafall

Jag har lov. Det är himla skönt att ha lite mindre måsten. Idag fick jag vårkänslor och började fixa i växthuset. Jag grävde bort en massa gammal jord och la på ny. Nu ska det bara på lite dynga så kommer tomaterna och gurkorna att växa så det knakar. Jag har gjort iordning ett nytt bord att ha alla mina frökrukor på också. Snart är det dags att börja sätta frön till alla blommor och grönsaker. Jag har köpt gurkfrön för de måste jag sätta inne först för de är lite känsliga. Tagetes, dalior och andra blommor blir bättre om jag sätter i växthuset där de kan få massor av ljus. Jag har ju så små fönster, alldeles för små för en blomtokig person. Min förra granne har byggt ett orangeri till sitt nya hus...jag är bara lite avundsjuk. Vilken dröm!

Idag har jag faktiskt pluggat lite...bra Ann-Sofie det var på tiden. Nu har jag bara två sidor kvar att skriva. Målet är att skriva lite i morgon bitti. Jag hoppas att jag är lika säker på det i morgon som jag är nu...

Jag var på bio med ungarna i dag. Alvin och gänget visades och den var lite kul. Sonen älskade den och dottern ville åka hem. Sen skutsade jag sonen till mormor så dottern och jag hade en lugn och skön kväll. Hittade en bonde jag känner hos mamma så nu ska vi till honom och hans bror på lördag för att titta på kalvar och kossor. Åh så Simon x 2 om någon av dem fortfarande lever. Simon och Simon är/var två gigantiska stutar (kastrerad tjur). När jag frågade Mats varför han hade Simon kvar bland alla kossor fick jag det enkla svaret att vissa väljer att ha en hund, han hade valt att ha en Simon. Bilder kommer senare.

billigt blev det!

Var på toysrus i dag med tre barn...det är en spännande upplevelse...men jag överlevde. De hade egna pengar med sig så det var inget tjat om vad de ville ha men om man ska handla för sina egna pengar så är det så mycket svårare att välja. Det tog en timme att välja var sin grej. Själv köpte jag en mössa och vantar på rea till dottern för 40 kr. Helt klart ett fynd.

Nu tog vi oss till Ikea där vi skulle äta lunch hade jag tänkt. Jag tog köttbullar och barnen valde makaroner och köttfärssås. Väl vid kassan ville kassörskan ha 35 kr av mig. Men vadå 35 sa jag, barnens mat då? Det är sportlov så vi bjuder alla barn på makaroner och köttfärssås den här veckan. Det var bara att tacka så mycket! 35 kr för fyra personer att äta sig mätta, det är nästan så att man inte tror det. Glad blev jag! Nu kunde jag med gott samvete köpa de något dyrare tallrikarna som jag ville ha.

En dag som har varit allatiders. Fast nu är jag lite trött för jag sprang när sonen spelade fotboll. Det gick så bra så jag tog en liten omväg, det blev lite jobbigt men jag klarade det. Nu är det bara 26 gånger kvar att träna innan jag har fått upp kondisen till mitt första mål.

I morgon kan jag skratta åt det...hoppas jag

Jag blir lite trött på mig själv ibland. Ganska ofta om jag ska vara helt ärlig. Idag har jag varit och jobbat och skulle sluta 17.30. Jag visste att jag skulle bara möta mannen i dörren men så fick det bli. Jag skulle stänga båda avdelnignarna som jag var på så jag blev jätteglad när det sista barnet blev hämtat 20 minuter tidigare än planerat. Det betydde att jag skulle få träffa min kära man i 20 minuter i stället för 1. Jag släkte och låste överallt sen slog jag igen personaldörren som då går i lås...Det var då jag insåg mitt misstag...bilnyckeln och plånboken låg i ett skåp i köket och jag hade ingen nyckel till dörren. Jag hade låst in bilnyckeln och stod nu 7 km hemifrån utan att kunna ta mig hem. Det var bara att ringa mannen och be honom komma med reservnyckeln. Åt helvete med de 20 minuterna! Jag fick ett asgarv i luren, men en kram som plåster på såren.

I morgon ska jag skratta åt detta. Om inte annat så kommer personalen på dagiset att göra det när jag kommer i morgon för att hämta mina grejer.


det blev visst till att jobba idag

Skulle ju skriva på uppsattsen idag och i morgon men det blev visst jobb istället. Vet ju inte om jag får något jobb i sommar så det är bra att få lite pengar nu så att jag kan spara till sommaren om det behövs. Och pengar behövs det ju alltid på något konstigt sätt...Kanske har man hål i fickorna? Eller så unnar man sig alldeles förmycket...ja så är det nog. Det var kul att jobba iallafall och imorgon ska jag tillbaka till samma ställe. Sen ska jag ha sportlov och pluggstunder så att jag kan få lite skoljobb gjort (tanken är ju god iallafall).

I morgon jobbar jag till 17.30 och mannen åker 17.45 så i morgon står han för middagen(!). Spännande! Vi möts i dörren, puss och hejdå sen ses vi inte på ett och ett halft dygn igen. Suck! Tack och lov för mobiltelefoner, annars skulle vi glömma bort varandra tror jag.

min telefonbok...

Hittade en kul lista på en kul blogg: igelbloggen.bloggspot.com

Lista!

Ta fram din mobil, gå in på kontaktlista

Har du kysst nummer 7?
- Nej jag föredrar män även om Corinne är en trevlig prick.

Brukar du hänga med nummer 19?
- Ja det händer att jag hänger med Karin.

Gillar du nummer 26?
- JA! Det är min son

Är nummer 15 din bästis?
- Nja...det är svärmor.

Är nummer 11 en sötnos?
- Det är klart Fatima är en sötnos.

Älskar du nummer 10?
- Jag älskar inte Everlynne även om hon är en trevlig mamma till sonens kompis.

Är nummer 20 bra?
- Inte min favorit...nämner inga namn.

Har du träffat nummer 9 i veckan?
- Nej det var jättelänge sedan jag träffade Elin.

Har nummer 16 gått i samma klass som du?
- På Ink 112 brukar jag beställa bläck till skrivaren.

Vet du om nummer 31 har ett förhållande?
- Det var mamma det och hon är helt klart singel.

Nämen hur blev det så?

Min familj har hittat Tradera...HJÄLP VAD DYRT DET BLEV! Mannen hittade DEN instruktionsboken till sin nya grävmaskin. Jag fick fixa konto och lägga bud. Så långt var allt okey. Sen ropade mannen efter mig för någon hade bjudit över och han ville ha hjälp med att bjuda över denna någon. När jag skulle gå ut och gå med mamma var han uppe i 350 kr. När jag kom tillbaka var han uppe i 500 kr. Nu ger han sig väll tänkte jag...Nejdå han SKULLE ha den... Nu är jag visst ägare till en instruktionsbok till en Volvo BM 616...Den kostade 990 kr.

Ett tips är att  aldrig lämna en man som VILL ha något vid datorn utan uppsikt!!..

Men han är lycklig över sin instruktionsbok så det må vara hänt.

Tänk det blev bröd av degen idag med

Nu har jag bakat klart, ska smaka på dem när mamma kommer.
image15
                                     
Gamla sängen (till salu billigt) och den nya sängen.

Nu är det redan söndag!

Hur fort gick den här helgen? Jag började ändå min helg i fredags... storhandel och inköp av säng till dottern. Fick mannen att hjälpa till med ihopskruvandet så det gick som en dans. Nu är det bara ommålningen kvar sen är hennes rum nyfixat och fint. Det blev himla bra med loftsängen. Speciellt efter avkapning med 30 cm så att hon inte slår i huvudet när hon kommer upp i sängen. Vi fick också hem vår traktorgrävare i fredags så nu kan jag få grävt till nytt avlopp- och värmesystem. Det är inte så kul isig men det betyder att jag kan få en tvättstuga i nuvarande pannrummet och slippa all tvätt i badrummet. JAG ÄR SÅ HIMLA TRÖTT PÅ ALL TVÄTT I BADRUMMET! Nu ser jag äntligen ett slut på detta och det är så himla skönt. Då ska även badrummet rustas och det känns inte helt fel det heller.

Nu bakar jag bröd för om en timme kommer mamma. Då ska vi ut och gå och sen blir det färska mackor till tet. Yammi!

Varför prioriterar jag inte pluggandet?

Jag har tappat mottivationen till att plugga. Jag måste få klart min uppsatts så jag kan lämna in den och gå vidare. Jag gillar inte att ha saker hängande över mig, men det är så svårt att hitta på saker och ting. Men vem vet jag kanske får värsta inspirationen i morgon...eller kanske inte. Jag har iallafall dagis och fritidstid på måndag och tisdag och då måste den bli klar.

I morgon ska jag väcka mannen kl.5.00, han ska till Norrköping och hämta traktorgrävaren som han har köpt. Själv ska jag åka och storhandla på Willys, köpa en säng av en klasskompis och besiktiga svärmors bil. Sen ska jag och dottern fixa på hennes rum med den nya sängen och lite annat fix. Hoppas det blir bra med dotterns nya säng..då kan jag sätta ut hennes gamla på blocket. Kanske kan jag få ett par hundralappar tillbaka på den? Det vore trevligt!

Sonen åker till Göteborg med svågern i kväll så han blir borta tills i morgon natt. Även om han kan vara världens jobbigaste så saknar jag honom redan.

månen har många kratrar...

I kväll har jag varit med sonen och hans klass på stjärnkväll. Barnen fick lära sig en hel del om stjärnbilder, planeter och månen. En duktig farbror var där och visade saker i sin stjärnkikare. Även vi nyfikna föräldrar fick möjlighet att titta. Jag tittade på månen och det var riktigt spännande. Jag visste att månen hade kratrar, men att det var så många det viste jag inte. Det var jättespännande att få se.

Annars har jag jobbat i dag. Det var riktigt kul! Vi bakade kladdkakor och gick till ishallen med 51 ungar. Jag hann bara komma dit så var det dags att gå hem känndes det som, ändå hade vi gått ca 5 km med alla dessa barn. En bra dag som började tidigt (5.15) och slutar tidigt (21.15). Tack och godnatt!

Idag har jag bloggsorg

Jag läste just att Magnus Uggla ska sluta blogga! Varför? Nu måste jag hitta en ny förebild...hur lätt är det på en skala? Är det någon som har ett förslag på en blogg som jag kan läsa varje dag och bli inspirerad av?

I morgon ska jag åka och jobba igen. Den här gången på fritids och skola. Äntligen lite större barn. Vi skulle visst gå till ishallen med ett stort gäng. Men några kilometers promenad på betald arbetstid låter helt okey. Fast ungarna är mellan 6-10 så jag räknar med att knyta många, många, många skriskor i morgon.

Nu har våren kommit till Kumla!

Solen skiner, fåglarna kvittrar och blommorna är pågång. Kan det bli bättre? Jo min huvudvärk och smygande förkylning kan antingen bryta ut eller lämna min kropp tack. Jag vill vara pigg och njuta av vädret och våren. Snart så kommer bakslaget så det gäller att njuta innan. Jag hittade två blommor i trädgården i går. En bellis som dottern fick lov att plocka men hennes mamma glömde att sätta i vatten...den var torr i morse... Oops! Åh så hittade jag en blåsippa också, det är väldigt tidigt det.

Jag vårstädade i trädgården i går också, eldade pinnar och lastade ett lass till soptippen, nu gäller det bara att få tid att åka och lämna det. Hoppas jag hinner det på torsdag om jag inte får jobba förståss. Det skulle vara trevligare. Nu ska jag gå och sova så jag orkar till skolan i morgon.

Snart är det vår!

dagensrätt

Lördagkväll och första melodifestivalen. Vi får se om jag får titta något eller om det är slagsmål om fjärrkontrollen. Vi har iallafall ätit en helt okey middag. Ingen lyx men gott ändå. Hemmagjord soppa efter eget recept. Det var faktiskt sonen som fick bestämma och han älskar den. Fast han pillar först bort alla paprikabitar. Vill någon veta hur man gör så:

Bryn 250 gr nötfärs, 1/2 paket bacon, 1/2 paprika och en liten lök.
Rör ner ett par matskedar tomatpurré och tillsätt ca 5-6 dl vatten och en buljongtärning.
Tärna två potatisar och lägg i. Salta och (svart)peppra och låt koka till potatisen blivit mjuk.

Allt sammans tar ca 15-20 minuter och är barnsligt lätt. Servera med gott bröd och dra några drag med pepparkvarnen över soppan.

Den är god att värma i matlåda dagen efter så gör dubbel satts om den ska räcka till fler eller till matlåda.


Nu är det bara 27 gånger kvar

Jag har funderat ut hur många gånger jag behöver träna innan jag klarar av att springa 5 km. Då menar jag inte ta mig runt 5 km för det klarar jag på viljan bara. Utan klara av att springa hela sträckan på en tid som är okey. Jag har lagt upp en strategi och den innebär att det är 27 gånger kvar att träna. Om jag följer detta så att jag är på topp till maj för jag är sugen på att springa vårruset. Hoppas bara jag får med mig någon för det är inget kul annars. För den som nu är ung och vältränad så verkar nog mina rundor små och banala. Men för mig som inte sprungit på tio år så är det nog bra att börja i lagom takt och så öka succesivt.

Sprang i morse med Loke. Han tyckte det var en bagatell...det tyckte inte jag. Det var dyngsurt i spåret så det kändes som om fötterna sögs fast i leran och sågspånet. Men jag ger inte upp nu när jag har kommit igång. Jag ska få bättre kondis. Dessutom är det ju trevligt om man inte blir så sladdrig i skinnet i fortsättningen.

före, undertiden och efter

I dag har jag varit och köpt min hushållsassistent som jag har velat ha länge, länge. Kanon när man bakar! Och jag gillar ju att baka...

 
Före, undertiden och efter. Smakade gott också, jag testade.

det svåra valet

Ska man gå och lägga sig eller göra läxor eller slötitta på tv. Det är stundens svåra val. Fick inte sova något vidare i natt så det blir nog alternativ ett, dags för sängen. Lika bra att ladda för i morgon för jag har bestämt mig för att skippa föreläsningen i morgon och skriva min uppsatts om matematikern istället. Vore himla skönt att få den gjord i morgon för då kan jag läsa boken jag måste hinna i helgen. Ska nog försöka springa i morgon också...om jag orkar. Får ta det först så att jag fortfarande har krafter kvar. Ska nog ta med mig Loke, han kan behöva springa av sig lite han också.

image11

Det var riktigt gott!

Hittade ett recept i icas Buffe. Tog bort alla läskiga oliver och glömde ruccolasalladen som man skulle blanda i men det smakade riktigt gott. Snabbt, tog bara en kvart att laga.

Koka valfri pasta (inte för små portioner). Under tiden delar du några tomater, hackar lite rödlök och tärnar lite fetaost. När pastan är klar så häller man bort vattnet och blandar i en burk tonfisk i olja. Blanda sedan i tomaterna, rödlök och fetaost och låt det bli varmt. Salta och peppra och servera. Gott enkelt och billigt, kan det bli bättre.

vilken dag...

Som den studerande, arbetande, ständiga gräsänkan och småbarnsföräldern jag är så har jag rätt att vara slut så här dax... Eller? Jag kanske känner efter lite extra just nu. Eller så är det som min mamma säger jag eldar ljuset i båda ändar och ger mig inte förens jag är helt slut.

Min dag började kl.5.30 av att två barn och en yrvaken katt tyckte att nu är det dags att gå upp. JAG VÄGRADE! Sonen tog med sig lillasyster till sitt rum för att titta på film eftersom barnprogrammen inte ens hade börjat. Fick i allafall dra mig en stund före morgonduschen och frukosten. När jag hade skussat i väg barnen så hann jag hem för att fixa sopor, bära in ved och damsuga huset. Hann en snabbis förbi Lidl för att köpa mjölk och fil. Sen har jag jobbat på dagis hela dagen, 35 ungar på avdelningen är ingen barnlek. Var ute i regnet i två timmar Suck! Påminn mig om jag råkar glömma det att där vill jag inte jobba i framtiden. Det är ungar överallt!!!

Hem för att laga mat och tända om i pannan, byta om och packa fotbollskläder till sonen. Hämta dottern hos en kompis och hem igen för att hämta sonen och lämna kvar dottern till farmor som kommit. I väg på fotbollsträning och passade då på att springa en sväng. Det gick förvånansvärt bra! Hem igen för att inse att dottern inte ville sova med farmor i dag. Lägga dottern, se till att sonen gjorde klart läxan och sedan lägga honom och äta en macka och ringa mannen samtidigt. Kolla av mailen... fick skriva om Jürgen Moser i min uppsats. Nu har jag bara duschen kvar sen kommer jag att somna innan örat har nått kudden.

Välkommen till en dag i Ann-Sofies liv!

jag kom ihåg henne!

Vilken tur att jag kom ihåg lilla mamma idag. Hon hade haft det allatiders hos kusinen i Vänersborg. Mitt i kaoset på stationen med mamma, två ungar och dragandes på en resväska så ringde vikarieförmedlingen så nu blir det jobb i morgon. Hoppas det blir kul... Det var inte mitt favoritställe när jag var ute i vikariesvängen för ett par år sen. Men vad vet jag? Det kanske har blivit det mest samansvetsade arbetslaget i hela Kumla??.. Eller så är det som vanligt och då får man ha en så bra dag man kan och tänka på att ungarna är härliga och jag kommer att tjäna pengar på att vara där. Livet är underbart om man tar sig tid och känner efter!

Nu vet jag vem det var!

Det är någon feg försäljare som ringer till mig! Transcom i Karlskoga vill tydligen inte prata med mig. Men de ringer stup i kvarten. Troligen ringer de hem till oss för att få tag i mannen, kopplas över till mig men lägger på luren varje gång de kommer till mig när jag svarar Ann-Sofie. Ja ja nu vet jag i allafall att det inte var någon knäppo och ingen hemlig beundrare, bara en feg försäljare som tydligen inte vill sälja något till mig.


Ska nog kolla vem det är som ringer mig...

Det är någon från Karlskoga som ringer till mig...Vet inte vem den är men det har hänt flera gånger, men feg som den är så lägger den på luren så fort jag svarar. Den kan väl be om ursäkt om den envisas med att slå fel nummer hela tiden. Ska nog kolla det bara för att stilla nyfikenheten.

Det är värre för mamma, hon har ett liknande nummer som en pizzeria i Kumla... Vet du hur irriterande det är när folk ringer och vill beställa en cappricosa eller nåt? Ibland är det tanter som ber så mycket om ursäkt men ibland är det envisa människor som inte fattar att de har slagit fel nummer och tror hon driver med dem. Hon har haft nummret i 35 år så jag förstår om hon inte vill byta. Men det finns många pizzerior i Kumla så den går förhoppningsvis i kånken snart...

Glöm inte hämta mamma!

Nu är lappen skriven...Glöm inte mamma! I morgon ska jag hämta mamma vid tåget. Jag får inte glömma det! Då blir det synd om mig... Om du tycker jag är hetlevlad skulle du se min mamma... oj oj oj.

Blir galen på teknik som inte fungerar!

Tänkte föra över bilder från telefonen till datorn...det gick inge vidare. Det går att föra över dem och titta på dem men inte spara dem. VARFÖR!!??? Teknik ska inte krångla, det ska bara snällt fungera. Nu ska jag titta på en annan del av Köping då kanske jag blir snäll igen.

Vet ni vad jag har längtat...

32 dagar utan choklad! Jag har längtat varje dag men jag klarade det! I kväll ska jag äta en chokladbit för första gången sedan nyårsafton. Fast först blir det helstekt fläskfilé med klyftpotatis och béarnaisesås. Mmmm... Sen blir det till att vänta till nästa lördag innan det blir dags för nästa chokladbit...


RSS 2.0