Mmm
Kolan blev kanon så nu känns det mycket bättre. Vill någon öka på sin julstämning så kommer receptet här:
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
Gör kolan i en vid tjockbottnad kastrull.
Smält smöret och blanda sedan ner övriga ingredienser.
Låt småputtra i ca 30 min.
Kolan är klar när den klarar kulprovet. Själv använder jag en termometer
och då är 130 grader perfekt.
Häll ut smeten på en bakpappersklädd plåt.
Skär i bitar när den stelnat.
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
Gör kolan i en vid tjockbottnad kastrull.
Smält smöret och blanda sedan ner övriga ingredienser.
Låt småputtra i ca 30 min.
Kolan är klar när den klarar kulprovet. Själv använder jag en termometer
och då är 130 grader perfekt.
Häll ut smeten på en bakpappersklädd plåt.
Skär i bitar när den stelnat.
Kommentarer
Trackback